Επιτροπή Ελέγχου: Ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου που να προνοεί την αδειοδότηση ανέγερσης ψηλότερων κτηρίων στις πόλεις, ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η οποία έγινε με αφορμή την έκδοση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή και βουλευτής ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας επεσήμανε πως η καθ’ ύψος ανάπτυξη «γλυτώνει» αρκετή γη, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία πιο πολλών χώρων πρασίνου ενώ τόνισε πως θα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση, αν ο συντελεστής δόμησης στις πόλεις αυξηθεί από τους 3 ορόφους στους 6.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά, συμφώνησε πως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τον σχεδιασμό ενός νέου πολεοδομικού πλάνου ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν.

Όσον αφορά την υπόθεση αδειοδότησης για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού, η Επιτροπή συμφώνησε πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν νομότυπες, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ίδρυση Υφ. Μετανάστευσης, κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών και κατάργηση ετήσιου τέλους €350

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/02/2024, υπερψήφισε την ίδρυση Υφυπουργείου Μετανάστευσης, τα κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών, την κατάργηση του ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες, την επέκταση της άδειας μητρότητας στο πρώτο παιδί, την παράταση στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του μήνα, την εφαρμογή του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά