Για προβλήματα Δημοτικού Σχολείου Χλώρακας ενημερώθηκε η Επ. Παιδείας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, στις 06/10/2023, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Χλώρακας-Αγίου Νικολάου και στη Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας και Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου.  

Για προβλήματα Δημοτικού Σχολείου Χλώρακας ενημερώθηκε η Επ. Παιδείας 

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο «Αγίου Νικολάου» Χλώρακας, ενημερώθηκε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης. 

 Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τα κτιριακά προβλήματα και το μεγάλο ποσοστό μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία. Σκοπός της επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας είναι να εξετάσουν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο, καθώς και να δουν τους μαθητές, είπε. 

 Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχουν αργότερα την Παρασκευή με το ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Φιλοξενίας Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας. Όπως είπε, η Σχολή αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Πάφο και «ένα όνειρο πολλών χρόνων», που πραγματοποιήθηκε. 

 Μίλησε επίσης και για την πίεση που ασκείται για τη δημιουργία υπέργειας διάβασης στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, με τον κ. Σαββίδη να σημειώνει ότι έχει καθυστερήσει το έργο «με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές» με τη μεγάλη αύξηση των μαθητών. 

 «Από εκεί και πέρα είμαστε εδώ ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για να ακούμε, να αφουγκραζόμαστε και να μεταφέρουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μας μονάδες», κατέληξε. 

 Κατά την έναρξη της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς απευθύνθηκε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χλώρακας, λέγοντας πως «ό,τι πιο όμορφο πράγμα υπάρχει στη γη είναι τα παιδιά», για να προσθέσει ότι «σας αγαπούμε πάρα πολύ, πρώτα οι γονείς και μετά οι δάσκαλοι σας και θέλουμε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι». 

 Προηγήθηκε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, στην παρουσία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. 

 Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Χλώρακας, Νίκη Μιχαηλίδου, το κτήριο πρωτολειτούργησε ως σχολείο τον Οκτώβριο του 1931, ενώ αργότερα οικοδομήθηκε το νέο σχολείο που αποτελείτο από δύο αίθουσες διδασκαλίας και ένα μικρό γραφείο του δασκάλου. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα