Μέρα της γυναίκας: Πρωτοβουλία Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για τη Γυναίκα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου παρέθεσε την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, πρόγευμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στο αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στο πρόγευμα παρευρέθηκαν πρώην και νυν βουλεύτριες, κοινοβουλευτικές συντάκτριες, κοινοβουλευτικές συνεργάτιδες, το προσωπικό της Βουλής των Αντιπροσώπων και εννέα νεαρά κορίτσια από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Η κα Δημητρίου ευχαρίστησε τις προσκεκλημένες για τη στήριξη και για την πολύτιμη συμβολή της καθεμιάς ξεχωριστά. «Για μας σήμερα δεν είναι μια μέρα για να γιορτάσουμε αλλά μια μέρα για να υπενθυμίσουμε πόσα πολλά πράγματα έχουμε ακόμη να κάνουμε. Και αυτό μπορούμε να το επιτυχουμε μόνο όταν κινηθούμε με συνεργασίες. Η προσφορά της καθεμιάς από εσάς είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να αλλάξουμε νοοτροπίες και να απαλλαγούμε από στερεότυπα». Η κα Δημητρίου επεσήμανε ακόμη ότι ο αγώνας για την ισότητα δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση, αλλά αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Στα βήματα μιας βουλεύτριας

Η Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενη στα εννέα κορίτσια που ήρθαν από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, για να ακολουθήσουν η καθεμιά τα βήματα και την καθημερινότητα μιας βουλεύτριας, τις αποκάλεσε την ελπίδα μας για το μέλλον. «Σε αυτή τη νέα γενιά οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα μέσα από τη δική μας συμπεριφορά και πορεία, για να αποκτήσει τη δική της φωνή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στις κρίσιμες στιγμές που περνά η ανθρωπότητα αυτές τις ημέρες με την ευχή να αποκατασταθεί η ειρήνη το συντομότερο και να νιώσουμε όλοι και όλες ξανά ασφαλείς.

Πηγή – ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων