Επιτροπή Γεωργίας: Ριζικές αλλαγές στους τομείς παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την 1 Οκτωβρίου ξεκινά η παραγωγή χαλουμιού με τη σφραγίδα του κυπριακού σήματος παραγωγής, επεσήμανε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης του εθνικού προϊόντος.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καδής ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα νομοσχέδια των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, της καθιέρωσης κυπριακού σήματος για τα προϊόντα κυπριακής παραγωγής και της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Παράλληλα, ανέφερε πως άρχισε η υλοποίηση  των σχεδίων για την αποφυγή πλημυρών και κατολισθήσεων βράχων.

Σημείωσε ακόμη πως, προχωρά η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι ομάδες των παραγωγών θα τοποθετούν δεδομένα αναμενόμενης εισαγωγής, τελικής εισαγωγής και τιμών πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή