Κατεπείγουσα και αδήριτη ανάγκη η προώθηση και υλοποίηση της Δικαστικής Μεταρρύθμισης από τη νέα Βουλή

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ, Χρίστος Κληρίδης, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Χριστοφίδης και ο Γραμματέας Νικόλας Τσαρδελλής συναντήθηκαν χθες με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Άριστο Δαμιανού μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και την Σταύρη Καλοψιδιώτου.

Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση εποικοδομητική και παραγωγική, ο Δικηγορικός Σύλλογος προσθέτει πως αντηλλάγησαν απόψεις για την επιχειρούμενη προσπάθεια της δικαστικής μεταρρύθμισης που στοχεύει στη βελτίωση του δικαστικού συστήματος, το οποίο υπόκειται σε διαχρονικές προκλήσεις που επιφέρουν σοβαρό αντίκτυπό σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής και πραγματικότητας.

Ο Δικηγορικός Σύλλλογος αναφέρει ακόμη ότι στην συνάντηση παρατέθηκαν αναλυτικά οι λόγοι που καθιστούν «κατεπείγουσα και αδήριτη ανάγκη την προώθηση και υλοποίηση της Δικαστικής Μεταρρύθμισης από τη νέα Βουλή προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και της Δικαιοσύνης».

Η αντιπροσωπεία του ΠΔΣ, αναφέρεται, επανατόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας δυο δικαστηρίων στην ανώτατη βαθμίδα ως προβλέπεται από το Σύνταγμα: του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Δικαστηρίου. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου στο οποίο θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΠΔΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφάνου δήλωσε την πρόθεση του ΑΚΕΛ για συνέχιση της προσπάθειας επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης για την προώθηση των νομοσχεδίων της Δικαστικής Μεταρρύθμισης, εκφράζοντας παράλληλα τη θέλησή του για στενή συνεργασία μεταξύ ΠΔΣ και ΑΚΕΛ για τον συντονισμό ενεργειών προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της Δικαιοσύνης, των λειτουργών αυτής και του συνόλου των πολιτών.

«Ως εκ τούτου, επαναβεβαιώθηκε και από τα δύο μέρη η σημασία της διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του ΠΔΣ και του ΑΚΕΛ για τη δρομολόγηση και υλοποίηση πρωτίστως της δικαστικής μεταρρύθμισης η οποία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα καθώς και η στοχευμένη διαχείριση μελλοντικών ζητημάτων στον χώρο της Δικαιοσύνης ως πυλώνα για την κοινωνία και τον πολίτη», καταλήγει ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ζήτησαν φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας οι βουλευτές, έντονη κριτική με αφορμή μέτρα για πρόσφυγες

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/02/2024, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, ύψους €5.710.717 και €353.38 αντίστοιχα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Προϋπολογισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024   Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο