Ζητούν δικαίωση για Θεόδουλο Σολωμού, δεσμευτική σημείωση ΥΠΟΙΚ για ΦΙΚΒ και απαλλαγή 0,4% για αναδιαρθρώσεις

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 05/12/2023, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: 

Συγγενείς ζητούν δικαίωση του αγνοούμενου αστυνομικού Θεόδουλου Σολωμού 50 χρόνια μετά 

Τη μοναδική περίπτωση ενός αγνοούμενου ειδικού αστυφύλακα, του Θεόδουλου Σολωμού από την Αφάνεια, ο οποίος είχε παράνομα απολυθεί από την πραξικοπηματική κυβέρνηση τις μέρες μετά την εισβολή, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, με την οικογένεια του να ζητά την εφαρμογή της απόφασης για ανάκληση της απόλυσης ως «ανυπόστατης» και την υλοποίηση των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτήν. 

Το θέμα είχε αναδειχθεί σε εκπομπή του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου στον Alpha τον Απρίλιο. Καταθέτοντας την εμπειρία του στη Βουλή, ο δημοσιογράφος είπε ότι από την έρευνα της υπόθεσης εντόπισε «αντιφατική συμπεριφορά» των θεσμών του κράτους, αφού από τη μια τιμά τον αγνοούμενο ως αντιστασιακό και την ίδια ώρα δεν τον αποκαθιστά ως αστυνομικό. 

Ο γιος του αγνοουμένου, γυναικολόγος Γρηγόρης Σολωμού, ανέφερε ότι μέχρι το 2019 η Αστυνομία δεν θεωρούσε τον πατέρα του, ο οποίος είχε συλληφθεί ως αιχμάλωτος από τους Τούρκους στις 14 Αυγούστου 1974, ως μέλος της. 

Ο δρ Σολωμού παρουσίασε το ιστορικό των γεγονότων που ακολούθησαν το πραξικόπημα και την εισβολή. Ο πατέρας του, ο οποίος υπηρετούσε κατά τη διάρκεια των γεγονότων στον Αστυνομικό Σταθμό Σαλαμίνας στην Αμμόχωστο, ειδοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 1974 ότι παύεται της Υπηρεσίας, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου «που εκτελούσε οδηγίες ως εγκάθετος και όργανο των πραξικοπηματιών», όπως είπε. 

Παρ’ όλα αυτά, είπε ότι μέχρι τις 14 Αυγούστου, ο Θεόδουλος Σολωμού «παρέμεινε πιστός στη Δημοκρατία και στο καθήκον», υπηρετώντας στο χωριό του, στην Αφάνεια, με οδηγίες του σταθμάρχη του Αστυνομικού Σταθμού Σαλαμίνας. Με την προέλαση του τουρκικού στρατού, εγκλωβίστηκε στην Άσσια στις 14 Αυγούστου, όπου πιάστηκε αιχμάλωτος και από τις 21 Αυγούστου κατέστη αγνοούμενος. 

Παρόλο που με την ψήφιση της νομοθεσίας για το πραξικόπημα το 1975, η απόλυση του Θεόδουλου Σολωμού έπρεπε να θεωρηθεί ανυπόστατη και ως μη γενόμενη, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα, είπε, να μη θεωρείται μέλος της Αστυνομίας και η σύζυγός του και τα εφτά παιδιά τους να μην πάρουν τους μισθούς και τα επιδόματα που έπαιρναν οι υπόλοιποι αγνοούμενοι αστυνομικοί. 

Από το 2001 μέχρι το 2019, η οικογένεια ανέφερε ότι επικοινώνησε επανειλημμένα με την ηγεσία της Αστυνομίας και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας αρνητικές απαντήσεις στο αίτημά τους για ανάκληση της απόλυσης, επικαλούμενοι έλλειψη πληροφοριών γύρω από τις συνθήκες της απόλυσης. 

Το 2019, μετά από έρευνα που διέταξε ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, αναγνώρισε με επιστολή του «το ανυπόστατο και συνεπώς ανύπαρκτο της απόλυσης του Θεόδουλου Σολωμού» και απολογήθηκε στην οικογένεια. 

Με επιστολή του προς την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, ο τέως Αρχηγός είχε δεσμευτεί ότι θα διοργάνωνε σεμνή τελετή στον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου, όπου θα ζητούσε δημόσια συγγνώμη εκ μέρους της Αστυνομίας, θα ονοματοδοτούσε μεγάλη αίθουσα του σταθμού στο όνομα του αγνοούμενου, θα έκανε εισήγηση στο Υπ. Δικαιοσύνης για μονιμοποίηση του ως Αστυνομικού και την προαγωγή του στον βαθμό του Λοχία, επ’ ανδραγαθία και θα πρότεινε προς το δημαρχείο Στροβόλου την ονοματοδοσία μιας οδού επ’ ονόματι του αγνοουμένου. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για την παρασημοφόρηση του με το μετάλλιο τιμής «Μετάλλιο Ανδραγαθίας» και θα ενημέρωνε επίσημα το Γενικό Λογιστήριο για την ανάκληση της απόλυσης για να υπολογιστούν και να καταβληθούν στην οικογένεια οφειλόμενοι μισθοί, συντάξεις και άλλα ωφελήματα. 

Ωστόσο, με την αλλαγή της ηγεσίας στην Αστυνομία, ο νυν αρχηγός, Στέλιος Παπαθεοδώρου αναίρεσε, σύμφωνα με τον δρα Σολωμού, όσα είχε δεσμευτεί ο τέως αρχηγός και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι από τα παραπάνω. 

Στο μεταξύ, σημείωσε ότι ο ίδιος έχει πληροφορίες ότι πιθανώς τα οστά του πατέρα του να έχουν ανευρεθεί, σημειώνοντας ότι περιμένουν ταυτοποίηση και πληροφορίες από τον Ιανουάριο 2022. 

Απαντώντας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι η Αστυνομία είναι ο μόνος οργανισμός, μαζί με την Εθνική Φρουρά, που τιμά όλους τους πεσόντες και αγνοούμενους μέλη της. 

Αναφέρθηκε σε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου του 2005, με την οποία αναγνωρίστηκε ο Θεόδουλος Σολωμού ως αντιστασιακός. Είπε ότι δεν αμφισβητεί τα όσα ανέφερε η οικογένεια. 

Σημείωσε ότι αναγνωρίζεται η απόλυση του 1974 ως ανυπόστατη, ωστόσο ήταν αρνητικός σε ό,τι αφορούσε τα υπόλοιπα αιτήματα της οικογένειας. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την ονοματοδοσία αίθουσας σε αστυνομικό σταθμό, είπε ότι “η πολιτική που έχουμε είναι να μην ονοματοδοτούμε τις αίθουσες”, καθώς υπάρχουν άλλα 70 μέλη που είναι είτε πεσόντες εν ώρα καθήκοντος κατά το πραξικόπημα και μετά, είτε αγνοούμενοι και «δεν έχουμε τη δυνατότητα». 

Ανέφερε ότι όλα τα μέλη της Αστυνομίας που είναι πεσόντες ή αγνοούμενοι τιμώνται από την Αστυνομία στις 5 Μαΐου. 

Σημείωσε ότι η οικογένεια αδικεί την αστυνομία και την πολιτεία. «Είναι μέσα στους αγνοούμενους αστυνομικούς, τιμάται όπως όλα τα μέλη», είπε, σημειώνοντας ότι δεν αμφισβητεί την επιστολή του κ. Μιχαηλίδη. 

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός, Σταύρος Χριστοφή, ανέφερε ότι «πρόκειται για αξιόλογο μέλος της Αστυνομίας που ταλαιπωρήθηκε μέχρι να αποκατασταθεί». Σημείωσε ότι το Υπουργείο διαβίβασε τα αιτήματα της οικογένειας για αποκατάσταση των οικονομικών ωφελημάτων, στις αρμόδιες αρχές. 

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα αγνοουμένων, Άννα Αριστοτέλους, είπε ότι είναι τραγικό μετά από τόσα χρόνια «να ακούμε τον γιο του αγνοούμενου, που είναι ήρωας, να ζητά τα αυτονόητα. Ως κοινωνία και πολιτεία το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι ένα συγγνώμη προς την οικογένεια», είπε. 

Τόνισε ότι από τη στιγμή που έγινε ανάκληση της απόλυσης, οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εξετάσουν την περίπτωση, για ωφελήματα και τιμές, όπως προβλέπεται για όλους, σημειώνοντας ότι αφού δεν θεωρείται ότι απολύθηκε, απολαμβάνει τα ωφελήματα εν ενεργεία αστυνομικού, και πρότεινε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ο διορισμός τους ως αστυφύλακα και η προαγωγή στον βαθμό του λοχία, επ’ ανδραγαθία. 

Για το θέμα της προαγωγής, ο Αρχηγός της Αστυνομίας προέβαλε ως ένσταση ότι υπάρχουν άλλα 70 μέλη που δεν προάχθηκαν, για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, ότι πρέπει να εξεταστεί για όλους, εφόσον προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

Η κ. Αριστοτέλους είπε επίσης ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με τον Δήμο Στροβόλου, για ονοματοδοσία δρόμου στο όνομα του αγνοουμένου. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κέττηρος, είπε ότι αποτελεί «μία περίπτωση κατάφορης παραβίασης της δικαιοσύνης», σημειώνοντας ότι η στάση της πολιτείας ήταν «εχθρική» για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και οικογένεια. 

«Αναγνωρίζω ότι από διάφορους φορείς έγιναν προσπάθειες. Το γεγονός και μόνον ότι ο Θεόδουλος Σολωμού δεν έχει αποκατασταθεί και δεν πήρε προαγωγή επ’ ανδραγαθία, όπως προνοείται στη νομοθεσία, αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από τη δική μας Επιτροπή», είπε. 

Σημείωσε τη θετική στάση της κ. Αριστοτέλους και την πρότασή της για αποκατάσταση και προαγωγή επ’ ανδραγαθία του αγνοούμενου. Επίσης, είπε, πρέπει να εξετάσει η Αστυνομία την προαγωγή επ’ ανδραγαθία, με ό,τι συνεπάγεται, και των 70 αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον ή ακόμα αγνοούνται. 

«Ποιους άλλους θα προάξουμε σε τούτο τον τόπο, αν δεν προαχθούν οι άνθρωποι, οι οποίοι θυσιάστηκαν για τον τόπο τους και ήταν αστυνομικοί;», διερωτήθηκε. 

Ανέφερε ότι το ζήτημα δεν έχει κλείσει, γιατί χρειάζονται και πολιτικές αποφάσεις, είπε, σημειώνοντας ότι θα ξαναδούν το θέμα στην παρουσία και της Υπουργού Δικαιοσύνης. 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, με πρωτοβουλία του οποίου συζητήθηκε το θέμα, είπε ότι οι εκάστοτε Αρχηγοί Αστυνομίας που χειρίστηκαν το ζήτημα «το αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό και με διάφορα απαράδεκτα και ανάλγητα προσχήματα». 

Είπε ότι πρέπει να αναγνωριστεί πλήρως ότι «αυτός ο άνθρωπος παρέμεινε στην υπηρεσία και ότι η οικογένειά του δικαιούται όλα τα ωφελήματα. Αυτό δεν ήταν θέμα των εκάστοτε Αρχηγών της Αστυνομίας, αλλά των εκάστοτε Υπουργών». Κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει πλήρως τον εν λόγω αγνοούμενο και την οικογένειά του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια εκ μέρους της πολιτείας. 

Εντός της Επιτροπής, η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Θεοδώρου-Σούπερμαν, είπε ότι πρόκειται για τραγωδία και αναγνώρισε ότι χρειάζεται πολλή υπομονή και επιμονή εκ μέρους των συγγενών να πολεμούν το σύστημα για τόσα χρόνια. «Σε ό,τι αφορά αγνοούμενους, εγκλωβισμένους, παθόντες, έχουμε όλοι ευθύνη να μην ξεχνούμε και να αποδίδουμε τις ανάλογες τιμές. Η πολιτεία οφείλει να αποδίδει τιμές», είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξεταστεί και το ευρύτερο ζήτημα των 70 πεσόντων και αγνοουμένων αστυνομικών. 

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας είπε ότι είναι πολιτική παράκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο, να γίνει επεξεργασία των όποιων εκκρεμοτήτων ώστε να τύχει άμεσης θεσμικής αποκατάστασης ο Θεόδουλος Σολωμού. 

Ο Χρίστος Σενέκκης, βουλευτής του ΔΗΚΟ, ρώτησε τον Αρχηγό της Αστυνομίας αν δεσμεύεται από την επιστολή του τέως Αρχηγού που έκανε λόγο για παρασημοφόρηση, ενώ σημείωσε την αρνητική εικόνα που προκάλεσε η προσπάθεια του Αρχηγού για «δημιουργία εντυπώσεων», καθώς αναφέρθηκε σε ποσό που πήρε η οικογένεια του αγνοούμενου με απόφαση Υπουργικού, μεγαλύτερο από το πραγματικό, ενώ, είπε ο κ. Σενέκκης, ο Αρχηγός άφησε να νοηθεί ότι γιος του αγνοούμενου διορίστηκε αστυνομικός «κατά χάριν». «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εγκολπώνει την ευθύνη που έχετε εσείς», είπε στον Αρχηγό. 

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μιχάλης Γιακουμή είπε ότι είναι «ντροπή για την πολιτεία» να μην αποδίδει τιμές σε όσους υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και ζήτησε η Υπουργός Δικαιοσύνης να λάβει σοβαρά υπόψη το ζήτημα και «να δούμε τι κάνουμε και με τους άλλους 70». 

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: 

Ο περί Προϋπολογισμού του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών του 2024 Νόμος του 2023 

Ο περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή Θέματα) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2023 

Ο περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή Θέματα) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω σχέδια νόμου σκοπός των οποίων είναι: 

(α) η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών ποσού ύψους €132.669.560 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024, 

(β) η τροποποίηση του περί Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμου, ώστε οι πράξεις που διενεργήθηκαν μεταξύ 22 Φεβρουαρίου 2021 και 17 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης δανείων και αφορούσαν πώληση ακίνητης ιδιοκτησίας ή μεταβίβαση μετοχών εταιρείας, να απαλλάσσονται από την επιβολή τέλους η οποία αφορά πώληση ακίνητης ιδιοκτησίας ή μεταβίβαση μετοχών εταιρείας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης δανείων και 

(γ) η τροποποίηση του περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμου, ώστε αφενός να παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Ταμείου Ευημερίας του προσωπικού του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και αφετέρου η δυνατότητα έκδοσης κανονισμών. 

Δεσμευτική σημείωση ΥΠΟΙΚ για κάλυψη επιπρόσθετων ποσών ΦΙΚΒ ανά πάσα στιγμή 

Με σημείωση στον κρατικό προϋπολογισμό, με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να καλύπτει ανά πάσα στιγμή επιπλέον ποσά που θα χρειαστεί ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών, θα αντιμετωπιστεί το έλλειμμα €21 εκ. του προϋπολογισμού του Φορέα. 

Όπως είπε σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι “στο κεφάλαιο 18.3 στο αποθεματικό του προϋπολογισμού, θα τεθεί σημείωση για κάλυψη επιπρόσθετων ποσών που θα χρειαστούν από τον Φορέα ανά πάσα στιγμή”. 

Σε ερώτηση των Βουλευτών αν η σημείωση αυτή είναι δεσμευτική, το Υπουργείο είπε ότι “προφανώς είναι δεσμευτική”, και θα μπει στον κρατικό προϋπολογισμό, ανέφερε ο κ. Κέττηρος. 

Επομένως, την ερχόμενη Παρασκευή η Επιτροπή Προσφύγων θα στείλει τον προϋπολογισμό του Φορέα ενώπιον της Ολομέλειας για να τον υπερψηφίσει “και ζητήσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα να στείλει στη Βουλή αυτή τη βεβαίωση για το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, ούτως ώστε να μπει και στην έκθεση της Παρασκευής”, ανέφερε. 

«Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι, ελπίζω να μην έχουμε άλλες εκπλήξεις», σημείωσε ο κ. Κέττηρος. 

Απαλλαγή από 0,4% σε πώληση ακινήτων ή μεταβίβαση μετοχών για αναδιαρθρώσεις 

Απαλλαγή από το τέλος 0,4% επί της πώλησης ακίνητης ιδιοκτησίας και επί της μεταβίβασης μετοχών εταιρειών για περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων δανείων κατά την περίοδο Φεβρουαρίου 2021-Νοεμβρίου 2022 αποφασίστηκε στην Επιτροπή Προσφύγων. 

Η απαλλαγή εφαρμόζεται ήδη από τον Νοέμβριο 2022, ωστόσο υπήρχε ένα κενό που αφορούσε την πιο πάνω περίοδο, από τον Φεβρουάριο 2021 που ψηφίστηκε ο νόμος, μέχρι τον Νοέμβριο 2022 που άρχισε να εισπράττει το σχετικό τέλος το Τμήμα Φορολογίας. 

Όπως είπε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε είχε κάποιες τεχνικές αδυναμίες, οι οποίες, ωστόσο, διορθώθηκαν με μια σημείωση ότι όσα ίσχυαν από τον Νοέμβριο 2022 και μετά, δηλαδή να εξαιρούνται οι αναδιαρθρώσεις δανείων από αυτές τις πράξεις, θα εξαιρούνται από τον Φεβρουάριο 2021. 

“Όσοι πήραν επιστολές θα ειδοποιηθούν ότι δεν οφείλουν οποιαδήποτε ποσά, όσοι πρόλαβαν και πλήρωσαν θα τους επιστραφούν, όπως διαβεβαίωσε ο Έφορος Φορολογίας”, ανέφερε ο κ. Κέττηρος. 

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης, που κατέθεσε την πρόταση νόμου με τη μορφή του κατεπείγοντος, είπε σε δηλώσεις του ότι από τον Νοέμβριο του 2022 έχει ψηφιστεί νόμος που το τέλος αυτό αποκόπτεται και δεν λογίζεται για σκοπούς αναδιάρθρωσης. Από την ψήφιση του αρχικού νόμου, τον Φεβρουάριο 2021 μέχρι τον Νοέμβριο 2022 υπήρχε ένα κενό, το τέλος αποκοπτόταν από τους δανειολήπτες και καταβαλλόταν στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών. 

“Αυτό το σοβαρό θέμα το εντοπίσαμε γιατί έχουν σταλεί 30.000 επιστολές από τον Έφορο Φορολογίας στους δανειολήπτες για να πληρώσουν αυτό το τέλος και με τη σημερινή πρόταση νόμου που συζητήσαμε στην Επιτροπή Προσφύγων απαλλάσσουμε τους δανειολήπτες (που έκαναν αναδιάρθρωση) από την αποκοπή αυτού του τέλους”, ανέφερε. 

Συγκεκριμένα, είπε, το μέτρο θα αγγίξει 4.200 άτομα, εκ των οποίων οι 3.000 είναι δανειολήπτες με πώληση ακίνητης περιουσίας με ποσό που αγγίζει τα €2 εκ. και οι άλλοι 1.200 είναι άτομα που η αναδιάρθρωση τους έγινε με μετοχές. 

“Με την ψήφιση της πρότασης νόμου την ερχόμενη Παρασκευή, θα απαλλαγούν από αυτό το τέλος, γιατί για να ανταλλάσσουν την περιουσία τους για να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους, αφορά πολίτες που είναι σε δύσκολη θέση”, σημείωσε. 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι για την καταβολή του τέλους από τους υπόλοιπους που δεν εξαιρούνται και που η προθεσμία καταβολή έληγε τέλος του 2023, ο Έφορος Φορολογίας συμφώνησε σε παράταση, μετά από αίτημα της Επιτροπής, μέχρι το τέλος Μάρτίου, “χωρίς τόκους και χωρίς επιβαρύνσεις”. 

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΚ) 

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Stockwatch: Απαλλαγή από προσφυγόσημο σε αναδιαρθρώσεις 

Stockwatch: Ρύθμιση για τα €21 εκατ. που κόπηκαν από πρόσφυγες 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 10/06/2024 – 14/06/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:              Δευτέρα 10/06/2024                     Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, –  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, –  Τρίτη 11/06/2024                       Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, –               Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                               Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού

Μεταφορών

Τρέχουν για το έργο στο λιμάνι Λάρνακας, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 31/05/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Υλοποίηση ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Τρέχουν για το έργο στο