Αλέκος Τρυφωνίδης: «Να γίνονται ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των σχολικών συνοδών»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Ζητήσαμε να γίνει αναβάθμιση του θεσμού του σχολικού συνοδού, η οποία θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση των κριτηρίων, των προσόντων, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σχολικών συνοδών, σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών.
  • Ζητήσαμε την αναβάθμιση ταυτόχρονα της μισθοδοσίας τους, η οποία σήμερα κυμαίνεται από €640 έως €710, τη σωστή αξιολόγηση της διαδικασίας πρόληψης, η οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ανατεθεί σε άλλο εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο θεσμό, την επίλυση της άμεσης καταβολής του ανεργιακού επιδόματος των σχολικών συνοδών, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα για τέσσερις, πέντε μήνες, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι σχολικοί συνοδοί να είναι απλήρωτοι.
  • Μια άλλη εισήγηση για επίλυση του θέματος του ανεργιακού καθώς και της επιμόρφωσης είναι να μην υπάρχει διακοπή της εργασίας τους το καλοκαίρι και για να υπάρχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη υπηρεσία τους στα σχολεία.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Οικονομικών

Προαγωγές δημοσίου με δύο τρόπους, προβληματισμοί για αποσπάσεις και έγκριση 35 οχημάτων αξιωματούχων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/04/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Προαγωγή, Διατμηματική Προαγωγή και Πρώτο Διορισμό και Προαγωγή στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κακοποίηση μαθητών, αναστολή δικαστικών εξόδων για Astrasol και ψήφισμα για καθαρό περιβάλλον

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/04/2024, συζήτησε θέματα που αφορούν το δικαίωμα των παιδιών στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και το ανθρώπινο δικαίωμα διαβίωσης σε υγιές περιβάλλον. Οι μαθητές έσπασαν τη σιωπή τους για κακοποίηση, παρούσα η ίδια σε εξομολόγηση μαθήτριας, είπε η ΥΠΑΝ