Επιτροπή Εργασίας: Nέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αίτησης, επεξεργασίας και καταβολής επιδομάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αίτησης, επεξεργασίας και καταβολής επιδομάτων παρουσίασε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Καυκαλιάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ανέφερε πως:

  • Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων.
  • Είναι αδιανόητο άνεργοι και συνταξιούχοι να αναμένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να τους κατατεθεί το επίδομα ή η σύνταξη που δικαιούνται. Υπάρχουν καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τον 1 χρόνο.
  • Καλέσαμε τα αρμόδια υπουργία να προβούν στις ενέργειες εκείνες ούτος ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν άμεσα αυτά που δικαιούνται.

O βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά είπε:

  • Υπήρξαν καθυστερήσεις στην καταβολή επιδομάτων εξαιτίας της πανδημίας.
  • Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 04/03/2024 – 08/03/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:             Δευτέρα 04/03/2024             Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..    Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..         Τρίτη 05/03/2024              Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..            Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                     

Οικονομικών

Σημαντική κερδοφορία και τεχνολογικές πρωτιές για Cyta

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας την 01/03/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια:  Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024  Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση κονδυλίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ύψους €501.002.280 για τη χρήση του έτους που