Επιτόπου εξέταση προβλημάτων δρόμου Καντού-Ομόδους

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 26/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην επαρχία Λεμεσού. 

Επιτόπου εξέταση προβλημάτων δρόμου Καντού-Ομόδους 

Λύσεις στα προβλήματα οδικής ασφάλειας που για χρόνια εντοπίζονται στο δρόμο Καντού – Ομόδους επιχειρεί εκ νέου να προωθήσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν σήμερα επιτόπου επίσκεψη και συζήτησαν το θέμα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, την Αστυνομία και κοινοτάρχες. 

Στο συγκεκριμένο δρόμο, μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, έχουν καταγραφεί κατά καιρούς θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, αλλά και επικίνδυνες προσπεράσεις, καθώς υπάρχει συχνή χρήση του από βαρέα και αργά οχήματα. 

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε πως «το πρώτιστο για εμάς είναι η ασφάλεια στους δρόμους και προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο γι αυτή την περίπτωση αλλά και σε άλλες, προσπαθούμε, ως επιτροπή, να βοηθήσουμε έτσι ώστε η ασφάλεια να αυξηθεί στους δρόμους της Κύπρου». 

Όντως, συνέχισε, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στο δρόμο, ενώ υπέδειξε ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναγνωρίζει αυτό το πρόβλημα και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα επανεξεταστούν διάφορα μέτρα αντιμετώπισης του. 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Λευτέρης Ελευθερίου ανέφερε ότι «πρώτιστη ανάγκη είναι να προχωρήσουμε με διαπλάτυνση μήκους δυο χιλιομέτρων και ήδη είμαστε στη διαδικασία κατακύρωσης της προσφοράς για να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι του 2024». 

Λέγοντας πως το Τμήμα αναγνωρίζει το πρόβλημα, διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν κάποιες προκαταρκτικές μελέτες που είχαν γίνει, που προτείνουν δημιουργία τρίτης λωρίδας και κόλπων βαρέων οχημάτων, θα επικαιροποιηθούν και αν διαπιστωθεί ότι δικαιολογούνται κάποια έργα, θα προωθηθούν προς υλοποίηση. 

Εκ μέρους των κοινοταρχών της περιοχής, ο κοινοτάρχης Πάχνας, Ανδρέας Σάββα, ανέφερε ότι έχουν γίνει προτάσεις για διαπλάτυνση του δρόμου και δημιουργία τρίτης λωρίδας και σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν». 

Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών για την επιτόπου εξέταση του θέματος, το οποίο είχε συζητηθεί πριν μερικούς μήνες στη Βουλή μετά από εγγραφή του από Βουλευτές. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Αλλαγές Επαρχιακών Οργανισμών, πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κανονισμοί ΚΦΙΚΒ, διορισμοί δημοσίου και ποινικοποίηση ψευδών καταθέσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, υπερψήφισε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, τους κανονισμούς του ΚΦΙΚΒ, τις γραπτές εξετάσεις διορισμού στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α9 και Α11, καθώς και την ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.  Αναλυτικά τα σχέδια

Ελέγχου

Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 19.3.2024 (ΥΔΔΤ/01/2024)-Έλεγχος Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ξεκινά η σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου για τον