Επιτροπή Παιδείας: Στήριξη σωματείων ομαδικών αθλημάτων εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της συνεδρίας στις 27/10/21, συζήτησε με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου το θέμα που αφορά:

  • Την στήριξη σωματείων ομαδικών αθλημάτων εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου.

Επιπρόσθετα, ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο που προνοεί:

  • Την αύξηση της πρόνοιας του Άρθρου 213 «Ηλεκτροδότηση και Θέρμανση» του Πανεπιστημίου Κύπρου για την κάλυψη πρόσθετων σχετικών δαπανών συνολικού ύψους €468.532.

Αναλυτικά:

Ο Τροποποιητικός του περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2018, Νόμου του 2018, Νόμος του 2021

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου ως εξής:

Αύξηση της πρόνοιας του Άρθρου 213 «Ηλεκτροδότηση και Θέρμανση» για την κάλυψη πρόσθετων σχετικών δαπανών συνολικού ύψους €468.532. Σημειώνεται ότι οι συνολικές δαπάνες ηλεκτροδότησης και θέρμανσης κατά το 2018 ανήλθαν στα €3.833.931, εκ των οποίων δαπάνες €2.900.000 πραγματοποιήθηκαν έναντι της εγκεκριμένης πρόνοιας του άρθρου για το 2018, ενώ άλλες €465.399 καλύφθηκαν ήδη με τη μεταφορά πιστώσεων από άλλα άρθρα εντός του Κεφαλαίου 2, σύμφωνα με το άρθρο 4 του βασικού νόμου.

Δηλώσεις:

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Καυκαλιάς επεσήμανε:

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα σωματεία είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε:

  • Υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να τροχοδρομηθούν οι απαραίτητες αλλαγές.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Αντρέας Αποστόλου είπε:

  • Πρέπει να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός ούτως ώστε κατά την ανέγερση νέων αθλητικών χώρων να συνυπολογίζονται και οι ανάγκες αυτών των σωματείων.
  • Να δοθεί χρόνος προβολής αυτών των αθλημάτων από το κρατικό κανάλι με σκοπό αυτά τα σωματεία να επωφεληθούν οικονομικά.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης τόνισε:

  • Πολλά προσφυγικά σωματεία αναγκάζονται να προσφύγουν σε δανεισμό χρημάτων από ανθρώπους της νύχτας ούτως ώστε να κρατηθούν στη ζωή.

Δείτε Περισσότερα

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά

Αποφάσεις Ολομέλειας

Παραμένει στα €300 το εξώδικο για στάθμευση σε ΑμεΑ, στην επαρχία που διαπράχθηκε θα εκδικάζεται αδίκημα

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/04/2024, καταψήφισε την αύξηση του εξώδικου προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης οχήματος σε χώρους για άτομα με αναπηρίες και υπερψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ποινική υπόθεση θα εκδικάζεται μόνο από το δικαστήριο της επαρχίας στην οποία διαπράχθηκε το αδίκημα. Αναλυτικά τα