Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, δέχθηκε στις 02/03/2022, αντιπροσωπεία μελών του Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν την προσπάθεια του κοινοβουλίου για εκσυγχρονισμό μέσω τεχνολογικής και ψηφιακής αναβάθμισης των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου, την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της Βουλής με τους πολίτες με διάφορους τρόπους και κατατέθηκαν προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαιρέτισε τη δράση του Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στο έργο το οποίο επιτελείται.

Ο συνιδρυτής του Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στήριξη της Προέδρου και τόνισε πως η προσπάθεια για βελτίωση του τρόπου παραγωγής πολιτικής στη Κύπρο θα συνεχιστεί.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αντίγραφο της επιστολής που δόθηκε στην ΠτΒ σε κείμενο και σαρωμένο:

Προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης Βουλής των Αντιπροσώπων

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Το Nomoplatform χαιρετίζει την πρωτοβουλία σας για σύσταση Γραφείου Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων, την έναρξη έκδοσης δελτίων τύπου μετά τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών καθώς και όλες τις άλλες δράσεις και ενέργειες που έχετε κάνει μέχρι τώρα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της περαιτέρω αύξησης της συμμετοχικότητας στο έργο του Κυπριακού Κοινοβουλίου.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κοινοβουλίου για εκσυγχρονισμό μέσω τεχνολογικής και ψηφιακής αναβάθμισης των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της Βουλής με τους πολίτες με διάφορους τρόπους, θα θέλαμε να σας προτείνουμε τα εξής:

(α) Αναβάθμιση δελτίων τύπου της Βουλής

Προτείνουμε την αναβάθμιση των δελτίων τύπου της Βουλής μέσω της συμπερίληψης συνδέσμων που να παραπέμπουν στα αυτούσια κείμενα των υπό εξέταση σχεδίων νόμου και δηλώσεων Βουλευτών/Βουλευτριών και προσκεκλημένων.

(β) Εγκατάσταση διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API)

Προτείνουμε την εγκατάσταση διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) μέσω των οποίων θα καταστεί εφικτή η άντληση δεδομένων από την ιστοσελίδα της Βουλής και η άμεση παροχή τους σε ενδιαφερόμενους φορείς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να γίνει πιο εύκολη η δημιουργία στατιστικών (infographics) για το έργο των Βουλευτών και Βουλευτριών, κάτι που είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

(γ) Ζωντανή μετάδοση συνεδριάσεων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Προτείνουμε την έναρξη ζωντανών μεταδόσεων των συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κατ’ αναλογία της ζωντανής μετάδοσης της Ολομέλειας του Σώματος. Με αυτό τον τρόπο, βλέποντας και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και η υπευθυνότητα των Βουλευτών και Βουλευτριών.

Έχουμε την πεποίθηση πως η εφαρμογή των παραπάνω, θα συμβάλει στην προσπάθεια του κοινοβουλίου για εκσυγχρονισμό, εξωστρέφεια και συμμετοχικότητα μέσω τεχνολογικής και ψηφιακής αναβάθμισης των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της Βουλής με τους πολίτες με διάφορους τρόπους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Δρ. Νικόλας Κυριακίδης,

Συνιδρυτής Oxygono-Cyprus Forum-Nomoplatform.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Φρένο στις μετατροπές οχημάτων, αναβολή για εταιρικό τέλος και ευρωεκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2023, υπερψήφισε την πρόταση νόμου που προνοεί τη θέσπιση διαδικασίας, ούτως ώστε σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση, να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.  Επιπρόσθετα, αναβλήθηκε