Εκκρεμούν 30.000 πραγματικοί δικαιούχοι, απλοποίηση ελέγχου πυροσβεστικής σε κέντρα αναψυχής και έλλειψη ATM

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 09/04/2024, συζήτησε θέματα που αφορούν τον τρόπο υποβολής των στοιχείων των τελικών δικαιούχων (UBO), τη νέα πολιτική της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου όσον αφορά τον έλεγχο των υποστατικών για άδεια λειτουργίας και την ανάγκη εγκατάστασης από τις τράπεζες περισσότερων αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) για σκοπούς ανάληψης χρημάτων στις κοινότητες. 

Εκκρεμεί η καταχώρηση σχεδόν 30.000 πραγματικών δικαιούχων, λέχθηκε στη Βουλή 

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η καταχώρηση σχεδόν 30.000 τελικών πραγματικών δικαιούχων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Εφόρου Εταιρειών, ανέφερε στην Επιτροπή Εμπορίου η Έφορος Εταιρειών, με την προθεσμία να έχει λήξει στις 31 Μαρτίου. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι υπήρξε μια ανταπόκριση από τις εταιρείες, ωστόσο υπάρχουν 30.000 περίπου εταιρείες που ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για να δηλώσουν τους πραγματικούς δικαιούχους. 

Όπως είπε, η Βουλή κάλεσε την εκτελεστική εξουσία να γίνει μια συνάντηση με όλους τους συντελεστές της αγοράς, κάτι που δεν εισακούστηκε. Αντιθέτως, μόνοι τους μίλησαν, μόνοι τους αποφάσισαν, με τη δική τους τη σοφία έχουν κάνει εισηγήσεις. Θέλουν να διατάζουν μόνοι τους και η οικονομία να εκτελεί, είπε. 

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Σταύρος Παπαδούρης, είπε ότι, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Έφορος Εταιρειών, από τις σχεδόν 202.000 εγγεγραμμένες εταιρείες, 163.000 έχουν υποβάλει τους τελικούς πραγματικούς τους δικαιούχους. Από τις υπόλοιπες 38.000, σημείωσε, γύρω στις 10.000 εξαιρούνται, λόγω του ότι έχουν κάνει αίτηση διαγραφής πριν ψηφιστεί η νομοθεσία για τους τελικούς δικαιούχους, ενώ κάποιοι βρίσκονται υπό εκκαθάριση. Όπως ενημέρωσε η Έφορος, συνέχισε ο κ. Παπαδούρης, υπάρχουν και σχεδόν 1.000 προσφυγικές εταιρείες, στις οποίες αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έξι μηνών. 

Δυστυχώς υπολείπονται κοντά στις 27.000 που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τους τελικούς δικαιούχους τους, είπε, σημειώνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει και το νομικό πρόσωπο και τα φυσικά πρόσωπα, μετόχους και διευθυντές και γραμματείς των εταιρειών. 

Θέλουμε να ξέρουμε τι αφορούν αυτές οι 27.000 για να καταλάβουμε πού είναι το πρόβλημα, είπε, υπενθυμίζοντας ότι το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί είναι κοντά στις €20.000, για το νομικό και για κάθε φυσικό πρόσωπο. Επομένως, είπε, με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορεί να βρεθούν επιχειρήσεις με πρόστιμα που ξεπερνούν το €1 δισ.. 

Απλοποίηση ελέγχου Πυροσβεστικής σε κέντρα αναψυχής ζητά η Επ. Εμπορίου 

Την απλοποίηση της διαδικασίας ελέγχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε υποστατικά για έκδοση άδειας λειτουργίας ζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου. 

Σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ακολουθώντας τη νομοθεσία, ζητά άδεια οικοδομής και επικαιροποιημένα αρχιτεκτονικά σχέδια από τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής και των τουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου να εκδόσει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, το οποίο είναι απαραίτητο για την έκδοση της άδειας λειτουργίας. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννη, υπογράμμισε ότι η πολλή γραφειοκρατία έπνιξε όλη την τουριστική βιομηχανία και τα κέντρα αναψυχής, με αποτέλεσμα να κηρύττεται αδιέξοδο από τις υπηρεσίες. 

Όπως είπε, δόθηκε ένας χρόνος στην εκτελεστική εξουσία, και πρέπει επιτέλους οι τρεις Υπουργοί (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Τουρισμού) να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να καταλήξουν ποια θα είναι η λύση. 

Πρόσθεσε ότι αποσπασματικές προσεγγίσεις δεν είναι προς όφελος κανενός και δεν μπορούν να δώσουν λύση. Θα περιμένουμε δύο βδομάδες να μας πουν τι χρειάζεται. Εμείς εκφράσαμε την ετοιμότητά μας, αν χρειάζεται κάτι από πλευράς Βουλής, εδώ είμαστε να έρθουμε να πετύχουμε διορθώσεις, είπε, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. 

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και το Υφυπουργείο Τουρισμού, εντός δύο βδομάδων να συσκεφθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για να βρεθεί μια λύση, χωρίς να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας, χωρίς να καταπατούμε την όποια νομοθεσία. Θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα γιατί σήμερα η πυροσβεστική σωστά εφαρμόζει τη νομοθεσία που λέει ότι πρέπει να υπάρχει άδεια οικοδομής για να μπορεί να επιθεωρήσει. 

Σημείωσε ότι αρκετά υποστατικά δεν έχουν άδεια οικοδομής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν. Πρέπει να τεθεί μία μεταβατική περίοδος, στην οποία θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των υποστατικών να αδειοδοτηθούν, για να μην υπάρχει πρόβλημα, είπε. 

Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, ανέφερε ότι αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν μέχρι σήμερα πάρει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών αλλά και την ίδια στιγμή να μην μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό λειτουργίας. 

Είναι πραγματικότητα ότι πέραν της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τμήμα της Πυροσβεστικής, οι διαδικασίες και οι υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είναι πάρα πολλές και δημιουργείται ένας κυκεώνας, είπε. 

Σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών, αλλά και την ίδια στιγμή να υπάρξει μια βελτίωση της ίδιας της νομοθεσίας, όπου χωρίς να μειώνεται η ποιότητας της επιθεώρησης για σκοπούς πυρασφάλειας από τις αρμόδιες αρχές, να γίνεται μια πιο σύντομη διαδικασία για την έκδοση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού και να μπορούν οι επιχειρήσεις να παίρνουν τις άδειες λειτουργίας τους. 

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν προτάσεις ώστε να βελτιώσουμε από τη μια τις νομοθεσίες αλλά και από την άλλη να υπάρχουν βελτιώσεις στη διαδικασία και να γίνουν πιο ευέλικτοι οι τρόποι που γίνεται η επιθεώρηση πυρασφάλειας, είπε. 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Σταύρος Παπαδούρης, είπε ότι η Βουλή στην προσπάθειά της να πιέσει στο ζήτημα της αδειοδότησης των ξενοδοχείων και της εστίασης, είχε δώσει περίοδο 5 χρόνων για να βγάλουν άδειες. Όπως είπε, το πρόβλημα δημιουργήθηκε με μια τροπολογία της Βουλής που ζήτησε να προχωρήσουν οι άδειες λειτουργίας, αλλά μέχρι να βγουν, να βεβαιώνεται ότι για το ζήτημα πυρασφάλειας έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Αυτό οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, καθώς η Πυροσβεστική για να ελέγξει ζητά την άδεια. Όταν πας να βγάλεις άδεια, σου λένε ότι πρέπει να σε έχει ελέγξει η Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν διαδικασίες, είπε. 

Τελικά, είπε, προτάθηκε εντός της Επιτροπής, η περίπτωση να μεταφερθεί η ευθύνη για την πυρασφάλεια στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του χώρου, να μη χρειάζεται το πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική, για να μπορούν να προχωρούν οι διαδικασίες. 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, είπε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής, ότι το ζήτημα προέκυψε από αλλαγή στη στάση της Πυροσβεστικής, και έχει να κάνει με τον εξαντλητικό τρόπο ελέγχου των νόμιμων κέντρων αναψυχής, τα οποία λειτουργούν και στον εξωτερικό χώρο, κατά περιόδους. 

Όπως είπε, η πολιτεία έχει υποχρέωση να αναζητήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθούν οι λύσεις εκείνες, ώστε να μπορούν να αδειοδοτούνται τα κέντρα αναψυχής, χωρίς να καταδειναστεύονται, προτείνοντας να βρεθεί μια λύση που να είναι φιλική προς τα κέντρα αναψυχής. 

Εξάλλου, είπε, διαχρονικά, δεν έχει τεθεί και δεν έχει αμφισβητηθεί η ασφάλεια από κάθε άποψη που προσφέρουν τα κέντρα αναψυχής κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. 

Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της διαβούλευσης που έχει δεσμευτεί η πολιτεία να διεξάγει τις επόμενες μέρες, κι αυτό αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ελπίζουμε ότι θα διαβουλευτούν και μαζί μας. Έχουμε προτάσεις να καταθέσουμε, οι οποίες έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα, που να μπορούν να υποβοηθήσουν σε όποιες αποφάσεις παρθούν, σημείωσε. 

Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα κέντρο αναψυχής, αλλά το θέμα είναι να μπορούν οι επιχειρηματίες να λειτουργούν σε καθεστώς νομιμότητας και να μη μένουν εκτεθειμένοι. 

Απογοητευμένοι οι Βουλευτές από απαντήσεις τραπεζών για έλλειψη ATM 

Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι Βουλευτές της Επιτροπής Εμπορίου από τις απαντήσεις που έδωσαν εκπρόσωποι των τραπεζών για το ζήτημα της εγκατάστασης περισσότερων αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) για σκοπούς ανάληψης χρημάτων στις κοινότητες. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, είπε δυστυχώς, αυτό το οποίο λάβαμε ως απάντηση από πλευράς των τραπεζών είναι ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Αντιθέτως, είπε, προσανατολίζονται στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, όπως το cash back, το οποίο, είπε, λειτουργεί με τρόπο ημιτελή, άγνωστο προς την αγορά και τους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες. 

Σημείωσε ότι φαίνεται ότι η κοινωνική ευθύνη των τραπεζών είναι ανύπαρκτη. Με μεγάλη απογοήτευση βιώσαμε την αρνητική τους απάντηση. Είναι επιβεβλημένο να έρθουν να εξυπηρετούν όλους τους ηλικιωμένους. Είναι ανθρώπινο τους δικαίωμα να μπορούν να λαμβάνουν τα χρήματά τους από λογική απόσταση, είπε, προσθέτοντας ότι είναι μια ντροπή αυτό που συμβαίνει και λυπάμαι, γιατί στο τέλος της ημέρας οι τράπεζές μας έχουν μόνο όφελος, απορροφούν από τους πολίτες κέρδος, χωρίς να επιστρέφουν τίποτε απολύτως μέσα από την καθημερινή λειτουργία των συναλλαγών. 

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, είπε ότι είναι με τεράστια απογοήτευση που ακούσαμε τους εκπροσώπους των τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά να μας λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάποιες εναλλακτικές μεθόδους που οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. 

Είναι σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε ένα δικό τους σύννεφο, δεν ζουν στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει στην ύπαιθρο και στα χωριά που συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται, είπε, ειδικά μετά το σκανδαλώδες κλείσιμο του Συνεργατισμού. 

Σημείωσε ότι στην επαρχία Λεμεσού έχει μόνο ένα υποκατάστημα Τράπεζας. Μας ανέφεραν σήμερα ότι θα είναι πρόβλημα να βάλουν ΑΤΜ γιατί έχει μεγάλο κόστος συντήρησης. Πού πάνε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που βγάζουν κάθε χρόνο οι τράπεζες; Δεν μπορούν να επενδύσουν στον κόσμο ένα πολύ μικρό μέρος αυτών;, διερωτήθηκε. 

Αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι απαράδεκτο, είναι προσβλητικό, είναι προκλητικό, οι τράπεζες επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, είπε. 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Σταύρος Παπαδούρης, είπε ότι υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να περάσει στην ψηφιοποίηση και πρέπει να τηρηθεί μια μεταβατική περίοδος για να βοηθηθεί. Σημείωσε ότι προτάθηκε από τις τράπεζες η λύση του cashback, για την οποία σημείωσε ότι χρειάζεται να γίνει ενημέρωση εκ μέρους των τραπεζών. 

Ο ίδιος εισηγήθηκε να μπουν ΑΤΜ έξω από τους αστυνομικούς σταθμούς, οι οποίοι υπάρχουν ανά 4-5 κοινότητες, κάτι που θα λύσει και το ζήτημα ασφάλειας και της κάλυψης των κοινοτήτων. 

Ανέφερε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τις τράπεζες, ωστόσο τους δόθηκε μία βδομάδα περιθώριο αν είναι διατεθειμένοι να αποδεκτούν κάτι. 

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Stockwatch: «Όχι» τραπεζών για ATM σε κοινότητες 

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: 

Ο περί της Εποπτείας της Αγοράς (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί της Εποπτείας της Αγοράς Νόμου, ώστε να θεσπιστεί η υποχρέωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το οποίο δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας ορίζεται ως η συντονίστρια αρχή για την εποπτεία της αγοράς, να προβαίνει στη δημοσίευση έκθεσης η οποία να περιλαμβάνει στοιχεία αναφορικά με τη διερεύνηση περιπτώσεων μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του εν λόγω νόμου είτε κατόπιν σχετικής καταγγελίας είτε κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου. 

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία.  

Ο περί του Καθορισμού και του Ελέγχου των Κρίσιμων Εγκαταστάσεων (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) Νόμος του 2024 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η θέσπιση νομοθεσίας για τον καθορισμό, από τη ΡΑΕΚ, και τον έλεγχο, από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, των κρίσιμων εγκαταστάσεων, δηλαδή των εγκαταστάσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η λειτουργία των οποίων είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη δημόσια ασφάλεια, το δημόσιο συμφέρον και την ανάγκη διασφάλισης της σταθερότητας στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία. 

Ο περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου, ώστε η ημερήσια επιβάρυνση η οποία δύναται να επιβληθεί σε πρόσωπο το οποίο αρνείται, παραλείπει ή αμελεί να εκπληρώσει υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων για τους πραγματικούς δικαιούχους νομικών οντοτήτων ή εμπιστευμάτων, όπως αυτές προκύπτουν δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 61Α, 61Β και 61Γ του νόμου, να μειωθεί από εκατό (€100) σε τριάντα (€30) ευρώ, καθότι το ύψος του ποσού των εκατόν ευρώ (€100) κρίνεται δυσανάλογα υψηλό. 

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει την εξέταση σε επόμενη συνεδρία. 

Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 8) Νόμος του 2022  

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Εταιρειών Νόμου, ώστε οι καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), όπως αυτές ορίζονται στον περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμο, να εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής των τελών και δικαιωμάτων που καθορίζονται σε Κανονισμούς οι οποίοι εκδίδονται από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του περί Εταιρειών Νόμου.   

Ο περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 5) Νόμος του 2022 και συναφείς Κανονισμοί  

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η κατάταξη των τουριστικών κατασκηνώσεων σε τάξεις (ήτοι πολυτελείας, Α΄ τάξης, Β΄ τάξης και άνευ τάξης) και ρύθμιση της δημιουργίας και λειτουργίας των κατασκηνώσεων πολυτελείας τύπου «Glamping». 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Αλλαγές Επαρχιακών Οργανισμών, πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κανονισμοί ΚΦΙΚΒ, διορισμοί δημοσίου και ποινικοποίηση ψευδών καταθέσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, υπερψήφισε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, τους κανονισμούς του ΚΦΙΚΒ, τις γραπτές εξετάσεις διορισμού στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α9 και Α11, καθώς και την ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.  Αναλυτικά τα σχέδια

Ελέγχου

Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 19.3.2024 (ΥΔΔΤ/01/2024)-Έλεγχος Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ξεκινά η σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου για τον