Επιτροπή Παιδείας: Στήριξη σωματείων ομαδικών αθλημάτων εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της συνεδρίας στις 27/10/21, συζήτησε με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου το θέμα που αφορά:

  • Την στήριξη σωματείων ομαδικών αθλημάτων εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου.

Επιπρόσθετα, ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο που προνοεί:

  • Την αύξηση της πρόνοιας του Άρθρου 213 «Ηλεκτροδότηση και Θέρμανση» του Πανεπιστημίου Κύπρου για την κάλυψη πρόσθετων σχετικών δαπανών συνολικού ύψους €468.532.

Αναλυτικά:

Ο Τροποποιητικός του περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2018, Νόμου του 2018, Νόμος του 2021

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου ως εξής:

Αύξηση της πρόνοιας του Άρθρου 213 «Ηλεκτροδότηση και Θέρμανση» για την κάλυψη πρόσθετων σχετικών δαπανών συνολικού ύψους €468.532. Σημειώνεται ότι οι συνολικές δαπάνες ηλεκτροδότησης και θέρμανσης κατά το 2018 ανήλθαν στα €3.833.931, εκ των οποίων δαπάνες €2.900.000 πραγματοποιήθηκαν έναντι της εγκεκριμένης πρόνοιας του άρθρου για το 2018, ενώ άλλες €465.399 καλύφθηκαν ήδη με τη μεταφορά πιστώσεων από άλλα άρθρα εντός του Κεφαλαίου 2, σύμφωνα με το άρθρο 4 του βασικού νόμου.

Δηλώσεις:

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Καυκαλιάς επεσήμανε:

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα σωματεία είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε:

  • Υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να τροχοδρομηθούν οι απαραίτητες αλλαγές.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Αντρέας Αποστόλου είπε:

  • Πρέπει να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός ούτως ώστε κατά την ανέγερση νέων αθλητικών χώρων να συνυπολογίζονται και οι ανάγκες αυτών των σωματείων.
  • Να δοθεί χρόνος προβολής αυτών των αθλημάτων από το κρατικό κανάλι με σκοπό αυτά τα σωματεία να επωφεληθούν οικονομικά.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης τόνισε:

  • Πολλά προσφυγικά σωματεία αναγκάζονται να προσφύγουν σε δανεισμό χρημάτων από ανθρώπους της νύχτας ούτως ώστε να κρατηθούν στη ζωή.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην