Γιώργος Κάρουλλας: «Στόχος μας πρέπει να είναι η συμβολή στην ποιότητα της εκπαίδευσης»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Γιώργος Κάρουλλας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Στόχος μας πρέπει να είναι η συμβολή στην ποιότητα της εκπαίδευσης και ειδικά στα παιδιά με αναπηρίες όσον αφορά την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και στην περίπτωση την προκειμένη, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού του σχολικού συνοδού.
  • Έχουμε σήμερα γίνει μάρτυρες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, του έργου το οποίο επιτελεί το Υπουργείο Παιδείας προς την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό.
  • Ο αριθμός των συνοδών έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αυξηθεί οι δαπάνες, όχι μόνο στους συνοδούς, αλλά και σε παρεμφερή ζητήματα που αφορούν την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για ένα συνοδό κάθε δύο παιδιά περίπου και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 26/02/2024 – 01/03/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:            Δευτέρα 26/02/2024            Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..   Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..        Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, 11:00 π.μ..  Τρίτη 27/02/2024             Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..           Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                     Επιτροπή για

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ζήτησαν φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας οι βουλευτές, έντονη κριτική με αφορμή μέτρα για πρόσφυγες

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/02/2024, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, ύψους €5.710.717 και €353.38 αντίστοιχα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Προϋπολογισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024   Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο