Επιτροπή Υγείας: Άμεση και επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στη Πάφο

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την άμεση και επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στη Πάφο επεσήμανε η Επιτροπή Υγείας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Χρύσανθος Σαββίδης τόνισε πως υπάρχουν πέραν των 1000 καρκινοπαθών στην επαρχία Πάφου οι οποίοι αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται για να λάβουν την θεραπεία τους, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στον ΟΚΥπΥ για να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα και να επανέλθει με προτάσεις.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Χαράλαμπος Πάζαρος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στη Πάφο και πρόσθεσε πως θα ήταν θεμιτό η δημιουργία της κλινικής να συμπεριληφθεί στο σχέδιο ανακαίνισης και επέκτασης του νοσοκομείου Πάφου.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Σάβια Ορφανίδου αναφέρθηκε στο θέμα της ανακαίνισης και επέκτασης της μονάδας εντατικής νοσηλείας του Μακάριο Νοσοκομείου, λέγοντας πως τα έργα προχωρούν κανονικά και πως για την υλοποίησή τους αναμένεται να δαπανηθούν €3,3 εκατ. για την επέκταση και €1,8 εκατ. για την ανακαίνιση.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ζήτησαν φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας οι βουλευτές, έντονη κριτική με αφορμή μέτρα για πρόσφυγες

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/02/2024, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, ύψους €5.710.717 και €353.38 αντίστοιχα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Προϋπολογισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024   Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο