Επιτροπή Ελέγχου: Ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου που να προνοεί την αδειοδότηση ανέγερσης ψηλότερων κτηρίων στις πόλεις, ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η οποία έγινε με αφορμή την έκδοση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή και βουλευτής ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας επεσήμανε πως η καθ’ ύψος ανάπτυξη «γλυτώνει» αρκετή γη, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία πιο πολλών χώρων πρασίνου ενώ τόνισε πως θα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση, αν ο συντελεστής δόμησης στις πόλεις αυξηθεί από τους 3 ορόφους στους 6.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά, συμφώνησε πως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τον σχεδιασμό ενός νέου πολεοδομικού πλάνου ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν.

Όσον αφορά την υπόθεση αδειοδότησης για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού, η Επιτροπή συμφώνησε πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν νομότυπες, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή