Επιτροπή Ενέργειας: Κίνδυνος πρόσθετων χρεώσεων από τη χρήση πιστωτικών καρτών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συνεδρίασε την Τρίτη 14.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης τις νομοθεσίες για την αγορά ηλεκτρισμού, τις πιθανές πρόσθετες χρεώσεις ένεκα της χρήσης πιστωτικών καρτών και τη χρήση υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Πρόεδρος Επιτροπής και βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης:

  • Η επεξεργασία για τα νομοσχέδια της αγοράς ηλεκτρισμού και την ίδρυσης της ΡΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί και τα νομοσχέδια αναμένεται να τεθούν προς ψήφηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 23.9.21.
  • Η υπερψήφιση είναι επιβεβλημένη ούτως ώστε να οδηγηθούμε στο άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού και να μεταβούμε στην πράσινη ενέργεια.

Βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Κώστας Κώστα:

  • Η συζήτηση για τα νομοσχέδια της αγοράς ηλεκτρισμού και την ίδρυσης της ΡΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί και τα νομοσχέδια αναμένεται να τεθούν προς ψήφηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
  • Από την ερχόμενη Κυριακή θα είναι υποχρεωτική η αποδοχή της πιστωτικής κάρτας στις πλείστες επιχειρήσεις. Παρ ’όλα αυτά, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτών, υπάρχουν σοβαρά κενά στη νομοθεσία και κίνδυνος επιβολής πρόσθετων χρεώσεων που να επιβαρύνουν τους καταναλωτές.
  • Όσον αφορά τον προγραμματισμό για τη χρήση υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί, ένεκα της ανικανότητας υλοποίησης τέτοιων πρωτοβουλιών από τη κυβέρνηση (βλέπε φυσικό αέριο και ΑΠΕ).

Δείτε Περισσότερα

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά

Αποφάσεις Ολομέλειας

Παραμένει στα €300 το εξώδικο για στάθμευση σε ΑμεΑ, στην επαρχία που διαπράχθηκε θα εκδικάζεται αδίκημα

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/04/2024, καταψήφισε την αύξηση του εξώδικου προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης οχήματος σε χώρους για άτομα με αναπηρίες και υπερψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ποινική υπόθεση θα εκδικάζεται μόνο από το δικαστήριο της επαρχίας στην οποία διαπράχθηκε το αδίκημα. Αναλυτικά τα