Αλεξάνδρα Ατταλίδου: «Το κράτος θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η βουλεύτρια των Οικολόγων κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Συζητήσαμε διάφορους τρόπους με τη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία και την αστυνομία για το θέμα της αναβάθμισης της εξέτασης των δικαιωμάτων των θυμάτων.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πέρσι την πρώτη Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα δικαιώματα των θυμάτων, με σκοπό όλα τα θύματα εγκληματικών πράξεων να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους, ανεξάρτητα από τον τόπο τέλεσης τους και ανεξάρτητα από το κράτος.
  • Η στρατηγική αυτή ζητά την αποτελεσματική επικοινωνία των θυμάτων με τα θύματα, από το κράτος των οποίων διενεργείται το έγκλημα, ούτως ώστε τα θύματα να έχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη βελτίωση της παροχής προστασίας και υποστήριξης στα πλέον ευάλωτα άτομα (ηλικιωμένους, παιδιά, γυναίκες και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας), τα οποία είναι συνήθως τα θύματα βίας.
  • Το κράτος θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του.

 

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της