Θα κληθεί να επιστρέψει το ποσό που πληρώθηκε για υπερωρίες η Δόξα Κωμοδρόμου 

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 18/09/2023, μελέτησε αριθμό αιτημάτων για αποδεσμεύσεις κονδυλίων και εξαιρέσεις από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων.     

Οι αποδεσμεύσεις κονδυλίων αφορούν την Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο, το Γενικό Λογιστήριο, την Πολιτική Άμυνα, το Υπουργείου Εξωτερικών, την Ελεγκτική Υπηρεσία, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Αρχηγείο Αστυνομίας.  

Οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων αφορούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, την Πολιτική Άμυνα και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 

Θα κληθεί να επιστρέψει το ποσό που πληρώθηκε για υπερωρίες η Δόξα Κωμοδρόμου 

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού απέσυρε το αίτημα για υπερωριακή αμοιβή της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου, θα ενημερώσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου ότι θα πρέπει να διεκδικήσει πίσω το ποσό που της κατέβαλε ως υπερωρία την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2023. 

Όπως ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η Α’ Λειτουργός Διοίκησης Προεδρίας Ευφροσύνη Γεωργίου, μετά τη συζήτηση που υπήρξε στην Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα η Προεδρία απέσυρε το αίτημά της για υπερωριακή αμοιβή, αλλά παραμένει το αίτημα για μισθοδοσία της κ. Κομωδρόμου, η οποία ασκεί καθήκοντα Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου. 

Η κα. Γεωργίου διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής, ότι η Προεδρία δεν θα θέσει εκ νέου ανάλογο αίτημα για υπερωριακή αμοιβή. Όσον αφορά το ποσό των €2486 που καταβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην κ. Κωμοδρόμου για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2023, ύστερα από επιστολή της Προεδρίας για κάλυψη υπερωριών, η κα. Γεωργίου είπε ότι η Προεδρία θα ενημερώσει σχετικά το Πανεπιστήμιο, ώστε να απαιτήσει να επιστραφεί αυτό το ποσό. 

Διευκρίνισε επίσης ότι η Προεδρία δεν προτίθετο να πληρώσει ούτε σεντ αν δεν είχε την έγκριση της Βουλής. 

Ελεγκτής: Το «διπλοπόρτι» δημιουργεί στρεβλώσεις  

Μιλώντας στην Επιτροπή, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι η κα. Κωμοδρόμου δεν είναι αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος αλλά ασκεί αυτά τα καθήκοντα, ώστε να είναι νόμιμη η απόσπασή της. Σημείωσε ότι οι αποσπάσεις στη δημόσια υπηρεσία αφορούν θέσεις στη δημόσια υπηρεσία και δεν μπορεί ο αποσπασμένος να είναι πολιτικός αξιωματούχος, αφού το σύνταγμα προβλέπει διαχωρισμό της πολιτικής και διοικητικής εξουσίας. Για το λόγο αυτό, ανέφερε, όπως και στην περίπτωση του Ανδρέα Ιωσήφ στην προηγούμενη Κυβέρνηση, επιλέγηκε να μην είναι αξιωματούχοι, αλλά να ασκούν τα καθήκοντα αυτών των πολιτικών αξιωματούχων και να υπόκεινται στα δικαιώματα και υποχρεώσεις της θέσης κατέχουν στη δημόσια υπηρεσία. 

Η ορθόδοξη λύση, ανέφερε, θα ήταν να παραιτηθεί η κα. Κωμοδρόμου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να διοριστεί ως Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι «το διπλοπόρτι δημιουργεί προβλήματα». 

Η λύση που υπήρξε, ανέφερε, ήταν αποδεκτή αλλά φαίνεται ότι τώρα δημιουργούνται στρεβλώσεις. Διευκρίνισε ότι η κα. Κωμοδρόμου δεν κτυπά κάρτα, άρα δεν μπορεί να υπάρχει οποιοδήποτε αίτημα για υπερωρία. 

Πρόσθεσε ότι οι λόγοι που αιτείται για υπερωρίες δεν είναι αποδεκτοί. Μεταξύ αυτών, ανέφερε, αιτήθηκε υπερωρία από τις 15:00 μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα για να παραστεί σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, για να παραστεί σε κηδεία ή σε μνημόσυνο, αλλά και για να παραστεί σε εγκαίνια αστεροσκοπείου. 

Ανέφερε ακόμα ότι πληρώθηκε 2486 ευρώ με βεβαίωση από την Προεδρία για τους μήνες μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου σε αυτή τη λογική. Σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο έλαβε βεβαίωση από την Προεδρία και δεν γνώριζε ποια ήταν η φύση των εργασιών αυτών. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι τα λεφτά αυτά θα πρέπει να επιστραφούν, διαφορετικά δεν θα έχει νόημα η απόσυρση του αιτήματος για υπερωριακή αμοιβή από την Προεδρία. 

Για την Ελεγκτική Υπηρεσία, σημείωσε, το θέμα κλείνει, να επιστραφούν τα λεφτά στο Πανεπιστήμιό. 

Σημειώνοντας ότι προφανώς ο μισθός της θέσης της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου είναι μεγαλύτερος από την κλίμακα Α8 στην οποία αμείβεται η κα. Κωμοδρόμου, ανέφερε ότι αν επιθυμεί μεγαλύτερο μισθό θα πρέπει να παραιτηθεί της θέσης της στο Πανεπιστήμιο και να διοριστεί από τον Πρόεδρο, αλλά για να κρατήσει τη θέση της θα πρέπει να μείνει στην ίδια κλίμακα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν γίνεται «και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη». 

Αναφέρθηκε επίσης σε δύο ακόμα περιπτώσεις που είναι αποσπασμένες στην Προεδρία. Όσον αφορά την ιδιαιτέρα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δικαιούται υπερωρίες σύμφωνα με τη διαδικασία που υπάρχει στο δημόσιο, αφού ασκεί τα ίδια καθήκοντα. 

Όσον αφορά συντάκτη του ΡΙΚ που εργάζεται ως προσωπικός βοηθός της Πρώτης Κυρίας, ανέφερε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει υπερωρίες για την απασχόλησή της να ετοιμάζει ομιλίες στο σπίτι της ή να συνοδεύει την Πρώτη Κυρία σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αυτό που μπορεί να γίνει, ανέφερε, είναι να βρεθεί κάποια λύση με παραχώρηση ελεύθερου χρόνου (time off). 

Μιλώντας στην Επιτροπή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε ότι η κα. Κωμοδρόμου είναι πολιτική αξιωματούχος και όλα τα άλλα, ότι της ανατίθενται καθήκοντα είναι «ψιλά γράμματα». Σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε υπερωρίες ανέφερε ότι πρόκειται για μορφή εξευτελισμού των θεσμών και ότι δεν έχει ξαναγίνεται πολιτειακός αξιωματούχος να πληρώνεται υπερωρίες για αυτού το είδους τα καθήκοντα. Πρόσθεσε ότι δεν είναι αποδεκτό η Κυβέρνηση να τα τραβά όλα αυτά πίσω επειδή πιέστηκε από τη Βουλή. 

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά ανέφερε ότι προφανώς η θέση που κατέχει η κα. Κωμοδρόμου έχει υψηλότερο μισθό, αλλά εκείνη επέλεξε να πάει στο Προεδρικό με απόσπαση. Όσον αφορά την καταβολή υπερωριών, είπε ότι δυσκολεύεται να πιστέψει ότι τα αιτήματα ήταν πρωτοβουλία της κας. Κωμοδρόμου και δεν είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Διερωτήθηκε ποιου ήταν η πρωτοβουλία για να γίνει κάτι τέτοιο. 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης ανέφερε ότι η Προεδρία ακόμα και αν είχαν προηγηθεί σφάλματα, ανταποκρίθηκε στις υποδείξεις και στα σχόλια της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Ο Γενικός Ελεγκτής, είπε, εισακούεται και τυγχάνει σεβασμού, ενώ έθεσε όλα τα ζητήματα με διαφάνεια. 

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Μαρίνος Μουσιούττας ζήτησε να ελεγχθούν και οι αποσπάσεις που έχουν γίνει διαχρονικά και σε άλλα Υπουργεία κατά πόσο είναι νομότυπες και έφερε το παράδειγμα των πολλών αποσπάσεων στο Υπουργείο Παιδείας. 

Οι αποσπάσεις στο Προεδρικό  

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν από την Προεδρία στην Επιτροπή, στο Προεδρικό έχουν αποσπαστεί από τη δημόσια υπηρεσίας οι εξής: ένας υπάλληλος από το Τμήμα Φυλακών, ένας από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ένας από το Υπουργείο Ενέργειας, πέντε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ένας από τη Δικαστική Υπηρεσία, ένας από το Τμήμα Δασών, ένας από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ένας από την Υπηρεσία Μεταλλείων, ένας από το Τμήμα Αναδασμού, ένας από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Τμήματος Προγραμματισμού, ένας από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, δύο από το ΓΤΠ, ένας από το Τμήμα Γεωργίας, ένας από το Τμήμα Κτηματολογίου. 

Από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν αποσπαστεί ένας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο από την ΑΤΗΚ, ένας από το ΤΕΠΑΚ, ένας από ΡΙΚ, ένας από ΚΟΑ, ένας από ΔΕΦΑ, ένας από ΚΟΑΠ και ένας από ΟΝΕΚ (μια μέρα την εβδομάδα) 

Επίσης υπάρχει μια απόσπαση για παραχώρηση υπηρεσιών από την εκπαιδευτική υπηρεσία. 

Όπως ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής, υπάρχουν 153 αποσπάσεις αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση σε όλη τη δημόσια υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που η απόσπαση εγκρίνεται από τη Βουλή δεν υπάρχει παρανομία, ενώ σημείωσε ότι γενικότερα οι αποσπάσεις είναι καλό εργαλείο για βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού. 

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Πολίτης: Κατάλογος με τις έξτρα αμοιβές της Δόξας από το Προεδρικό – Υπερωρίες για ομιλίες, δοξολογίες, βραβεύσεις, επισκέψεις, συνεδρίες

Καθημερινή: Παν. Κύπρου – Δώσαμε υπερωρίες στην Κωμοδρόμου, όμως νομότυπα  

Stockwatch: Φουντώνουν οι αντιδράσεις για υπερωρίες αναπληρώτριας ΚΕ 

Stockwatch: «Μετακόμισαν» στο προεδρικό οι 12 σύμβουλοι

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: 

Ο περί Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι όπως παρασχεθεί στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης η δυνατότητα να αγοράζει χαρτοφυλάκιο δανείων τα οποία εμπίπτουν στο βασικό νόμο και να προχωρεί σε πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε νομικά πρόσωπα που δύναται να αγοράζουν πιστωτικές διευκολύνσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα Νόμου.   

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία.

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Stockwatch: ΟΧΣ: Ρύθμιση δανείων €60 εκατ. μέσω σχεδίου Οικία 

Ο περί Διαστήματος Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία εθνικής νομοθετικής ρύθμισης για την εξουσιοδότηση και εγγραφή των διαστημικών δραστηριοτήτων, στη βάση των σχετικών διεθνών Συμβάσεων, στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος. Με τη θέσπιση της εν λόγω νομοθεσίας, η Κύπρος θέτει γερά θεμέλια για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του διαστημικού της Οικοσυστήματος. 

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία.

Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του βασικού Νόμου έτσι ώστε να αυξηθεί η χρονική περίοδος από 2 στα 5 έτη, εντός της οποίας απαιτείται όπως καταβάλλονται οι κοινωνικές εισφορές (καθώς και οι επιβαρύνσεις και οι τόκοι επ’ αυτών), ούτως ώστε να εκπίπτουν οι αποδοχές και εισφορές εργοδοτουμένων από το φορολογητέο εισόδημα των εργοδοτών.   

Με αυτή την τροποποίηση θα συνάδει η χρονική περίοδος καταβολής των εισφορών για σκοπούς παραχώρησης φορολογικής έκπτωσης με τη χρονική περίοδο που προβλέπεται στον περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμους του 2016. 

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία.

Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Ασφάλιση Ευθύνης Έναντι Τρίτου) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η εναρμόνιση με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Οδηγία (ΕΕ) 2021/2118 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2009/103/ΕΚ σχετικά με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και τον έλεγχο της υποχρεώσεως προς ασφάλιση της ευθύνης αυτής». 

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία.

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Stockwatch: Τρέχουν για ίδρυση οργανισμού ασφαλιστών 

Ο περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμου, ώστε οι ασφαλιστικές εταιρείες να μην λαμβάνουν υπόψη το ιατρικό ιστορικό καρκίνου, εάν έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη διάγνωση και εφόσον επήλθε πλήρης θεραπεία. 

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για πρόσωπα με εμπειρία καρκίνου, πμοκειμένου να συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς διακρίσεις, έχοντας το δικαίωμα σε ασφαλιστική κάλυψη και δανειοδότηση. 

Προς θεσμοθέτηση το «δικαίωμα στη λήθη» για πρώην καρκινοπαθείς

Όπως σημειώθηκε στην Επιτροπή από τους εισηγητές, πρώην καρκινοπαθείς που αποθεραπεύτηκε είχαν πρόβλημα στη σύναψη δανείων και ασφαλειών ζωής λόγω του ιστορικού τους, ενώ αναφέρθηκε ότι σε άλλες χώρες το διάστημα που πρέπει να περάσει μετά την αρχική διάγνωση, ώστε να μη λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό, είναι μικρότερο από τα δέκα έτη.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το Υπουργείο συμφωνεί με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, σημειώνοντας ότι από πρώτη Ιανουαρίου 2023 υπήρξε σχετική συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και Europa Donna, ωστόσο αυτό που μένει είναι να θεσμοθετηθεί.

Από την Εθνική Επιτροπή Καρκίνου αναφέρθηκε ότι πλέον σήμερα οι θεραπείες του καρκίνου είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και πολλοί ασθενείς αποθεραπεύονται. Θα πρέπει όπως είπε, να αφαιρεθούν τα εμπόδια στην ομαλή επανένταξη των καρκινοπαθών στην κοινωνία και δήλωσε υπέρ του νομοσχεδίου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Ανδρέας Αθανασιάδης ανέφερε ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη νομική κατοχύρωση του «δικαιώματος στη λήθη». Αντίθετα όπως είπε, πριν από ένα χρόνο η σχετική πρόταση που συζήτησαν στο Υπουργείο Υγείας έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τις εταιρείες μέλη τους, με ημερομηνία έναρξης την 1.1.2023. Σημείωσε ωστόσο ότι βλέποντας την πρόταση νόμου υπάρχει ανησυχία μήπως δημιουργήσει διακρίσεις σε σχέση με άλλους ασθενείς. Δήλωσε ετοιμότητα να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε κάτι που να είναι νομικά και ηθικά σωστό.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, καθώς και άλλοι σύνδεσμοι για τον καρκίνο, εξέφρασαν τη συμφωνία τους με την πρόταση νόμου.

Εκ μέρους της Europa Donna, η οποία πρωτοστάτησε στο δικαίωμα στη λήθη, αναφέρθηκε ότι αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να κατοχυρωθεί και νομικά, μετά τη συμφωνία που υπήρξε με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ανέφερε ακόμα ότι είναι κάποιοι καρκίνοι που έχουν άριστη πρόγνωση και θα πρέπει να υπολογίζονται λιγότερα χρόνια για αυτό το δικαίωμα.

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία.

Ο Τροποποιητικός (Αρ. 1) του περί Προϋπολογισμού του Ενιαίου Φόρεα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης του 2023 Νόμου του 2022, Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πρόσθετων πιστώσεων ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (€120.000), οι οποίες αφορούν την κάλυψη του κόστους για την αμοιβή διοικητικού προσωπικού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης πρόσθετου συμβασιούχου προσωπικού για στελέχωση του Φορέα. 

Η Επιτροπή αποφάσισε την προώθηση του νομοσχεδίου ενώπιον της Ολομέλειας.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα