Χρίστος Χριστοφίδης: «Η ειδική εκπαίδευση παραμένει ο φτωχός συγγενής της παιδείας μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστοφίδης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Η ειδική εκπαίδευση είναι δυστυχώς ο φτωχός συγγενής του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Έχουμε μια απαρχαιωμένη νομοθεσία η οποία ρυθμίζει τα της ειδικής εκπαίδευσης, και εδώ και πάρα πολλά χρόνια παρά και τις δικές μας τις συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται βήματα για εκσυγχρονισμό αυτού του κομματιού της εκπαίδευσης μας που είναι τόσο κρίσιμο και τόσο σημαντικό για την πιο ευάλωτη μερίδα των παιδιών μας.
  • Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα στους συνοδούς -το θέμα που απασχόλησε σήμερα την Επιτροπή Παιδείας- θέλω να πω ότι έχουμε ενημέρωση ότι παρά τα αυξημένα αιτήματα που υπάρχουν, υπάρχει πολιτική κατεύθυνση να μην αυξηθεί ο αριθμός των συνοδών. Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκες δεν θα αντιμετωπιστούν.
  • Θέλουμε να εκφράσουμε επίσης την ανησυχία μας για τον χρόνο παροχής των συνοδών. Ελπίζω να μην έχουμε και πάλι φαινόμενα, μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας των σχολείων, κάποιο παιδί με αναπηρία να μην έχει τον αναγκαίο συνοδό και να έχουμε αυτές τις τραγικές εικόνες, είτε παιδιά να μην μπορούν να παν σχολείο είτε να πηγαίνουν με πάρα πολλά προβλήματα.

Πηγή – Γραφείο Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Φρένο στις μετατροπές οχημάτων, αναβολή για εταιρικό τέλος και ευρωεκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2023, υπερψήφισε την πρόταση νόμου που προνοεί τη θέσπιση διαδικασίας, ούτως ώστε σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση, να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.  Επιπρόσθετα, αναβλήθηκε