Αποφάσεις Ολομέλειας: Υπερψήφιση προϋπολογισμού ΚΟΑ και ρυθμίσεις για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 23/03/2023, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ύψους €42.122.780 και την παράταση εγγραφής/καθορισμό πρόσθετων ρυθμίσεων για τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα.  

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  

Ο περί Προϋπολογισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού του 2023 Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε τον πιο πάνω προϋπολογισμό ο οποίος για το έτος 2023 είναι ισοσκελισμένος με έσοδα ύψους €42.122.780 και έξοδα ύψους €42.122.780. Από τα έσοδα του Οργανισμού, €36.403.600 προέρχονται από Κρατική Χορηγία.    

Με αντεγκλήσεις και επικρίσεις σημαδεύτηκε η έγκριση του προϋπολογισμού του ΚΟΑ

Με αντεγκλήσεις και επικρίσεις για το νέο γήπεδο Λεμεσού, τα κονδύλια των ομοσπονδιών, τα προσφυγικά σωματεία και θέματα διακρίσεων φύλων σε αθλήματα σημαδεύτηκε η έγκριση του προϋπολογισμού του ΚΟΑ. 

Επιπρόσθετα, η Ολομέλεια ενέκρινε τροπολογίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ που αφορούν δέσμευση κατά το ήμισυ του κονδυλίου των ομοσπονδιών για σκοπούς διαφάνειας, ελέγχου και χρηστής διοίκησης και για ανά εξάμηνο ενημέρωσης της επιτροπής οικονομικών για τις δαπάνες για έργα βελτίωσης στο γήπεδο «Σπύρος Κυπριανού». 

Τοποθετήσεις Βουλευτών  

ΔΗΣΥ 

Ο Χαράλαμπος Πάζαρος του ΔΗΣΥ έθεσε το θέμα των βελτιωτικών έργων στο «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο. 

Ο Νίκος Σύκας του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται δαιμονοποίηση έργων και πρέπει να αποφεύγονται ατυχείς αναφορές για τη Λεμεσό και άδικη στοχοποίηση. 

Ο Ονούφριος Κουλλά του ΔΗΣΥ είπε ότι όλες οι εισηγήσεις είναι καλοδεχούμενες και το κόμμα του είναι θετικό στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού. 

ΑΚΕΛ 

Από πλευράς ΑΚΕΛ ο Ανδρέας Καυκαλιάς είπε ότι είναι καιρός να θεσπιστεί μια ενιαία αθλητική νομοθεσία, και επέκρινε το γεγονός ότι τα ευρήματα εσωτερικού ελέγχου του ΚΟΑ δείχνουν ότι δεν υπάρχει σωστός κώδικας δεοντολογίας, για κάποιες επιτροπές απουσιάζουν πρακτικά και δελτία πληρωμής ενώ για κάποιες ομοσπονδίες υπάρχει ξεκάθαρη, όπως είπε, σύγκρουση συμφέροντος. 

Μίλησε για έλλειψη διαφάνειας και ανάγκη για εξυγίανση. 

Ο Νίκος Κέττηρος από το ΑΚΕΛ έθεσε το θέμα των προσφυγικών σωματείων που συζητήθηκε πολλές φορές και στην επιτροπή προσφύγων της οποίας προεδρεύει και την ανάγκη διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας για τα κατεχόμενα. 

ΔΗΚΟ 

Από το ΔΗΚΟ ο Χρίστος Σενέκης έθεσε θέμα για τα κονδύλια για προσφυγικά σωματεία που είναι όπως είπε οι καλύτεροι μας πρεσβευτές στο εξωτερικό για διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενης μας γης. 

Μίλησε για ζήτημα επιβίωσης τους και κάλεσε για αναθεώρηση των πολιτικών που προσεγγίζουν πολιτές ελεημοσύνης. 

Ο Χρύσανθος Σαββίδης του ΔΗΚΟ επέκρινε το γεγονός ότι τα εκατομμύρια δίνονται μόνο για έργα στη Λεμεσό ενώ υστερούν οι άλλες επαρχίες και ειδικά η Πάφος και μίλησε για άδικη πρόκληση. 

Ο Χρίστος Ορφανίδης του ΔΗΚΟ είπε ότι ο ΚΟΑ δίνει χρήματα σε πέραν των 50 ομοσπονδιών και είναι καιρός να ζητηθεί και από τον Οργανισμό να πει ποιοι του χρωστούν χρήματα. 

Επίσης είπε ότι διάφορες διοργανώσεις στην Κύπρο αφήνουν πολλά έσοδα μέσω ΦΠΑ. 

Ο Χρύσης Παντελίδης του ΔΗΚΟ επέκρινε το γεγονός ότι κάποιες ομοσπονδίες χρυσοπληρώνουν το προσωπικό τους και άλλες δίνουν υπερβολικά χαμηλούς μισθούς. 

ΕΔΕΚ 

Ο Ηλίας Μυριάνθους της ΕΔΕΚ είπε ότι είναι χαμηλά τα ποσά για αναπτυξιακές δαπάνες του ΚΟΑ και επίσης δεν δίνονται ποσά για την περιφέρεια. 

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι δεν πρέπει να διαχωρίζονται οι επαρχίες και πόλεις και να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Ειπε εξάλλου ότι δικαιολογήθηκαν τα επιπρόσθετα ποσά για το νέο γήπεδο Λεμεσού. 

ΕΛΑΜ 

Ο Σωτήρης Ιωάννου του ΕΛΑΜ είπε ότι είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι διακρίσεις στην Κύπρο φέρνουν και αθλητές άλλων αθλημάτων λιγότερο γνωστών όπως είναι ο μηχανοκίνητο αθλητισμός, η τοξοβολία και τα υποβρύχια αθλήματα. 

Έθεσε επίσης για ζήτημα διάκρισης μεταξύ Κυπρίων και ξένων αθλητών όπου ξένοι αμείβονται με πολύ περισσότερα και για καθυστέρηση στην έναρξη των έργων για τον στίβο στο ΓΣΖ. 

ΔΗΠΑ 

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης της ΔΗΠΑ μίλησε για την ανάγκη βελτίωση της διακυβέρνησης στον ΚΟΑ και για ελέγχους αποτροπής φαινομένων μη χρηστής διοίκησης και για ορθή κατανομή πόρων. 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου των Οικολόγων είπε ότι πρέπει να τεθεί ζήτημα για τη διάκριση φύλων στις ομοσπονδίες, για κάποια περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που είδαν το φως της δημοσιότητας και για την ανάπτυξη γενικότερα του αθλητισμού. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 

Ο ανεξάρτητος Ανδρέας Θεμιστοκλέους μίλησε για τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν για το νέο γήπεδο Λεμεσού και το γεγονός ότι κινδυνεύουμε να καταδικαστούμε από την ΕΕ που ενδεχομένως να ζητήσει ανάκτηση ποσών που θεωρούνται κρατική ενίσχυση.  

Ο περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι:  

(α) να παραταθεί η μεταβατική περίοδος για εγγραφή των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων στο Μητρώο Αυτοεξυπηρετούμενων Καταλυμάτων, για ακόμη ένα (1) έτος, ήτοι μέχρι την 7η Φεβρουαρίου 2024 και  

(β) να καθορισθεί ότι για την εγγραφή αυτοεξυπηρετούμενου καταλύματος στο Μητρώο του Υφυπουργείου Τουρισμού, με την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται, εκτός από το καθορισμένο τέλος, πρόσφατος λογαριασμός του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας στο υποστατικό, στην οποία περιλαμβάνεται βεβαίωση ότι τηρούνται, πέραν των υφιστάμενων ρυθμίσεων και ορισμένες πρόσθετες προϋποθέσεις.   

O Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι με την πρόταση εισάγεται μια λογική ρύθμισης της λειτουργίας αυτών των καταλυμάτων που είναι πολύ πιο στοχευμένη, δίκαιη και ορθή ώστε να μην διατηρείται η εκκρεμότητα για το πόσα τέτοια καταλύματα λειτουργούν στη χώρα μας. 

Χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι το κράτος αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό αυτών των υποστατικών και πρόσθεσε ότι με την πρόταση νόμου θα υποβάλλεται αίτηση για προσωρινό αριθμό στο μητρώο του Υφυπουργείου, ώστε να δοθεί ο χρόνος στους επαγγελματίες που διατηρούν τέτοια υποστατικά να κινητοποιηθούν για να τρέξουν τις διαδικασίες με βάση τη νομοθεσία. 

Ο Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ είπε ότι η ίδια η Επιτροπή και όλοι οι Βουλευτές προσπάθησαν να βάλουν μια τάξη στα πολλά προβλήματα που υπήρχαν με στόχο να εισαχθεί μια απλή διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατία που να απαντά και στις ανησυχίες της φοροδιαφυγής αλλά και στις ανησυχίες για κανόνες ασφάλειας και υγείας. 

Ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν κενά και να βοηθήσουμε όλους να εγγραφούν στο μητρώο για να έχουν έξτρα εισόδημα. 

Ο Χρύσης Παντελίδης του ΔΗΚΟ μίλησε για παράδειγμα καλής πρακτικής της Βουλής και εξήρε την ανάληψη πρωτοβουλίας και τη δράση της. 

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ότι τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα είναι μια πολύ καλή προσέγγιση της λεγόμενης «sharing economy» με ευκαιρίες για δεύτερο εισόδημα και μπορεί να είναι πολύ πετυχημένη ειδικά στην περιοχή του Ακάμα και των ορεινών περιοχών της Κύπρου. 

Ανέφερε επίσης ότι λύσεις υπάρχουν και για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις έχουν υιοθετήσει πολλές άλλες χώρες. 

Ο Μιχάλης Γιακουμή της ΔΗΠΑ είπε ότι η Επιτροπή έτρεξε και εργάστηκε σκληρά για να φέρει αυτή την πρόταση που δεν την έφερε το ίδιο το κράτος. Ανέφερε ότι η χώρα μας είναι ένας τουριστικός προορισμός και στόχος είναι να διευκολύνουμε τους επαγγελματίες στη διαδικασία εγγραφής. 

Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων Κύπρου του 2023 Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε τον πιο πάνω προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €28,321,987, ενώ οι αντίστοιχες συνολικές δαπάνες ανέρχονται σε €28,285,075 με αποτέλεσμα να προκύπτει μικρό πλεόνασμα ύψους €36,912.    

Ο περί Προϋπολογισμού του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών του 2023 Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε τον πιο πάνω προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει την έγκριση προς πληρωμή από το ταμείο του ΚΟΔΑΠ ποσού που δεν υπερβαίνει τα €124,885,217 για κάλυψη δαπανών του ΚΟΔΑΠ για το έτος που λήγει στις 31/12/2023 και αφορούν μεταξύ άλλων, δαπάνες αγοράς και διατήρησης αποθεμάτων και ανανέωσης αποθεμάτων, δαπάνες για τη δημιουργία τερματικού πετρελαιοειδών και αποδοχές προσωπικού.   

Ο περί Προϋπολογισμού του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων του 2023 Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε τον πιο πάνω προϋπολογισμό ο οποίος έχει έσοδα ύψους €925.500, ενώ οι αντίστοιχες συνολικές δαπάνες ανέρχονται σε €941.310.    

Ο περί Ελέγχου των Ωρών Οδήγησης και Ανάπαυσης των Οδηγών Ορισμένων Οχημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022  

Ο περί της Απόσπασης Εργαζομένων στο Πλαίσιο της Παροχής Υπηρεσιών και για συναφή θέματα (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε τα πιο πάνω νομοσχέδια σκοπός των οποίων είναι η μερική εναρμόνιση με την Οδηγία (ΕΕ) 2020/1057 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2020 για τη θέσπιση ειδικών κανόνων σχετικά με την Οδηγία 96/71/ΕΚ και την Οδηγία 2014/67/ΕΕ για την απόσπαση οδηγών στον τομέα των οδικών μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 2006/22/ΕΚ όσον αφορά στις απαιτήσεις επιβολής και του Κανονισμού (ΕΕ) 1024/2012, καθώς και η εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2020/1054 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2020, για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ) 561/2006, όσον αφορά ελάχιστες απαιτήσεις ως προς τα ανώτατα όρια για τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο οδήγησης, τα κατώτατα όρια για τα διαλείμματα και περιόδους ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης, καθώς και του Κανονισμού (ΕΕ) 165/2014, όσον αφορά στον εντοπισμό μέσω ταχογράφων.    

Ο περί Προϋπολογισμού της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας του 2023 Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει έσοδα συνολικού ύψους €6.615.888 για το έτος 2023 που προέρχονται από κρατική χορηγία, το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά Προγράμματα καθώς και συνολικές δαπάνες ύψους €6.615.888. Για το έτος 2023 δεν προβλέπεται να υπάρξει ταμιακό πλεόνασμα ή έλλειμμα.   

Ο περί Προϋπολογισμού του Ταμείου Θήρας και Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του 2023 Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €11.006.010 και προϋπολογιζόμενα έξοδα ύψους €12.765.536. 

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου η ψήφιση των οποίων αναβλήθηκε:  

Ο περί της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για την κατάργηση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κύπρου για τους όρους οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης των παιχνιδιών που διεξάγονται από την «ΟΠΑΠ Α.Ε.» στην Κύπρο (Κυρωτικός) Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια ανέβαλε τη ψήφιση του πιο πάνω νομοσχεδίου σκοπός του οποίου είναι η κύρωση της Συμφωνίας δι’ ανταλλαγής επιστολών, ημερομηνίας 5/5/2022 και 8/7/2022, μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κυπριακής και Ελληνικής Δημοκρατίας αντίστοιχα, που καταργεί παλαιότερη σχετική Διακρατική Συμφωνία του 2003 για τους όρους οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης των παιχνιδιών που διεξάγονται από την «ΟΠΑΠ Α.Ε.» στην Κύπρο. Συναφώς, το νομοσχέδιο προνοεί μαζί με την κατάργηση της Διακρατικής του 2003 και την ταυτόχρονη κατάργηση του σχετικού Κυρωτικού της Νόμου [Ν.34(111)/2003], κατά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης που προβλέπεται στο άρθρο 5 του περί Ορισμένων Τυχερών Παιχνιδιών Νόμου του 2018 [Ν.52(1)/2018]. 

Αναβολή σε κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου για ΟΠΑΠ, θα ζητηθεί γνωμοδότηση ΝΥ για τροπολογία 

Αναβολή μιας βδομάδας ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής σε ψήφιση κυρωτικού νόμου για τους όρους οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Κύπρο που προνοείται σε συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.  

Η ΔΗΠΑ ζήτησε προφορική τροπολογία για να καλυφθεί το κενό από την μέρα κατάργησης της συμφωνίας ως την μέρα που θα δοθεί άδεια από την Αρχή Στοιχημάτων Κύπρου στο νέο πάροχο. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης είπε ότι ζητείται η αναβολή γιατί αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πρόβλεψαν αυτό το συγκεκριμένο κενό. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Χάρης Γεωργιάδης ήγειρε θέμα γιατί όπως είπε πρόκειται για κυρωτική πράξη μιας συμφωνίας από δύο κράτη και τα κοινοβούλια αυτούσια πρέπει ή να την εγκρίνουν ή να την απορρίψουν και άρα η τροπολογία θεωρείται αχρείαστη. 

Ανέφερε ότι αν δεν εφαρμοστεί, τότε συνεχίζει να ισχύει η παλιά διακρατική συμφωνία που είναι ετεροβαρής για την ΚΔ. Ανέφερε όμως ότι συμφωνεί να κληθεί η Νομική Υπηρεσία για να δώσει υπεύθυνη άποψη. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης είπε ότι κατανοεί το κενό που δεν προβλέφθηκε και ότι πρόκειται για ζήτημα καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Συμφώνησε με την αναβολή για να δοθεί χρόνος νομικά να εξεταστεί πληρέστερα η κατάθεση της τροπολογίας. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι επιδιώκεται διόρθωση κενού που αφορά μεταβατική περίοδο και δεν εμπίπτει στην ουσία του ν/σ αλλά εισάγει μια επιπρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα. 

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος συμφώνησε ότι δημιουργείται ένα κενό μεταξύ της ημερομηνίας κατάργησης και της παραχώρησης άδειας στον νέο πάροχο και ότι πρόκειται για ένα καθαρά διαδικαστικό ζήτημα που δεν αλλάζει την κυρωτική συμφωνία των δύο κρατών. 

Ο Βουλευτής ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους εξέφρασε επιφύλαξη κατά πόσο με την τροπολογία αγγίζουμε το κείμενο της διακρατικής συμφωνίας και κατέθεσε εισήγηση για να καλυφθεί το κενό με πρόταση νόμου. 

Οι περί Αποχετεύσεων Λευκωσίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2022  

Η Ολομέλεια ανέβαλε τη ψήφιση των πιο πάνω κανονισμών σκοπός των οποίων είναι η αύξηση του ανώτατου ορίου τέλους χρήσης το οποίο επιβάλλεται από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας με βάση την κατανάλωση νερού, από €0,55, που ισχύει σήμερα, σε €0,80 για κάθε κυβικό μέτρο νερού το οποίο καταναλώνει ο ιδιοκτήτης ή ο κάτοχος υποστατικού, λαμβανομένου υπόψη ότι τα τέλη χρήσης που χρεώνονται επί της σχετικής κατανάλωσης νερού, δεν επαρκούν για την ανάκτηση του σχετικού κόστους και για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών/υποχρεώσεων του Συμβουλίου ως προνοείται από το άρθρο 30 του περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμου. 

Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια αναφέρθηκε από τον Βουλευτή ΔΗΣΥ Νίκο Σύκα ότι πρόκειται για μεγάλη αύξηση και ζητήθηκε αναβολή για να εξεταστεί γενικότερα το θέμα των χρεώσεων. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Βουλευτής ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού είπε ότι η Επιτροπή Εσωτερικών δεν θα συζητήσει εκ νέου το ζήτημα και ότι τα ίδια τα κόμματα πρέπει να εξετάσουν τις διαφωνίες τους και να βρουν λύση. 

Την αναβολή στήριξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος λέγοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί γιατί δημιουργήθηκε έλλειμα 21 εκ. ευρώ και να αλλάξει ενδεχομένως ο τρόπος τιμολόγησης ώστε η χρέωση να γίνεται με βάση την κατανάλωση και όχι την αξία του ακινήτου. Είπε επίσης ότι πρέπει να εξεταστεί και γιατί τα τέλη είναι διαφορετικά σε κάθε επαρχία. 

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που αποσύρθηκαν: 

Ο περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 6) Νόμος του 2022 

Η πρόταση νόμου αποσύρθηκε επειδή ο σκοπός της εξυπηρετείται από την πρόταση νόμου η οποία τιτλοφορείται «Ο περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2022». 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 15/04/2024 – 19/04/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:             Δευτέρα 15/04/2024                  Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..   Τρίτη 16/04/2024                    Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..                Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                            Επιτροπή για

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά