Ζήτησαν φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας οι βουλευτές, έντονη κριτική με αφορμή μέτρα για πρόσφυγες

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/02/2024, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, ύψους €5.710.717 και €353.38 αντίστοιχα.  

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν: 

Ο περί Προϋπολογισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου ποσού που δεν υπερβαίνει τα €5.710.717 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024. 

Ενέκριναν προϋπολογισμό ΡΑΕΚ, ζήτησαν φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας οι βουλευτές 

Το ζήτημα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών των εταιρειών ενέργειας, επανέφεραν βουλευτές, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕΚ). Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα με 38 ψήφους υπέρ. 

Ο προϋπολογισμός της ΡΑΕΚ για το 2024 είναι ελλειμματικός και προβλέπει συνολικές δαπάνες ύψους €5.710.717 και έσοδα ύψους €2.684.331, τα οποία θα προέλθουν κυρίως από την επιβολή ετήσιων τελών για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας σταθμών παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρισμού και τελών αίτησης για παραχώρηση άδειας εγκατάσταση αποθήκευσης ηλεκτρισμού, έσοδα από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και έσοδα από εισπρακτέους τόκους σε προθεσμιακές καταθέσεις της Αρχής. 

Οι συνολικές δαπάνες της ΡΑΕΚ για το 2024 προβλέπεται να είναι αυξημένες κατά 35% περίπου σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες για το έτος 2023. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού ύψους €3.026.387, θα καλυφθεί από το ταμειακό αποθεματικό της Αρχής, το οποίο αποτελείται από συσσωρευμένα πλεονάσματα προηγούμενων ετών. 

Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς υπενθύμισε ότι η θέση που εξέφρασε η ΡΑΕΚ ήταν υπέρ της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών των εταιρειών ενέργειας που δεν επανεπενδύονται στην πράσινη μετάβαση. Ο κ. Καυκαλιάς, είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προστάτεψε τις εταιρείες ενέργειες με αποτέλεσμα να καταγράφουν απροσδόκητα μεγάλα κέρδη και εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να πράξει αλλιώς. Σημείωσε επίσης ότι η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών εκκρεμεί. 

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης τάχθηκε επίσης υπέρ της φορολόγησης των απροσδόκητων αυτών κερδών, προς όφελος της κοινωνίας, των πολιτών και των επιχειρήσεων. 

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, υπενθύμισε ότι μόλις χθες η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα που αφορούν και την ενέργεια, ενώ υπενθύμισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα οδηγείται στην Ολομέλεια πρόταση νόμου που θα επιτρέψει την εφαρμογή του Σχεδίου «Φωτοβολταϊκά για Όλους», το οποίο χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη καινοτομία για την οικιακή ηλιακή ενέργεια που υπήρξε στην Κύπρο.   

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά ανέφερε ότι αν όλοι συμφωνούν θα πρέπει να προχωρήσει η πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και ευχήθηκε η πρόταση να μπορέσει να σταθεί και να δουλέψει. 

Ο περί Προϋπολογισμού της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων του 2024 Νόμος του 2024  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων ποσού που δεν υπερβαίνει τις €353.383 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024. 

Έντονη κριτική βουλευτών με αφορμή τα μέτρα της Κυβέρνησης για τους πρόσφυγες 

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση για τον προσφυγικό κόσμο, βρέθηκαν στο στόχαστρο βουλευτών της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για «επικοινωνιακή εκμετάλλευση» μέτρων που ήδη είχαν αποφασιστεί από τον Φορέα Ισότιμης κατανομής Βαρών. 

Παράλληλα επικρίσεις ακούστηκαν και για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση υπέρ των Τουρκοκυπρίων. 

Τα θέματα αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του προϋπολογισμού της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ) για το 2024, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα με 37 ψήφους υπέρ. 

Ο προϋπολογισμός της ΠΕΠ είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες ύψους €353.383 και έσοδα του ίδιου ύψους. Ειδικότερα, τα έσοδα προέρχονται από την ετήσια κρατική χορηγία ύψους €300.000 και από εισφορές για τις συντάξεις ύψους €47.310 και τις συντάξεις χηρών και ορφανών ύψους €6.073. 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον ρόλο της ΠΕΠ τα τελευταία 50 χρόνια. Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο, αφού, όπως είπε, ο ρόλος της τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει. Σημειώνοντας ότι φέτος έχει αυξηθεί το κονδύλι της διαφώτισης στο εξωτερικό, επεσήμανε τη σημασία να δοθεί έμφαση από την ΠΕΠ και στο εσωτερικό και στην 3η ή και 4η γενιά προσφύγων. Παράλληλα εξέφρασε απογοήτευση που ούτε και σήμερα κατατέθηκαν στη Βουλή οι κανονισμοί για τα κριτήρια των τ/κ περιουσιών, αλλά και για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση για τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, ως νέοι κανονισμοί, ενώ επεσήμανε ότι είχαν εξαγγελθεί πριν από ενάμιση χρόνο από τη Γενική Διευθύντρια του Φορέα. 

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε ότι για τους πρόσφυγες υπάρχουν ανοικτά ζητήματα που χρειάζονται άμεσο χειρισμό, όπως η αλλαγή κριτηρίων για τ/κ περιουσίες, η επάνδρωση της υπηρεσίας μέριμνας, η κατάργηση εισοδηματικών κριτηρίων και η άμεση αναγνώριση της απώλειας χρήσης. Πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά συζητούνται εδώ και δεκαετίες αλλά δεν έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα για στήριξη των προσφύγων, ενώ αντίθετα, όπως είπε, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για στήριξη των Τ/κ ύψους δεκάδων εκατομμυρίων. 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, ανέφερε ότι διαχρονικά η δαπάνη για την ΠΕΠ είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα και ο ρόλος της έχει ατονήσει σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε. Έθεσε παράλληλα το ζήτημα της υποστελέχωσης της ΠΕΠ που δημιουργεί τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέταση αιτήσεων. 

Παράλληλα σημείωσε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν την Τετάρτη από τον Πρόεδρο για στήριξη των προσφύγων, αναφέροντας ότι αποτελούσαν βασικά αιτήματα όλων των κομμάτων. 

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, σημείωσε ότι η τρίτη γενιά προσφύγων γεννήθηκε μακριά από τα κατεχόμενα σήμερα μέρη και «τελειώνει». Δυστυχώς όπως είπε, «τελειώνει και για μας». 

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, αφού επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της ΠΕΠ, σημείωσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους πρόσφυγες δεν τα έλαβε η παρούσα Κυβέρνηση, αλλά ήταν αποφάσεις του ΔΣ του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών από τον Ιούλιο του 2022 «τις οποίες η Κυβέρνηση έχει οικιοποιηθεί». Είπε ότι ανέμεναν να ακούσουν τι θα γίνει με τα πραγματικά προβλήματα των προσφύγων, τι θα γίνει με το τέλος 0,4% υπέρ των προσφύγων, την απώλεια χρήσης, τη στεγαστική βοήθεια για τους νέους και τους προσφυγικούς συνοικισμούς. 

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, είπε ότι είναι θετικό να ανακοινώνονται μέτρα για τους πρόσφυγες και ότι το κόμμα του δεν έχει πρόβλημα αν τα μέτρα τα λαμβάνει ο Φορέας ή η Κυβέρνηση. 

Απαντώντας στον Σωτήρη Ιωάννου ο κ. Παντελίδης, αφού είπε ότι και το κόμμα του είχε εκφράσει προβληματισμό για κάποια μέτρα για τους Τ/κ, χαρακτήρισε «αυθαίρετη και λαϊκίστικη» τη θέση ότι το κόστος του ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Ο κ. Ιωάννου απαντώντας αναφέρθηκε σε 11 εκατ. ευρώ που είναι «οφειλές τ/κ εταιρειών σε εταιρείες επεξεργασίας λυμάτων, στη σύνταξη χηρείας για Τ/κ που δεν ισχύει για κάποιους από τους Ε/κ, τη συμμετοχή τους στο ΓεΣΥ, τη διεύρυνση του κανονισμού της πράσινης γραμμής που θα πλήξει περισσότερου Ε/κ παραγωγούς και εμπόρους». Προκάλεσε τον οποιονδήποτε να κοστολογήσει τα μέτρα για τους Τ/κ. 

Ο κ. Παντελίδης είπε ότι ο κ. Ιωάννου δεν αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα αλλά σε μέτρα που ισχύον εδώ και χρόνια, παραβλέποντας το γεγονός ότι Ε/κ και Τ/κ αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια. Σημείωσε ότι αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τα νέα μέτρα για τους Τ/κ δεν υπάρχουν. Πρόσθεσε ότι ο ορισμός του λαϊκισμού είναι να λέει κάποιος ότι συμβαίνει κάτι και να προκαλεί όλους τους υπόλοιπους να το αποδείξουν. 

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Μαρίνος Μουσιούττας είπε ότι ο ρόλος της ΠΕΠ «έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια», ενώ σημείωσε ότι ο προσφυγικός κόσμος υπολείπεται ακόμα πολλά από την πολιτεία. 

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είπε ότι είναι ένα μικρό δείγμα της προσπάθειας της πολιτεία να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Ανέφερε ότι η απόφαση λήφθηκε από τον Φορέα τον Ιούλιο του 2022 επί προηγούμενης Κυβέρνησης, επεσήμανε ωστόσο ότι σημασία έχει ότι «κάποιος τον έφερε ενώπιον μας». 

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι τα μέτρα για τους πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενα και δεν τους απασχολεί το θέμα της πατρότητάς τους, αλλά να λαμβάνονται μέτρα. 

Σε σχέση με τα μέτρα για τους Τ/κ ανέφερε ότι την ώρα που κόμματα της αντιπολίτευσης τα χαιρετίζουν, συμπολιτευόμενα κόμματα εκφράζουν επιφυλάξεις. Ανέφερε ακόμα ότι τα μέτρα υπέρ των προσφύγων πρέπει να λαμβάνονται προς όφελός τους, διατηρώντας την ιστορική μνήμη για το τι έγινε το 1974. 

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά εξέφρασε την ενόχληση του κόμματος για την «επικοινωνιακή εκμετάλλευση» του θέματος των προσφύγων από την Κυβέρνηση. Εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι μέτρα που κυοφορούνται εδώ και μήνες, ενσωματώθηκαν σε ένα διάγγελμα για έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας. 

«Αυτή η επικοινωνιακή καπήλευση του αισθήματος των προσφύγων μας έχει ενοχλήσει», ανέφερε. 

Σημείωσε ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν τον Ιούλιο του 2022 κατατέθηκαν το Φθινόπωρο του 2022 και συμφωνήθηκαν με τον τότε Υπουργό Οικονομικών τον Φεβρουάριο του 2023 λίγο πριν αλλάξει η Κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο του 2023 κατατέθηκαν οι κανονισμοί στη Νομική Υπηρεσία και εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο του 2023 και «κάπως φυλάχθηκαν για να πάνε πακέτο με την χθεσινή απόφαση». 

Πρόσθεσε ότι ο Φορέας είχε ετοιμάσει νέους κανονισμούς με διευρυμένα κριτήρια, επειδή ο προϋπολογισμός του δεν εξαντλείτο τα τελευταία χρόνια. 

Χαρακτήρισε τέλος «επικίνδυνο» μια Κυβέρνηση να αναλώνει το 50% της φαιάς της ουσίας «σε αυτές τις πονηρές σκέψεις» και είπε ότι για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες. 

Ο Παύλος Μυλωνάς είπε «ας μην μικραίνουμε και άλλο την μικρότητά μας» και κάλεσε όλους να χαιρετίσουν τα μέτρα και να πάνε παρακάτω. 

Ο κ. Λεωνίδου είπε ότι ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών ανήκει στο κράτος άρα είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής και ότι ο Πρόεδρος υιοθέτησε τις εισηγήσεις του συγκεκριμένου Φορέα. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το παράπονο. 

Ο περί της Σύμβασης του Ρότερνταμ περί της Διαδικασίας Συναίνεσης μετά από Ενημέρωση για Ορισμένα Επικίνδυνα Χημικά Προϊόντα και Προϊόντα Φυτοπροστασίας στο Διεθνές Εμπόριο (Κυρωτικός) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η κύρωση των τροποποιήσεων της Σύμβασης του Ρότερνταμ περί της Διαδικασίας Συναίνεσης μετά από Ενημέρωση για Ορισμένα Επικίνδυνα Χημικά Προϊόντα και Προϊόντα Φυτοπροστασίας στο Διεθνές Εμπόριο οι οποίες υιοθετήθηκαν στην Όγδοη και Δέκατη Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφασή του με αριθμό 94.405, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2023. 

Ο περί της Συνθήκης της Ρώμης για τη Σύσταση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Κυρωτικός) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του περί της Συνθήκης της Ρώμης για τη Σύσταση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Κυρωτικού) Νόμου με σκοπό την ενσωμάτωση των τροποποιήσεων που επέφεραν στη Συνθήκη της Ρώμης για τη Σύσταση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου η Αναθεωρητική Διάσκεψη της Χάγης της 26ης Νοεμβρίου 2015, η Αναθεωρητική Διάσκεψη της Νέας Υόρκης της 14ης Δεκεμβρίου 2017 και η Αναθεωρητική Διάσκεψη της Χάγης της 6ης Δεκεμβρίου 2019.    

Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 6) Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε:   

(α) ο όρος «αρμόδια αρχή» για σκοπούς διερεύνησης πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών εναλλάξιμου προσωπικού ή υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση βάσει του βασικού νόμου, να σημαίνει το Υπουργείο, Υφυπουργείο ή Ανεξάρτητο Γραφείο ή Υπηρεσία, όπου ο υπάλληλος υπηρετεί και   

(β) να παρέχεται η δυνατότητα στην αρμόδια αρχή να μεταβιβάσει οποιαδήποτε από τις εξουσίες της σε οποιοδήποτε λειτουργό είναι ανωτέρου βαθμού από τον ενδιαφερόμενο υπάλληλο.   

Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Επιστροφές Φόρου σε Πρόσωπα Εγκατεστημένα σε Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε τους πιο πάνω κανονισμούς σκοπός των οποίων είναι η παροχή δικαιώματος υποβολής ένστασης από αιτητή, στην περίπτωση διαφωνίας με απόφαση του Εφόρου για απόρριψη, στο σύνολο ή εν μέρει, αίτησής του για επιστροφή ΦΠΑ.   

Οι περί Στρατού της Δημοκρατίας (Στρατιωτικά Μετάλλια) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2024 

Η Ολομέλεια υπερψήφισε τους πιο πάνω κανονισμούς σκοπός των οποίων είναι η τροποποίηση των περί Στρατού της Δημοκρατίας (Στρατιωτικά Μετάλλια) Κανονισμών, ώστε το μετάλλιο «Τάσος Μάρκου» που απονέμεται σε αξιωματικούς εικοσιπενταετούς υπηρεσίας και το μετάλλιο «πολυετούς υπηρεσίας» που απονέμεται σε υπαξιωματικούς εικοσιπενταετούς υπηρεσίας να 5 απονέμεται και στους συμβασιούχους αξιωματικούς και συμβασιούχους υπαξιωματικούς, αντίστοιχα.  

Ο περί Προϋπολογισμού της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών του 2024 Νόμος του 2024 

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών ποσού που δεν υπερβαίνει τις €372.500 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024. 

Ο περί Μέτρων Εξορθολογισμού για την Προώθηση της Υλοποίησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) Νόμος του 2023 

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η μεταφορά στην εσωτερική έννομη τάξη της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/1187 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2021 περί μέτρων εξορθολογισμού για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών. 

Ο περί Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του 2024 Νόμος του 2024 

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Συμβουλίου της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ποσού ύψους €217.631 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024. 

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που αναβλήθηκαν: 

Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2023 

Η Ολομέλεια ανέβαλε τη ψήφιση για την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Δήμων Νόμου, ώστε να παρασχεθεί στους δήμους η ευχέρεια να προβαίνουν στην εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης για σκοπούς πρόληψης πυρκαγιών και διαχείρισης περιβαλλοντικών κινδύνων, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο, όπως προβλέπεται και για σκοπούς πρόληψης βανδαλισμών εντός των δημοτικών ορίων, νοουμένου ότι δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων αυτών Νόμου. 

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που αποσύρθηκαν: 

Ο περί Στοιχημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 15/04/2024 – 19/04/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:             Δευτέρα 15/04/2024                  Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..   Τρίτη 16/04/2024                    Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..                Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                            Επιτροπή για

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά