Επιτροπή Υγείας: Δημιουργία Εθνικής Αρχής Ασθενοφόρων ζητούν φορείς του τομέα υγείας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Το ζήτημα της δημιουργίας και λειτουργίας Εθνικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και τον περί Φαρμακευτικής και Δηλητηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021, εξέτασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας.

Η λειτουργός του Υπουργείου Υγείας κ. Δέσπω Πολυβίου ανέφερε πως η  υπηρεσία ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ θα αναλάβει αποκλειστικά στο εξής όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας ενδονοσοκομειακής περίθαλψης. Σημείωσε ότι τα μη επείγοντα περιστατικά θα μπορούν να τα αναλαμβάνουν ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών. Θα κατατεθεί όπως είπε σχετικό νομοσχέδιο σύντομα το οποίο θα προκύψει μέσα από διαβούλευση.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Χαριλάου χαιρέτησε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και σημείωσε ότι για την υπηρεσία ασθενοφόρων του Οργανισμού έχουν προσληφθεί 105 νοσηλευτές, ενώ υπάρχει ξεχωριστή διεύθυνση. Θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρχουν ασθενοφόρα σε περισσότερες απομακρυσμένες περιοχές, πρόσθεσε.

Με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας διαφώνησαν οι υπόλοιποι φορείς στον τομέα της υγείας, ζητώντας την δημιουργία Εθνικής Αρχής Ασθενοφόρων, υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα κράτη.

Από πλευράς ΑΚΕΛ, η Μαρίνα Νικολάου επισήμανε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαβούλευση του υπουργείου με τους εμπλεκόμενους φορείς και να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό το αναθεωρημένο νομοσχέδιο από την εκτελεστική εξουσία στην επιτροπή υγείας της βουλής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας. Σημείωσε ότι άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης του Υπουργείου Υγείας με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην επιτροπή για συζήτηση.

Πηγές – Κανάλι 6 και Διάλογος

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Εργασίας: Νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας

Την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συζητηθεί με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας. Τα νομοσχέδιο για την άδεια μητρότητας και πατρότητας και την γονική άδεια παρουσιάστηκαν σήμερα στην Επιτροπή από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Υπουργός είπε ότι με το νομοσχέδιο η άδεια μητρότητας για

Επιτροπές

Επιτροπή Γεωργίας: Η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει τους κτηνοτρόφους

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής διαβεβαίωσε σήμερα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τους κτηνοτρόφους και θα σταθεί αρωγός τους μετά και από τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών. Θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής ήταν το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών, οι αυξήσεις στις