Συλλυπητήρια επιστολή από τη Βουλή για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε σήμερα εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος συλλυπητήρια επιστολή στην Πρώτη Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασόλι.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, στην επιστολή της η Πρόεδρος της Σώματος σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Σασόλι «υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών ιδεωδών και υπηρέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ακεραιότητα και ανιδιοτελή αφοσίωση, καθοδηγούμενος από το αίσθημα δικαιοσύνης, διάχυτο στις αποφάσεις και τις πράξεις του».

Η σταθερή προσήλωση του Νταβίντ Μαρία Σασόλι, αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την προάσπιση του κράτους δικαίου και στην προώθηση σημαντικών έργων και μεταρρυθμίσεων, οδήγησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο να κάνει τα αναγκαία τολμηρά βήματα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε.

«Προπάντων, θα θυμόμαστε τον Πρόεδρο Σασόλι ως έναν άνθρωπο με όραμα, αυτού της διαμόρφωσης ενός πιο δίκαιου, ανθρωποκεντρικού και πιο ελπιδοφόρου και υποσχόμενου μέλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα για τους νέους», τονίζει η κα. Δημητρίου και καταλήγει: «Μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη».

Δείτε Περισσότερα

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία

Εσωτερικών

Αφαίρεσε πρόνοια για αύξηση έως 14% στα τιμολόγια νερού η Επιτροπή Εσωτερικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω