Επιτροπή Εργασίας: Nέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αίτησης, επεξεργασίας και καταβολής επιδομάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αίτησης, επεξεργασίας και καταβολής επιδομάτων παρουσίασε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Καυκαλιάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ανέφερε πως:

  • Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων.
  • Είναι αδιανόητο άνεργοι και συνταξιούχοι να αναμένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να τους κατατεθεί το επίδομα ή η σύνταξη που δικαιούνται. Υπάρχουν καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τον 1 χρόνο.
  • Καλέσαμε τα αρμόδια υπουργία να προβούν στις ενέργειες εκείνες ούτος ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν άμεσα αυτά που δικαιούνται.

O βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά είπε:

  • Υπήρξαν καθυστερήσεις στην καταβολή επιδομάτων εξαιτίας της πανδημίας.
  • Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Διαφωνία στη Βουλή για πρόταση δημοσιοποίησης δωρητών Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 19/06/2024, εξέτασε την ακόλουθη πρόταση νόμου: Ο περί του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης Νόμου, ώστε η επιτροπή διαχείρισης