Επιτροπή Γεωργίας: Ριζικές αλλαγές στους τομείς παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την 1 Οκτωβρίου ξεκινά η παραγωγή χαλουμιού με τη σφραγίδα του κυπριακού σήματος παραγωγής, επεσήμανε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης του εθνικού προϊόντος.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καδής ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα νομοσχέδια των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, της καθιέρωσης κυπριακού σήματος για τα προϊόντα κυπριακής παραγωγής και της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Παράλληλα, ανέφερε πως άρχισε η υλοποίηση  των σχεδίων για την αποφυγή πλημυρών και κατολισθήσεων βράχων.

Σημείωσε ακόμη πως, προχωρά η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι ομάδες των παραγωγών θα τοποθετούν δεδομένα αναμενόμενης εισαγωγής, τελικής εισαγωγής και τιμών πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων.

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της