Παύλος Μυλωνάς: «Η λειτουργία της πολιτείας μας είναι υδροκέφαλη»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Μυλωνάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Mε βάση τα στοιχεία που τους δόθηκαν, υπάρχουν γύρω στους 1.100 συνοδούς, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με κάποιες διαδικασίες και υπάρχει ένα αίτημα από γονείς και παιδιά γύρω στις 2.300.
  • Το κονδύλι για να καλυφθεί έστω και με αγορά υπηρεσιών για φέτος μέχρι να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια. Συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι χρειάζεται να βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει άλλη οδός. Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε.
  • Τα 3 εκ. περίπου, συνέχισε ο κ. Μυλωνάς, «που χρειάζονται για να καλύψουμε αυτό το κενό, μπορούν να εξευρεθούν και η άποψη μου η προσωπική, – και πιστεύω ότι εκφράζω και την Επιτροπή-, μπορεί να γίνει υπέρβαση με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας».
  • «Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα και ζητώ την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα, τώρα που ξεκινά η σχολική χρονιά, η πρόσληψη γύρω στους 600 με 700 συνοδούς. Θα επιλύσει προσωρινά το πρόβλημα, για ένα χρόνο, ούτως ώστε μέσα σε αυτή την χρονιά να επιλύσουμε δομικά και θεσμικά ένα πρόβλημα, το οποίο δημιούργησε η υδροκέφαλη λειτουργία της πολιτείας μας και στο κομμάτι αυτό», συμπλήρωσε.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Φρένο στις μετατροπές οχημάτων, αναβολή για εταιρικό τέλος και ευρωεκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2023, υπερψήφισε την πρόταση νόμου που προνοεί τη θέσπιση διαδικασίας, ούτως ώστε σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση, να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.  Επιπρόσθετα, αναβλήθηκε