Κανονισμοί λιμουζινών: Επίσημη απόσυρση δύο μήνες μετά την κατάθεσή τους

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Αποσύρονται επίσημα δύο μήνες μετά την κατάθεσή τους οι Κανονισμοί που αφορούν την επαναφορά του δικαιώματος χρήσης υπηρεσιακού οχήματος επί 24ώρου βάσεως από συγκεκριμένους κρατικούς αξιωματούχους.

Οι εν λόγω Κανονισμοί συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Ολομέλειας ημερομηνίας 10/03/2022 – (Κεφάλαιο Πρώτο) και αναμένεται να αποσυρθούν επίσημα από το Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κανονισμοί είχαν κατατεθεί στην Βουλή στις 20/01/2022, εντούτοις μετά από έντονες αντιδράσεις, στις 24/01/2022 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς.

Αναλυτικά οι Κανονισμοί που αποσύρονται:

Οι περί Υπηρεσιακών Οχημάτων του Κρατικού Τομέα και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2022

Σκοπός των Κανονισμών είναι οι τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό αγοράς υπηρεσιακών οχημάτων, την αρμοδιότητα και ευθύνη συντήρησης υπηρεσιακών οχημάτων, τη διαδικασία ανανέωσης υπηρεσιακού οχήματος και τη συμπερίληψη σε παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος για αποκλειστική χρήση* στους Πρόεδρο Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Πρόεδρο Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Γενικοί Διευθυντές Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργείων, Υφυπουργείων, και Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Επίτροπο Προεδρίας, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

*«αποκλειστική χρήση» σημαίνει την επί εικοσιτετραώρου βάσεως χρήση παραχωρούμενου υπηρεσιακού οχήματος σε καθορισμένο δικαιούχο.

Nomoplatform

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα