Αλέκος Τρυφωνίδης: «Να γίνονται ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των σχολικών συνοδών»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Ζητήσαμε να γίνει αναβάθμιση του θεσμού του σχολικού συνοδού, η οποία θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση των κριτηρίων, των προσόντων, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σχολικών συνοδών, σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών.
  • Ζητήσαμε την αναβάθμιση ταυτόχρονα της μισθοδοσίας τους, η οποία σήμερα κυμαίνεται από €640 έως €710, τη σωστή αξιολόγηση της διαδικασίας πρόληψης, η οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ανατεθεί σε άλλο εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο θεσμό, την επίλυση της άμεσης καταβολής του ανεργιακού επιδόματος των σχολικών συνοδών, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα για τέσσερις, πέντε μήνες, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι σχολικοί συνοδοί να είναι απλήρωτοι.
  • Μια άλλη εισήγηση για επίλυση του θέματος του ανεργιακού καθώς και της επιμόρφωσης είναι να μην υπάρχει διακοπή της εργασίας τους το καλοκαίρι και για να υπάρχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη υπηρεσία τους στα σχολεία.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Φρένο στις μετατροπές οχημάτων, αναβολή για εταιρικό τέλος και ευρωεκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2023, υπερψήφισε την πρόταση νόμου που προνοεί τη θέσπιση διαδικασίας, ούτως ώστε σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση, να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.  Επιπρόσθετα, αναβλήθηκε