Το Nomoplatform

Από την Κοινωνία των Πολιτών, για την Κοινωνία των Πολιτών. Το Nomoplatform είναι ο δικός σου ανεξάρτητος κοινοβουλευτικός παρατηρητής.

Ποιοι είμαστε

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono συντονίζει μια προσπάθεια για αύξηση της διαφάνειας, καθιστώντας τη διαδικασία χάραξης πολιτικής πιο προσιτή στο ευρύτερο κοινό. Μέσω της πλατφόρμας Nomoplatform, η οποία παρέχεται με τη στήριξη του startup Zenox Public Affairs, οι πολίτες είναι πλέον σε θέση να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες κατάθεσης νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου χωρίς κανένα κόστος. Το Nomoplatform φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει περαιτέρω τους πολίτες, είτε αυτοί προέρχονται από τον ακαδημαϊκό, τον επιχειρηματικό κόσμο ή και την κοινωνία των πολιτών προκειμένου να συμμετέχουν πιο ενεργά στην παραγωγή πολιτικής.

Πέραν των υφιστάμενων λειτουργειών, η πλατφόρμα προσβλέπει στην ενσωμάτωση πρόσθετων υπηρεσιών όπως στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό προτάσεων νόμου που καταθέτει ο κάθε βουλευτής και το κάθε κόμμα, στατιστικά για τα νομοσχέδια που καταθέτει το κάθε Υπουργείο, πόσα από αυτά περνούν, τι θέματα αφορούν, τι ψηφίζει ο κάθε βουλευτής, κλπ. Επίσης επιδιώκεται η συμπερίληψη συνεχούς ενημέρωσης από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, στοιχείων του κάθε βουλευτή και βουλεύτριας, όπως το πόθεν έσχες τους και οι θέσεις τους, ενημερωτικών σημειωμάτων για τα σημαντικά νομοθετήματα που κατατίθενται και ευκαιριών διεξαγωγής ενημερωτικών συζητήσεων αλλά και διαβουλεύσεων.


Γιώργος Ησαΐα
Operations Executive, Nomoplatform

Ο Γιώργος είναι Operations Executive του Nomoplatform. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και υφιστάμενος μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του ιδίου πανεπιστημίου. Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι επικείμενες Προοπτικές και Προκλήσεις  που δημιουργούνται ένεκα των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Δραστηριοποιείται με τα κοινά, με ζητήματα νεολαίας ενώ παράλληλα ασχολείται με  ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.


Άντρη Βουτουρή
Ομάδα Marketing, Nomoplatform

Η Άντρη είναι Επικοινωνιολόγος και Content Creator. Κατέχει πτυχίο Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Επικοινωνία. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάζεται με Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και εταιρίες σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Κοινωνικών Δικτύων και Οπτικής Επικοινωνίας. Έχει ονειρευτεί ένα καλύτερο κόσμο και προσπαθεί να τον «αγγίξει», συμβάλλοντας και συμμετέχοντας σε ενέργειες που μπορεί να τον αλλάξουν.


Λύδια Κολλύρη
Ομάδα Marketing, Nomoplatform

Η Λύδια Κολλύρη είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο πεδίο της Επικοινωνίας και των Σπουδών Διαδικτύου και υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Εργάζεται ως Επικοινωνιολόγος από το 2015. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε ποικίλα όπως στην ανάλυση του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου στην Ελλάδα, στον σύμβουλο ψήφου για τις Ευρωεκλογές κ.α., αλλά και σε συνέδρια ως ομιλήτρια σε Κύπρο και εξωτερικό.


Νικόλας Κυριακίδης
Συνιδρυτής, Nomoplatform

Ο Νικόλας είναι δικηγόρος και ακαδημαϊκός. Έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους από το UCL και το NYU και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διδάσκει Πολιτική Δικονομία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πιστεύει ότι τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα for a life worth living και ταυτόχρονα τα πτυχία είναι άχρηστα αν δεν χρησιμοποιούνται με ηθικό τρόπο για το καλό της επιστήμης και της κοινωνίας.


Θεόδωρος Ασσιώτης
Συνιδρυτής, Nomoplatform

Ο Θεόδωρος είναι εγκεκριμένος λογιστής, ελεγκτής με πάνω από 13 χρόνια εμπειρία στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Είναι υπεύθυνος του τμήματος παροχής λογιστικών υπηρεσιών σε πολυεθνικό γραφείο και στο παρελθόν εργάστηκε ως  Ανώτερος Διευθυντής σε μια από τις Big4.  Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Cyprus Forum και του ΜΚΟ Oxygono. Στόχος του η βελτίωση του δημόσιου διαλόγου και του τρόπου παραγωγής πολιτικής στην Κύπρο.


Γεωργία Αθανασίου
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Oxygono

Η Γεωργία είναι δικηγόρος και ασχολείται με το τραπεζικό και ποινικό δίκαιο. Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με κατεύθυνση στο Ποινικό Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από τον Αύγουστο του 2016 είναι η Πρόεδρος του Oxygono. Πιστεύει ότι κάθε πολίτης πρέπει να επιδεικνύει ενδιαφέρον και να εμπλέκεται στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι.