Αναστολή εκποίησης πρώτων κατοικιών και πλειστηριασμών κύριων κατοικιών έως 31 Οκτωβρίου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων & Διαχειριστριών Εταιρειών Πιστωτικών Διευκολύνσεων (ΣΕΔΠ) ανακοίνωσε ότι τα μέλη του, κατόπιν διαβούλευσης με την Κυβέρνηση έχουν αποφασίσει όπως δεν προχωρήσουν σε εκποίηση ακινήτων που αφορούν πρώτες κατοικίες ύψους μέχρι €350.000 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2023. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την υποστήριξη των προσπαθειών και πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου γύρω από το θέμα των εκποιήσεων. 

Οι τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, σε μια κίνηση ανταπόκρισης στις προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο θεσμών για το θέμα των εκποιήσεων, ανακοίνωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμό ακινήτων που αφορούν κύριες κατοικίες με τρέχουσα αξία μέχρι €350.000 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023. 

«Οι τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου σε μια προσπάθειά τους να λειτουργήσουν υποβοηθητικά και υποστηρικτικά στις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Κυβέρνησης, Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με το θέμα των εκποιήσεων, ανακοινώνουν ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023 δεν θα προβούν σε πλειστηριασμό ακινήτων που αφορούν κύρια κατοικία με τρέχουσα αξία μέχρι €350.000», αναφέρεται.  

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από συζητήσεις που διεξήχθησαν με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, και ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής προτάσεων νόμου που κατέθεσαν κόμματα για το θέμα. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 10/06/2024 – 14/06/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:              Δευτέρα 10/06/2024                     Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, –  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, –  Τρίτη 11/06/2024                       Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, –               Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                               Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού

Μεταφορών

Τρέχουν για το έργο στο λιμάνι Λάρνακας, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 31/05/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Υλοποίηση ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Τρέχουν για το έργο στο