Επιτροπή Προσφύγων: Οικογένεια σε παράγκα δίπλα από τη θάλασσα εξαιτίας κατάρρευσης στέγης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων συνεδρίασε την Τρίτη 14.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την ανάγκη αύξησης του ποσού επιδιόρθωσης των οικιών σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, καθώς και την επίσπευση του χρόνου παραχώρησής του.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Γραμματέας επιτροπής προσφύγων συνοικισμού Περβολιών:

  • Τα σπίτια του συνοικισμού χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης ή και κατεδάφισης.
  • Καταρρέουν στέγες, τοίχοι, λιώνουν πάγκοι κ.α.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε στέγη σπιτιού στο οποίο διέμενε ζευγάρι με παιδί 5 μηνών. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια μένει σε μια παράγκα δίπλα από τη θάλασσα έως ότου να επιδιορθωθεί η κατοικία τους.

Βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου:

  • Επιβάλλεται η στοχευμένη αύξηση της παροχής του ποσού επιδιόρθωσης των οικιών σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, καθώς και την επίσπευση του χρόνου παραχώρησής του.

Βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστόφιας:

  • Υπάρχουν πολλαπλάσιες αιτήσεις από όσες μπορεί να εξυπηρετήσει ο προϋπολογισμός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.
  • Θα ξαναθέσουμε το θέμα την επόμενη εβδομάδα στην παρουσία του Υπ. Εσωτερικών.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ίδρυση Υφ. Μετανάστευσης, κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών και κατάργηση ετήσιου τέλους €350

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/02/2024, υπερψήφισε την ίδρυση Υφυπουργείου Μετανάστευσης, τα κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών, την κατάργηση του ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες, την επέκταση της άδειας μητρότητας στο πρώτο παιδί, την παράταση στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του μήνα, την εφαρμογή του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά