Ψηφιακές πλατφόρμες και δημοκρατία: Δημοσιογραφία και πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Το Διεθνές Συνέδριο ΑΜΙRetreat του Advanced Media Institute, με θέμα «Ψηφιακές πλατφόρμες και δημοκρατία: Δημοσιογραφία και πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης», διοργανώθηκε με επιτυχία στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, στον Δήμο Πειραιά. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο συνιδρυτής του Nomoplatform, Δρ. Νικόλας Κυριακίδης και ο εκτελεστικός λειτουργός της πλατφόρμας, Γιώργος Ησαΐα, παρουσίασαν άρθρο τους με τίτλο: «Nomoplatform: An example of efficient watchdog journalism», μέσω του οποίου ανέλυσαν την εξελικτική πορεία της εποπτικής δημοσιογραφίας, επεξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο το Nomoplatform επέδρασσε θετικά στις εργασίες του Κυπριακού κοινοβουλίου, ενώ υπογράμμισαν τους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να ενισχυθεί η λειτουργία των εποπτικών πλατφορμών παγκόσμια.  

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ.  

Διεθνές Συνέδριο ΑΜΙRetreat 

Το Διεθνές Συνέδριο συνδιοργανώνεται με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Πρόγραμμα Σπουδών «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ντόχα, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Τα θέματα του συνεδρίου αφορούν τη μείζονα κρίση στην οποία βρίσκονται σήμερα η ανθρωπότητα και η δημοκρατία και την ψηφιοποίηση που διαμεσολαβεί αυτήν την κρίση. Αφορά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σαν αντανάκλαση του ρόλου της Δημοσιογραφίας, των Μέσων και της Πολιτικής Επικοινωνίας στον 21ο αιώνα. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ. 

Nomoplatform 

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Στην τελική ευθεία σχέδια νόμου για συνεργάτες Υπουργών και Πόθεν Έσχες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/11/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Συμβούλων ή Άλλων Συνεργατών Καθορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας (Κριτήρια Επιλογής για την Παροχή Υπηρεσιών) και περί Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2023  Ο περί Συμβούλων-Συνεργατών των Μελών της Κυβέρνησης Νόμος του 2023 Η Επιτροπή εξέτασε

Περιβάλλοντος

«Μερικώς παγοποιημένα» τα έργα στον Ακάμα-εκκρεμεί η έρευνα, διατήρηση σκύλων σε αυλές και κλουβιά

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/11/2023, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Προστασία φυσικού περιβάλλοντος Ακάμα στο προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η ανάγκη διασφάλισης της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του Ακάμα στο προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα. «Μερικώς παγοποιημένα» τα έργα στον Ακάμα,