Ανδρέας Αποστόλου: «Τα παιδία μας να συμμετέχουν ως ίσοι προς ίσων στα προγράμματα των δημοσίων σχολείων»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Ανδρέας Αποστόλου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Οφείλω να πω ότι εμάς μας αφορά κυρίως η άποψη των γονιών, των συνδέσμων που εκπροσωπούν αυτά τα παιδιά και της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, οι οποίοι δυστυχώς εντοπίζουν ανεπάρκειες για ακόμα μια χρονιά.
  • Στην Επιτροπή έχουμε καταθέσει μια σειρά εισηγήσεων ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας, αλλά κυρίως καλέσαμε το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει τα υπομνήματα, τα οποία έχουν κατατεθεί τόσο από την Επίτροπο όσο και από τους οργανωμένους γονείς αυτών των παιδιών.
  • Το επόμενο διάστημα ελπίζουμε να έχουμε ενώπιον μας, το νομοσχέδιο που θα αφορά την ενιαία εκπαίδευση, που κρίνουμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδια, τα οποία έχουν συζητηθεί τα τελευταία χρόνια στην Βουλή όσον αφορά τα θέματα παιδείας.
  • Εμείς θα ξεκινήσουμε ένα κύκλο διαβουλεύσεων με τους συνδέσμους των γονέων των επηρεαζόμενων παιδιών, αλλά και με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ανησυχίες όσον αφορά συγκεκριμένες πτυχές του νομοσχεδίου και θα προσπαθήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο μέσα από τις συζητήσεις να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις και τροπολογίες έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε αυτούς που πρέπει στο τέλος της ημέρας να υπηρετεί η παιδεία μας.
  • Το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και ειδικά αυτών των παιδιών, τα οποία θα πρέπει με σοβαρότητα να εγκύψουμε στις οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες έχουν, για να μπορέσουν μέσα από αυτό το πρόγραμμα, της ενιαίας εκπαίδευσης και όχι της ειδικής εκπαίδευσης, να συμμετέχουν ως ίσοι προς ίσων στα προγράμματα των δημοσίων μας σχολείων σε όλες τις βαθμίδες.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της