Επιτροπή Εργασίας: Nέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αίτησης, επεξεργασίας και καταβολής επιδομάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αίτησης, επεξεργασίας και καταβολής επιδομάτων παρουσίασε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Καυκαλιάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ανέφερε πως:

  • Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων.
  • Είναι αδιανόητο άνεργοι και συνταξιούχοι να αναμένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να τους κατατεθεί το επίδομα ή η σύνταξη που δικαιούνται. Υπάρχουν καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τον 1 χρόνο.
  • Καλέσαμε τα αρμόδια υπουργία να προβούν στις ενέργειες εκείνες ούτος ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν άμεσα αυτά που δικαιούνται.

O βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά είπε:

  • Υπήρξαν καθυστερήσεις στην καταβολή επιδομάτων εξαιτίας της πανδημίας.
  • Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή