Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, δέχθηκε στις 02/03/2022, αντιπροσωπεία μελών του Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν την προσπάθεια του κοινοβουλίου για εκσυγχρονισμό μέσω τεχνολογικής και ψηφιακής αναβάθμισης των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου, την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της Βουλής με τους πολίτες με διάφορους τρόπους και κατατέθηκαν προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαιρέτισε τη δράση του Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στο έργο το οποίο επιτελείται.

Ο συνιδρυτής του Oxygono, Cyprus Forum και Nomoplatform Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στήριξη της Προέδρου και τόνισε πως η προσπάθεια για βελτίωση του τρόπου παραγωγής πολιτικής στη Κύπρο θα συνεχιστεί.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αντίγραφο της επιστολής που δόθηκε στην ΠτΒ σε κείμενο και σαρωμένο:

Προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης Βουλής των Αντιπροσώπων

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Το Nomoplatform χαιρετίζει την πρωτοβουλία σας για σύσταση Γραφείου Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων, την έναρξη έκδοσης δελτίων τύπου μετά τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών καθώς και όλες τις άλλες δράσεις και ενέργειες που έχετε κάνει μέχρι τώρα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της περαιτέρω αύξησης της συμμετοχικότητας στο έργο του Κυπριακού Κοινοβουλίου.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κοινοβουλίου για εκσυγχρονισμό μέσω τεχνολογικής και ψηφιακής αναβάθμισης των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της Βουλής με τους πολίτες με διάφορους τρόπους, θα θέλαμε να σας προτείνουμε τα εξής:

(α) Αναβάθμιση δελτίων τύπου της Βουλής

Προτείνουμε την αναβάθμιση των δελτίων τύπου της Βουλής μέσω της συμπερίληψης συνδέσμων που να παραπέμπουν στα αυτούσια κείμενα των υπό εξέταση σχεδίων νόμου και δηλώσεων Βουλευτών/Βουλευτριών και προσκεκλημένων.

(β) Εγκατάσταση διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API)

Προτείνουμε την εγκατάσταση διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) μέσω των οποίων θα καταστεί εφικτή η άντληση δεδομένων από την ιστοσελίδα της Βουλής και η άμεση παροχή τους σε ενδιαφερόμενους φορείς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να γίνει πιο εύκολη η δημιουργία στατιστικών (infographics) για το έργο των Βουλευτών και Βουλευτριών, κάτι που είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

(γ) Ζωντανή μετάδοση συνεδριάσεων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Προτείνουμε την έναρξη ζωντανών μεταδόσεων των συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κατ’ αναλογία της ζωντανής μετάδοσης της Ολομέλειας του Σώματος. Με αυτό τον τρόπο, βλέποντας και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και η υπευθυνότητα των Βουλευτών και Βουλευτριών.

Έχουμε την πεποίθηση πως η εφαρμογή των παραπάνω, θα συμβάλει στην προσπάθεια του κοινοβουλίου για εκσυγχρονισμό, εξωστρέφεια και συμμετοχικότητα μέσω τεχνολογικής και ψηφιακής αναβάθμισης των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της Βουλής με τους πολίτες με διάφορους τρόπους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Δρ. Νικόλας Κυριακίδης,

Συνιδρυτής Oxygono-Cyprus Forum-Nomoplatform.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα