Επιτροπή Ελέγχου: Ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου που να προνοεί την αδειοδότηση ανέγερσης ψηλότερων κτηρίων στις πόλεις, ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η οποία έγινε με αφορμή την έκδοση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή και βουλευτής ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας επεσήμανε πως η καθ’ ύψος ανάπτυξη «γλυτώνει» αρκετή γη, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία πιο πολλών χώρων πρασίνου ενώ τόνισε πως θα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση, αν ο συντελεστής δόμησης στις πόλεις αυξηθεί από τους 3 ορόφους στους 6.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά, συμφώνησε πως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τον σχεδιασμό ενός νέου πολεοδομικού πλάνου ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν.

Όσον αφορά την υπόθεση αδειοδότησης για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού, η Επιτροπή συμφώνησε πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν νομότυπες, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων