«Ναι» στις κυβερνητικές τροποποιήσεις για προϋπολογισμό 2024

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 14/12/2023, εξέτασε τις κυβερνητικές τροποποιήσεις, το προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής και τις προτεινόμενες από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και άλλες κοινοβουλευτικές πλευρές τροπολογίες επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2024. Επιπρόσθετα, η Επιτροπή εξέτασε την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων πρώτου διορισμού στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και αποδεσμεύσεις κονδυλίων.  

«Ναι» στις κυβερνητικές τροποποιήσεις για προϋπολογισμό 2024 

Αποδεκτές έχουν γίνει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών οι κυβερνητικές τροποποιήσεις επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024, σύμφωνα με τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Χρύση Παντελίδη. 

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, μετά την κλειστή συνεδρία της Επιτροπής, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Παντελίδης είπε ότι η Επιτροπή, τρεις ημέρες πριν την τριήμερη ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών, «εξέτασε τις τελευταίες κυβερνητικές τροποποιήσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 και οριστικοποίησε τη θέση της επί αυτών των τροποποιήσεων». 

«Οι τροποποιήσεις αυτές έχουν γίνει αποδεκτές, με εξαίρεση μία συγκεκριμένη τροποποίηση για την οποία θα γίνει σχετική τροπολογία από όλα τα κόμματα και θα αφορά περισσότερο ζήτημα διατύπωσης και όχι κάτι το ουσιώδες», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, ο κ. Παντελίδης είπε ότι «εγκρίθηκε η έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πρόεδρο της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ενώπιον της Ολομέλειας». 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, έγινε μια ανασκόπηση και μελέτη επί των προτεινόμενων από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και άλλες κοινοβουλευτικές πλευρές τροπολογιών επί του κρατικού Προϋπολογισμού του 2024 και «έχει γίνει ομαδοποίηση αυτών των τροπολογιών, ανάλογα με τα ποια κόμματα καταθέτουν τις τροπολογίες για να υπάρχει διευκόλυνση της Ολομέλειας κατά την διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των τροπολογιών». 

«Για τις τροπολογίες αυτές το κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί στην διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει τροπολογία που κατατίθεται από όλα τα κόμματα, ενώ υπάρχουν τροπολογίες που κατατίθενται από 6 κόμματα, από 5 κόμματα και τα λοιπά. 

Οι κυβερνητικές τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του 2024 και στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2024-26 που κατάθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, αφορά ποσά που ανέρχονται στα €64.078.364 για το 2024 και στα €29.446.619 για το 2025. Για το 2026 υπάρχει μείωση κατά €1.642.381. 

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Stockwatch: Ανησυχίες για τις επιπτώσεις πληθωρισμού 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων