Επιτροπή Ενέργειας: Κίνδυνος πρόσθετων χρεώσεων από τη χρήση πιστωτικών καρτών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συνεδρίασε την Τρίτη 14.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης τις νομοθεσίες για την αγορά ηλεκτρισμού, τις πιθανές πρόσθετες χρεώσεις ένεκα της χρήσης πιστωτικών καρτών και τη χρήση υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Πρόεδρος Επιτροπής και βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης:

  • Η επεξεργασία για τα νομοσχέδια της αγοράς ηλεκτρισμού και την ίδρυσης της ΡΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί και τα νομοσχέδια αναμένεται να τεθούν προς ψήφηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 23.9.21.
  • Η υπερψήφιση είναι επιβεβλημένη ούτως ώστε να οδηγηθούμε στο άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού και να μεταβούμε στην πράσινη ενέργεια.

Βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Κώστας Κώστα:

  • Η συζήτηση για τα νομοσχέδια της αγοράς ηλεκτρισμού και την ίδρυσης της ΡΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί και τα νομοσχέδια αναμένεται να τεθούν προς ψήφηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
  • Από την ερχόμενη Κυριακή θα είναι υποχρεωτική η αποδοχή της πιστωτικής κάρτας στις πλείστες επιχειρήσεις. Παρ ’όλα αυτά, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτών, υπάρχουν σοβαρά κενά στη νομοθεσία και κίνδυνος επιβολής πρόσθετων χρεώσεων που να επιβαρύνουν τους καταναλωτές.
  • Όσον αφορά τον προγραμματισμό για τη χρήση υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί, ένεκα της ανικανότητας υλοποίησης τέτοιων πρωτοβουλιών από τη κυβέρνηση (βλέπε φυσικό αέριο και ΑΠΕ).

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα