Επιτροπή Γεωργίας: Ριζικές αλλαγές στους τομείς παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την 1 Οκτωβρίου ξεκινά η παραγωγή χαλουμιού με τη σφραγίδα του κυπριακού σήματος παραγωγής, επεσήμανε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης του εθνικού προϊόντος.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καδής ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα νομοσχέδια των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, της καθιέρωσης κυπριακού σήματος για τα προϊόντα κυπριακής παραγωγής και της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Παράλληλα, ανέφερε πως άρχισε η υλοποίηση  των σχεδίων για την αποφυγή πλημυρών και κατολισθήσεων βράχων.

Σημείωσε ακόμη πως, προχωρά η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι ομάδες των παραγωγών θα τοποθετούν δεδομένα αναμενόμενης εισαγωγής, τελικής εισαγωγής και τιμών πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων.

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 10/06/2024 – 14/06/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:              Δευτέρα 10/06/2024                     Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, –  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, –  Τρίτη 11/06/2024                       Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, –               Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                               Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού

Μεταφορών

Τρέχουν για το έργο στο λιμάνι Λάρνακας, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 31/05/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Υλοποίηση ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Τρέχουν για το έργο στο