Επιτροπή Παιδείας: Στήριξη σωματείων ομαδικών αθλημάτων εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της συνεδρίας στις 27/10/21, συζήτησε με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου το θέμα που αφορά:

  • Την στήριξη σωματείων ομαδικών αθλημάτων εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου.

Επιπρόσθετα, ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο που προνοεί:

  • Την αύξηση της πρόνοιας του Άρθρου 213 «Ηλεκτροδότηση και Θέρμανση» του Πανεπιστημίου Κύπρου για την κάλυψη πρόσθετων σχετικών δαπανών συνολικού ύψους €468.532.

Αναλυτικά:

Ο Τροποποιητικός του περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2018, Νόμου του 2018, Νόμος του 2021

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου ως εξής:

Αύξηση της πρόνοιας του Άρθρου 213 «Ηλεκτροδότηση και Θέρμανση» για την κάλυψη πρόσθετων σχετικών δαπανών συνολικού ύψους €468.532. Σημειώνεται ότι οι συνολικές δαπάνες ηλεκτροδότησης και θέρμανσης κατά το 2018 ανήλθαν στα €3.833.931, εκ των οποίων δαπάνες €2.900.000 πραγματοποιήθηκαν έναντι της εγκεκριμένης πρόνοιας του άρθρου για το 2018, ενώ άλλες €465.399 καλύφθηκαν ήδη με τη μεταφορά πιστώσεων από άλλα άρθρα εντός του Κεφαλαίου 2, σύμφωνα με το άρθρο 4 του βασικού νόμου.

Δηλώσεις:

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Καυκαλιάς επεσήμανε:

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα σωματεία είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε:

  • Υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να τροχοδρομηθούν οι απαραίτητες αλλαγές.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Αντρέας Αποστόλου είπε:

  • Πρέπει να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός ούτως ώστε κατά την ανέγερση νέων αθλητικών χώρων να συνυπολογίζονται και οι ανάγκες αυτών των σωματείων.
  • Να δοθεί χρόνος προβολής αυτών των αθλημάτων από το κρατικό κανάλι με σκοπό αυτά τα σωματεία να επωφεληθούν οικονομικά.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης τόνισε:

  • Πολλά προσφυγικά σωματεία αναγκάζονται να προσφύγουν σε δανεισμό χρημάτων από ανθρώπους της νύχτας ούτως ώστε να κρατηθούν στη ζωή.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή