Άρνηση Βουλής για παράδοση πρακτικών, οικειοθελής κατάθεση Δημήτρη Δημητρίου 

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σε οικειοθελή κατάθεση προχώρησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Προέδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, έπειτα από άρνηση της Βουλής να παραδώσει πρακτικά, αναφορικά με συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών, στις οποίες εξετάστηκαν πιθανές παρατυπίες της ΚΟΠ.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Δημητρίου

Χθες προέβηκα σε οικειοθελή κατάθεση στους ερευνώντες λειτουργούς που διορίστηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με όρους εντολής να διερευνήσουν αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων, και τη συμφωνία της Cyta με την ΚΟΠ για παραχώρηση δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων στην Cyta και κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο με τη θέση του Προέδρου της ΚΟΠ ή η τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος που προνοείται στο νόμο. 

Η εξέλιξη της οικειοθελούς κατάθεσής μου προέκυψε μετά που ενημερώθηκα πως η Βουλή των αντιπροσώπων αποφάσισε να μην παραδώσει στους ερευνώντες λειτουργούς τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβουλίου, στις 24 Μαΐου και στις 14 Ιουνίου 2023, στη βάση των οποίων προέκυψε και η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί και η έρευνα. 

Θεωρώ την απόφαση της Βουλής για τη μη αποστολή των πρακτικών δύο ανοικτών συνεδριάσεων εντελώς ακατανόητη. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε με ένα τρόπο που να διευκολύνει τέτοιες έρευνες και να ενθαρρύνει και τους πολίτες να τις ενισχύουν. Προσωπικά αυτό πιστεύω και είναι για αυτό που χθες προέβηκα σε αυτή μου την πράξη. 

Nomoplatform

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Διαφωνία στη Βουλή για πρόταση δημοσιοποίησης δωρητών Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 19/06/2024, εξέτασε την ακόλουθη πρόταση νόμου: Ο περί του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης Νόμου, ώστε η επιτροπή διαχείρισης