Παύλος Μυλωνάς: «Η λειτουργία της πολιτείας μας είναι υδροκέφαλη»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Μυλωνάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Mε βάση τα στοιχεία που τους δόθηκαν, υπάρχουν γύρω στους 1.100 συνοδούς, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με κάποιες διαδικασίες και υπάρχει ένα αίτημα από γονείς και παιδιά γύρω στις 2.300.
  • Το κονδύλι για να καλυφθεί έστω και με αγορά υπηρεσιών για φέτος μέχρι να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια. Συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι χρειάζεται να βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει άλλη οδός. Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε.
  • Τα 3 εκ. περίπου, συνέχισε ο κ. Μυλωνάς, «που χρειάζονται για να καλύψουμε αυτό το κενό, μπορούν να εξευρεθούν και η άποψη μου η προσωπική, – και πιστεύω ότι εκφράζω και την Επιτροπή-, μπορεί να γίνει υπέρβαση με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας».
  • «Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα και ζητώ την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα, τώρα που ξεκινά η σχολική χρονιά, η πρόσληψη γύρω στους 600 με 700 συνοδούς. Θα επιλύσει προσωρινά το πρόβλημα, για ένα χρόνο, ούτως ώστε μέσα σε αυτή την χρονιά να επιλύσουμε δομικά και θεσμικά ένα πρόβλημα, το οποίο δημιούργησε η υδροκέφαλη λειτουργία της πολιτείας μας και στο κομμάτι αυτό», συμπλήρωσε.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της