Γιώργος Κάρουλλας: «Στόχος μας πρέπει να είναι η συμβολή στην ποιότητα της εκπαίδευσης»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Γιώργος Κάρουλλας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Στόχος μας πρέπει να είναι η συμβολή στην ποιότητα της εκπαίδευσης και ειδικά στα παιδιά με αναπηρίες όσον αφορά την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και στην περίπτωση την προκειμένη, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού του σχολικού συνοδού.
  • Έχουμε σήμερα γίνει μάρτυρες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, του έργου το οποίο επιτελεί το Υπουργείο Παιδείας προς την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό.
  • Ο αριθμός των συνοδών έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αυξηθεί οι δαπάνες, όχι μόνο στους συνοδούς, αλλά και σε παρεμφερή ζητήματα που αφορούν την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για ένα συνοδό κάθε δύο παιδιά περίπου και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων