Χρίστος Χριστοφίδης: «Η ειδική εκπαίδευση παραμένει ο φτωχός συγγενής της παιδείας μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστοφίδης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Η ειδική εκπαίδευση είναι δυστυχώς ο φτωχός συγγενής του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Έχουμε μια απαρχαιωμένη νομοθεσία η οποία ρυθμίζει τα της ειδικής εκπαίδευσης, και εδώ και πάρα πολλά χρόνια παρά και τις δικές μας τις συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται βήματα για εκσυγχρονισμό αυτού του κομματιού της εκπαίδευσης μας που είναι τόσο κρίσιμο και τόσο σημαντικό για την πιο ευάλωτη μερίδα των παιδιών μας.
  • Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα στους συνοδούς -το θέμα που απασχόλησε σήμερα την Επιτροπή Παιδείας- θέλω να πω ότι έχουμε ενημέρωση ότι παρά τα αυξημένα αιτήματα που υπάρχουν, υπάρχει πολιτική κατεύθυνση να μην αυξηθεί ο αριθμός των συνοδών. Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκες δεν θα αντιμετωπιστούν.
  • Θέλουμε να εκφράσουμε επίσης την ανησυχία μας για τον χρόνο παροχής των συνοδών. Ελπίζω να μην έχουμε και πάλι φαινόμενα, μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας των σχολείων, κάποιο παιδί με αναπηρία να μην έχει τον αναγκαίο συνοδό και να έχουμε αυτές τις τραγικές εικόνες, είτε παιδιά να μην μπορούν να παν σχολείο είτε να πηγαίνουν με πάρα πολλά προβλήματα.

Πηγή – Γραφείο Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Θετικό το ΥΠΑΝ στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από τα 4 έτη, διαμαρτύρεται ο ΣΙΠΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση

Εργασίας

Υπάρχει βούληση για νέα νομοθεσία για άτομα με αναπηρία, ψηφίζεται η αύξηση της άδειας μητρότητας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/02/2024, πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα της αρμοδιότητας της Επιτροπής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Επιτροπή συζήτησε το ακόλουθο θέμα:  Θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρίες  Η Επιτροπή συζήτησε το