Συλλυπητήρια επιστολή από τη Βουλή για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε σήμερα εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος συλλυπητήρια επιστολή στην Πρώτη Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασόλι.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, στην επιστολή της η Πρόεδρος της Σώματος σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Σασόλι «υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών ιδεωδών και υπηρέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ακεραιότητα και ανιδιοτελή αφοσίωση, καθοδηγούμενος από το αίσθημα δικαιοσύνης, διάχυτο στις αποφάσεις και τις πράξεις του».

Η σταθερή προσήλωση του Νταβίντ Μαρία Σασόλι, αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την προάσπιση του κράτους δικαίου και στην προώθηση σημαντικών έργων και μεταρρυθμίσεων, οδήγησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο να κάνει τα αναγκαία τολμηρά βήματα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε.

«Προπάντων, θα θυμόμαστε τον Πρόεδρο Σασόλι ως έναν άνθρωπο με όραμα, αυτού της διαμόρφωσης ενός πιο δίκαιου, ανθρωποκεντρικού και πιο ελπιδοφόρου και υποσχόμενου μέλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα για τους νέους», τονίζει η κα. Δημητρίου και καταλήγει: «Μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη».

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2023 για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο και ειδικότερα το κεφάλαιο της έκθεσης που αφορά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Παιδείας

Αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός για δημόσια πανεπιστήμια

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Ο περί Προϋπολογισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω νομοσχέδια σκοπός των οποίων είναι: (α) η έγκριση πληρωμής