Αλεξάνδρα Ατταλίδου: «Το κράτος θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η βουλεύτρια των Οικολόγων κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Συζητήσαμε διάφορους τρόπους με τη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία και την αστυνομία για το θέμα της αναβάθμισης της εξέτασης των δικαιωμάτων των θυμάτων.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πέρσι την πρώτη Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα δικαιώματα των θυμάτων, με σκοπό όλα τα θύματα εγκληματικών πράξεων να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους, ανεξάρτητα από τον τόπο τέλεσης τους και ανεξάρτητα από το κράτος.
  • Η στρατηγική αυτή ζητά την αποτελεσματική επικοινωνία των θυμάτων με τα θύματα, από το κράτος των οποίων διενεργείται το έγκλημα, ούτως ώστε τα θύματα να έχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη βελτίωση της παροχής προστασίας και υποστήριξης στα πλέον ευάλωτα άτομα (ηλικιωμένους, παιδιά, γυναίκες και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας), τα οποία είναι συνήθως τα θύματα βίας.
  • Το κράτος θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του.

 

Δείτε Περισσότερα

Ενέργειας

Προκλήσεις αλλά και οφέλη βλέπει στον Great Sea Interconnector ο Υπουργός Ενέργειας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 18/06/2024, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:  Πορεία υλοποίησης τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου έλαβε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό και της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Εργασίας

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για ορθοστασία, ΕΕΕ σε αιτητές ασύλου και αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 18/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εφαρμογή νομοθεσίας για παρατεταμένη ορθοστασία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εφαρμογή της νομοθεσίας που προστατεύει τους εργαζομένους από την παρατεταμένη ορθοστασία. Ορθοστασία: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι – Πρώτα πρόστιμα Την