Επιτροπή Προσφύγων: Οικογένεια σε παράγκα δίπλα από τη θάλασσα εξαιτίας κατάρρευσης στέγης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων συνεδρίασε την Τρίτη 14.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την ανάγκη αύξησης του ποσού επιδιόρθωσης των οικιών σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, καθώς και την επίσπευση του χρόνου παραχώρησής του.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Γραμματέας επιτροπής προσφύγων συνοικισμού Περβολιών:

  • Τα σπίτια του συνοικισμού χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης ή και κατεδάφισης.
  • Καταρρέουν στέγες, τοίχοι, λιώνουν πάγκοι κ.α.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε στέγη σπιτιού στο οποίο διέμενε ζευγάρι με παιδί 5 μηνών. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια μένει σε μια παράγκα δίπλα από τη θάλασσα έως ότου να επιδιορθωθεί η κατοικία τους.

Βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου:

  • Επιβάλλεται η στοχευμένη αύξηση της παροχής του ποσού επιδιόρθωσης των οικιών σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, καθώς και την επίσπευση του χρόνου παραχώρησής του.

Βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστόφιας:

  • Υπάρχουν πολλαπλάσιες αιτήσεις από όσες μπορεί να εξυπηρετήσει ο προϋπολογισμός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.
  • Θα ξαναθέσουμε το θέμα την επόμενη εβδομάδα στην παρουσία του Υπ. Εσωτερικών.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων