Αλέκος Τρυφωνίδης: «Να γίνονται ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των σχολικών συνοδών»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Ζητήσαμε να γίνει αναβάθμιση του θεσμού του σχολικού συνοδού, η οποία θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση των κριτηρίων, των προσόντων, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σχολικών συνοδών, σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών.
  • Ζητήσαμε την αναβάθμιση ταυτόχρονα της μισθοδοσίας τους, η οποία σήμερα κυμαίνεται από €640 έως €710, τη σωστή αξιολόγηση της διαδικασίας πρόληψης, η οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ανατεθεί σε άλλο εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο θεσμό, την επίλυση της άμεσης καταβολής του ανεργιακού επιδόματος των σχολικών συνοδών, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα για τέσσερις, πέντε μήνες, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι σχολικοί συνοδοί να είναι απλήρωτοι.
  • Μια άλλη εισήγηση για επίλυση του θέματος του ανεργιακού καθώς και της επιμόρφωσης είναι να μην υπάρχει διακοπή της εργασίας τους το καλοκαίρι και για να υπάρχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη υπηρεσία τους στα σχολεία.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα