Αλεξάνδρα Ατταλίδου: «Το κράτος θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η βουλεύτρια των Οικολόγων κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Συζητήσαμε διάφορους τρόπους με τη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία και την αστυνομία για το θέμα της αναβάθμισης της εξέτασης των δικαιωμάτων των θυμάτων.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πέρσι την πρώτη Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα δικαιώματα των θυμάτων, με σκοπό όλα τα θύματα εγκληματικών πράξεων να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους, ανεξάρτητα από τον τόπο τέλεσης τους και ανεξάρτητα από το κράτος.
  • Η στρατηγική αυτή ζητά την αποτελεσματική επικοινωνία των θυμάτων με τα θύματα, από το κράτος των οποίων διενεργείται το έγκλημα, ούτως ώστε τα θύματα να έχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη βελτίωση της παροχής προστασίας και υποστήριξης στα πλέον ευάλωτα άτομα (ηλικιωμένους, παιδιά, γυναίκες και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας), τα οποία είναι συνήθως τα θύματα βίας.
  • Το κράτος θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του.

 

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή