«O αστυνομικός και ο βουλευτής πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Μια νέα στενότερη συνεργασία εγκαινίασαν σήμερα η Επιτροπή Νομικών της Βουλής και η ηγεσία της Αστυνομίας της Κύπρου με σκοπό την προώθηση νομοσχεδίων που θα βελτιώσουν το τρόπο λειτουργίας της Δύναμης και θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τον πολίτη, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών κ. Νίκος Τορναρίτης, είπε πως ο αστυνομικός και ο βουλευτής πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει σε όλα επίπεδα, είπε, και πρόσθεσε πως Επιτροπή Νομικών και ηγεσία της Αστυνομίας συμφώνησαν ότι αυτή η μέρα είναι σταθμός για τη συνεργασία των δύο πλευρών ώστε να παραχθούν οι νομοθεσίες που θα στηρίξουν τους ανθρώπους και τη δύναμη ώστε να γίνουν όλοι καλύτεροι.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου είπε ότι η συνάντηση είχε ως σκοπό τη θεσμοθέτηση μιας καλύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Ανέφερε πως ανάμεσα στις προτεραιότητες της Αστυνομίας βρίσκεται η συνεχής αναβάθμιση σε εξοπλισμό, οι ανακαινίσεις των κτιρίων, η προώθηση των ζητημάτων της αύξησης των κλιμάκων των μελών της Αστυνομίας, καθώς επίσης και η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ανησυχητικά στοιχεία ερευνών για ρητορική μίσους στο διαδίκτυο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/01/2025, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:   Καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο: Ευθύνες κράτους και ιδιωτικών φορέων Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα έπειτα από εισήγηση των Βουλευτών Γιώργου Κουκουμά και Αλεξάνδρας Ατταλίδου. Σκοπός της συζήτησης είναι

Οικονομικών

Εξέταση προϋπολογισμών Ιδρυμάτων και Οργανισμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/01/2025, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια:  Ο περί Προϋπολογισμού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου του 2025 Νόμος του 2024  Ο περί Προϋπολογισμού του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου του 2025 Νόμος του 2024  Ο περί Προϋπολογισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης του 2025 Νόμος του 2024