Επιτροπή Προσφύγων: Προϋπολογισμός ταμείου τ/κ περιουσιών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, κατά τη συνεδρία στις 2/11/2021, ασχολήθηκε με τον προϋπολογισμό του ταμείου τ/κ περιουσιών για το έτος 2022.

Αναλυτικά ο Προϋπολογισμός:

Ο περί Προϋπολογισμού του Ταμείου Τ/Κ Περιουσιών του 2022 Νόμος του 2021

Ο προτεινόμενος Προϋπολογισμός για το έτος 2022 προβλέπει συνολικά έσοδα, €16.240.083, εκ των οποίων ποσό €7.500.000 παρέχεται ως κρατική χορηγία προς τον Κηδεμόνα Τ/Κ Περιουσιών, ποσό €4.840.040 υπολογίζεται να προέλθει από ενοίκια μίσθωσης Τ/Κ Περιουσιών και ποσό €3.837.333 από εκτέλεση διαφόρων έργων (εκ μέρους του ωρομίσθιου εργατικού προσωπικού των τεχνικών συνεργείων), έναντι αντίστοιχης και ισόποσης δαπάνης στον Προϋπολογισμό εξόδων, η οποία συντελείται για λογιστικούς σκοπούς. Τα προϋπολογιζόμενα έξοδα του Ταμείου για το έτος 2022 ανέρχονται στα €16.725.133. Ο Προϋπολογισμός υποβάλλεται με έλλειμμα χρήσης για το έτος 2022 το ποσό των €485.050. Σημειώνεται ότι η Κρατική Χορηγία προς τον Κηδεμόνα για το έτος 2022 παραμένει στα €7.500.000 και αναμένεται το πρόσθετο ποσό των €485.050, για τον ισοσκελισμό του Προϋπολογισμού, να προέλθει από το συσσωρευθέν αποθεματικό του Ταμείου Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών, το οποίο μέχρι 31/12/2020 ανέρχονταν στο ποσό των €2.910.570.

Δηλώσεις:

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος είπε:

  • Ο προϋπολογισμός του ταμείου τ/κ περιουσιών δεν είναι ικανός να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων που κατοικούν σε τ/κ κατοικίες.
  • Υπάρχει πρόβλημα με πολλές κενές κατοικίες που δεν αξιοποιούνται και ανάγκη επιμέτρησης και στάθμισης των περιουσιών στα κατεχόμενα.
  • Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει δημοσίως διάλογος επί του ζητήματος.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου ανέφερε:

  • Οφείλουμε στον προσφυγικό κόσμο τη ριζική αναθεώρηση της πολιτικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης των τ/κ περιουσιών έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ορθολογική διαχείριση.
  • Αναμένουμε από την κυβέρνηση, την κατάθεση του στρατηγικού σχεδιασμού που θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των τ/κ περιουσιών βάσει των αρχών της ισονομίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης έτσι ώστε να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσφυγική πολιτική με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα