Ανδρέας Αποστόλου: «Τα παιδία μας να συμμετέχουν ως ίσοι προς ίσων στα προγράμματα των δημοσίων σχολείων»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Ανδρέας Αποστόλου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Οφείλω να πω ότι εμάς μας αφορά κυρίως η άποψη των γονιών, των συνδέσμων που εκπροσωπούν αυτά τα παιδιά και της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, οι οποίοι δυστυχώς εντοπίζουν ανεπάρκειες για ακόμα μια χρονιά.
  • Στην Επιτροπή έχουμε καταθέσει μια σειρά εισηγήσεων ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας, αλλά κυρίως καλέσαμε το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει τα υπομνήματα, τα οποία έχουν κατατεθεί τόσο από την Επίτροπο όσο και από τους οργανωμένους γονείς αυτών των παιδιών.
  • Το επόμενο διάστημα ελπίζουμε να έχουμε ενώπιον μας, το νομοσχέδιο που θα αφορά την ενιαία εκπαίδευση, που κρίνουμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδια, τα οποία έχουν συζητηθεί τα τελευταία χρόνια στην Βουλή όσον αφορά τα θέματα παιδείας.
  • Εμείς θα ξεκινήσουμε ένα κύκλο διαβουλεύσεων με τους συνδέσμους των γονέων των επηρεαζόμενων παιδιών, αλλά και με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ανησυχίες όσον αφορά συγκεκριμένες πτυχές του νομοσχεδίου και θα προσπαθήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο μέσα από τις συζητήσεις να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις και τροπολογίες έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε αυτούς που πρέπει στο τέλος της ημέρας να υπηρετεί η παιδεία μας.
  • Το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και ειδικά αυτών των παιδιών, τα οποία θα πρέπει με σοβαρότητα να εγκύψουμε στις οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες έχουν, για να μπορέσουν μέσα από αυτό το πρόγραμμα, της ενιαίας εκπαίδευσης και όχι της ειδικής εκπαίδευσης, να συμμετέχουν ως ίσοι προς ίσων στα προγράμματα των δημοσίων μας σχολείων σε όλες τις βαθμίδες.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων