Επιτροπή Προσφύγων: Οικογένεια σε παράγκα δίπλα από τη θάλασσα εξαιτίας κατάρρευσης στέγης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων συνεδρίασε την Τρίτη 14.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την ανάγκη αύξησης του ποσού επιδιόρθωσης των οικιών σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, καθώς και την επίσπευση του χρόνου παραχώρησής του.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Γραμματέας επιτροπής προσφύγων συνοικισμού Περβολιών:

  • Τα σπίτια του συνοικισμού χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης ή και κατεδάφισης.
  • Καταρρέουν στέγες, τοίχοι, λιώνουν πάγκοι κ.α.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε στέγη σπιτιού στο οποίο διέμενε ζευγάρι με παιδί 5 μηνών. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια μένει σε μια παράγκα δίπλα από τη θάλασσα έως ότου να επιδιορθωθεί η κατοικία τους.

Βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου:

  • Επιβάλλεται η στοχευμένη αύξηση της παροχής του ποσού επιδιόρθωσης των οικιών σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, καθώς και την επίσπευση του χρόνου παραχώρησής του.

Βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστόφιας:

  • Υπάρχουν πολλαπλάσιες αιτήσεις από όσες μπορεί να εξυπηρετήσει ο προϋπολογισμός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.
  • Θα ξαναθέσουμε το θέμα την επόμενη εβδομάδα στην παρουσία του Υπ. Εσωτερικών.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Φρένο στις μετατροπές οχημάτων, αναβολή για εταιρικό τέλος και ευρωεκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2023, υπερψήφισε την πρόταση νόμου που προνοεί τη θέσπιση διαδικασίας, ούτως ώστε σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση, να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.  Επιπρόσθετα, αναβλήθηκε