Αναστολή εκποίησης πρώτων κατοικιών και πλειστηριασμών κύριων κατοικιών έως 31 Οκτωβρίου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων & Διαχειριστριών Εταιρειών Πιστωτικών Διευκολύνσεων (ΣΕΔΠ) ανακοίνωσε ότι τα μέλη του, κατόπιν διαβούλευσης με την Κυβέρνηση έχουν αποφασίσει όπως δεν προχωρήσουν σε εκποίηση ακινήτων που αφορούν πρώτες κατοικίες ύψους μέχρι €350.000 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2023. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την υποστήριξη των προσπαθειών και πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου γύρω από το θέμα των εκποιήσεων. 

Οι τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, σε μια κίνηση ανταπόκρισης στις προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο θεσμών για το θέμα των εκποιήσεων, ανακοίνωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμό ακινήτων που αφορούν κύριες κατοικίες με τρέχουσα αξία μέχρι €350.000 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023. 

«Οι τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου σε μια προσπάθειά τους να λειτουργήσουν υποβοηθητικά και υποστηρικτικά στις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Κυβέρνησης, Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με το θέμα των εκποιήσεων, ανακοινώνουν ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023 δεν θα προβούν σε πλειστηριασμό ακινήτων που αφορούν κύρια κατοικία με τρέχουσα αξία μέχρι €350.000», αναφέρεται.  

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από συζητήσεις που διεξήχθησαν με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, και ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής προτάσεων νόμου που κατέθεσαν κόμματα για το θέμα. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2023 για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο και ειδικότερα το κεφάλαιο της έκθεσης που αφορά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Παιδείας

Αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός για δημόσια πανεπιστήμια

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Ο περί Προϋπολογισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω νομοσχέδια σκοπός των οποίων είναι: (α) η έγκριση πληρωμής