Επιτροπή Γεωργίας: Προβλήματα ψαράδων Λιοπετρίου και ενοίκια εκμίσθωσης κρατικής γης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 07/03/2023, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα: 

Προβλήματα ψαράδων στον ποταμό Λιοπετρίου  

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες στον ποταμό Λιοπετρίου κατά τη διάρκεια των έργων. Η Επιτροπή ενημερώθηκε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον ποταμό Λιοπετρίου, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω ποταμό και τις ενέργειες των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για εξομάλυνση των εν λόγω προβλημάτων. 

Διαδικασίες καθορισμού ενοικίου εκμίσθωσης δασικής και κρατικής γης  

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι διαδικασίες καθορισμού ενοικίου εκμίσθωσης δασικής και κρατικής γης για σκοπούς γεωργικής εκμετάλλευσης και οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο από τις πρόσφατες αυξήσεις των ενοικίων που έχουν επιβληθεί. Η Επιτροπή ενημερώθηκε αναφορικά με την έκδοση νέων αδειών χρήσης κρατικής γης για σκοπούς γεωργικής εκμετάλλευσης και συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης των εν λόγω ενοικίων εκμίσθωσης, καθώς και υιοθέτησης μίας εναρμονισμένης ενιαίας πολιτικής στην επιβολή ενοικίων κρατικής γης. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην