Χρίστος Χριστοφίδης: «Η ειδική εκπαίδευση παραμένει ο φτωχός συγγενής της παιδείας μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστοφίδης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Η ειδική εκπαίδευση είναι δυστυχώς ο φτωχός συγγενής του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Έχουμε μια απαρχαιωμένη νομοθεσία η οποία ρυθμίζει τα της ειδικής εκπαίδευσης, και εδώ και πάρα πολλά χρόνια παρά και τις δικές μας τις συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται βήματα για εκσυγχρονισμό αυτού του κομματιού της εκπαίδευσης μας που είναι τόσο κρίσιμο και τόσο σημαντικό για την πιο ευάλωτη μερίδα των παιδιών μας.
  • Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα στους συνοδούς -το θέμα που απασχόλησε σήμερα την Επιτροπή Παιδείας- θέλω να πω ότι έχουμε ενημέρωση ότι παρά τα αυξημένα αιτήματα που υπάρχουν, υπάρχει πολιτική κατεύθυνση να μην αυξηθεί ο αριθμός των συνοδών. Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκες δεν θα αντιμετωπιστούν.
  • Θέλουμε να εκφράσουμε επίσης την ανησυχία μας για τον χρόνο παροχής των συνοδών. Ελπίζω να μην έχουμε και πάλι φαινόμενα, μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας των σχολείων, κάποιο παιδί με αναπηρία να μην έχει τον αναγκαίο συνοδό και να έχουμε αυτές τις τραγικές εικόνες, είτε παιδιά να μην μπορούν να παν σχολείο είτε να πηγαίνουν με πάρα πολλά προβλήματα.

Πηγή – Γραφείο Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων