Επιτροπή Επιλογής: Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα για μη συμμετοχή βουλευτή σε Επιτροπή

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί τη μη συμμετοχή ενός βουλευτή ή μίας βουλευτή σε οποιανδήποτε επιτροπή, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις σε σχέση με τη συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής αναφορικά με την επιστολή του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπής Άμυνας, η κ. Δημητρίου είπε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Άμυνας ήδη έχει καταρτίσει την ημερήσια διάταξή της και θα συνεδριάσει κανονικά.

Ταυτόχρονα, αναφορικά με καταγγελίες κατά του Προέδρου του ΕΛΑΜ ή κατά του κόμματος, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «αυτές έχουν ήδη δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα”.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην