Συλλυπητήρια επιστολή από τη Βουλή για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε σήμερα εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος συλλυπητήρια επιστολή στην Πρώτη Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασόλι.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, στην επιστολή της η Πρόεδρος της Σώματος σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Σασόλι «υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών ιδεωδών και υπηρέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ακεραιότητα και ανιδιοτελή αφοσίωση, καθοδηγούμενος από το αίσθημα δικαιοσύνης, διάχυτο στις αποφάσεις και τις πράξεις του».

Η σταθερή προσήλωση του Νταβίντ Μαρία Σασόλι, αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την προάσπιση του κράτους δικαίου και στην προώθηση σημαντικών έργων και μεταρρυθμίσεων, οδήγησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο να κάνει τα αναγκαία τολμηρά βήματα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε.

«Προπάντων, θα θυμόμαστε τον Πρόεδρο Σασόλι ως έναν άνθρωπο με όραμα, αυτού της διαμόρφωσης ενός πιο δίκαιου, ανθρωποκεντρικού και πιο ελπιδοφόρου και υποσχόμενου μέλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα για τους νέους», τονίζει η κα. Δημητρίου και καταλήγει: «Μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη».

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Παιδείας: Σύντομα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της συνεδρίας στις 26/01/2022, εξέτασε τα σχέδια νόμου που προνοούν: Την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού στο οποίο θα μεταφερθούν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας με τις αρμοδιότητές τους, καθώς και η αρμοδιότητα της θεατρικής ανάπτυξης από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με

Επιτροπές

Επιτροπή Θεσμών: Σε τελικό στάδιο η συζήτηση του νομοσχεδίου για το lobbying

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 26/01/2022, εξέτασε τo σχέδιο νόμου που προνοεί: Την εξασφάλιση της διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων (lobbying). Αναλυτικά το σχέδιο νόμου: Ο περί της Διαφάνειας στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων Και Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2019 Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η