Στο νομοσχέδιο η θέση της Κυβέρνησης για συνεργάτες Υπουργών, είπε στους Βουλευτές η Πική

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε το ακόλουθο νομοσχέδιο:

Ο περί Συμβούλων-Συνεργατών των Μελών της Κυβέρνησης Νόμος του 2023

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη δυνατότητα εργοδότησης Συμβούλων-Συνεργατών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς, τους Υφυπουργούς παρά τω Προέδρω και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με σύμβαση απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου.

Στο νομοσχέδιο η θέση της Κυβέρνησης για συνεργάτες Υπουργών, είπε στους Βουλευτές η Πική

Από πλευράς Κυβέρνησης το θέμα του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τη δυνατότητα εργοδότησης Συμβούλων-Συνεργατών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους έχει εξαντληθεί, καθώς έχει τοποθετηθεί σχετικά με τη μεταβατική διάταξη, δήλωσε η Υφυπουργός παρα τω Προέδρω Ειρήνη Πική ενώπιον της Επιτροπής Θεσμων, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η θέση της Κυβέρνησης περιγράφεται στο νομοσχέδιο».

Το νομοσχέδιο είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της προηγούμενης Ολομέλειας αλλά πήρε δεκαπέντε μέρες αναβολή με απόφαση της σύσκεψης των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών ο Πρόεδρός της Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι σκοπός της συνεδρίας ήταν να γίνει σαφές ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης σε σχέση με διάταξη τροπολογίας για την μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου για όσους ήδη εργάζονται.

Καλεσμένη στη συνεδρία της Επιτροπής ήταν και η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, η οποία είπε ότι από πλευράς Κυβέρνησης το θέμα έχει εξαντληθεί καθώς έχει τοποθετηθεί σχετικά με τη μεταβατική διάταξη, προσθέτοντας πως «η θέση της Κυβέρνησης περιγράφεται στο νομοσχέδιο».

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης είπε ότι η σημερινή συνεδρία ενδεχομένως να ήταν αχρείαστη ως προς την ουσία, καθώς τα θέματα έχουν συζητηθεί, η Κυβέρνηση τοποθετήθηκε και η Επιτροπή προχώρησε με τη συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο βρίσκεται πλέον στην Ολομέλεια.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας είπε ότι αποσύρει την πρώτη τροπολογία που είχε καταθέσει το κόμμα του, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους πρότεινε την απλοποίηση της διατύπωσης της μεταβατικής διάταξης, ενώ έθεσε και το θέμα διαφορετικού ορισμού του τι σημαίνει πτυχίο, για το οποίο ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι υπάρχει τροπολογία από το κόμμα του για προσθήκη «τίτλου σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης».

Κλείνοντας, ο κ. Δημητρίου εισηγήθηκε περαιτέρω συνεννόηση μεταξύ των εισηγητών των τροπολογιών, ενόψει της συζήτησης και της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα