Επιτροπή Υγείας: Άμεση και επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στη Πάφο

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την άμεση και επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στη Πάφο επεσήμανε η Επιτροπή Υγείας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Χρύσανθος Σαββίδης τόνισε πως υπάρχουν πέραν των 1000 καρκινοπαθών στην επαρχία Πάφου οι οποίοι αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται για να λάβουν την θεραπεία τους, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στον ΟΚΥπΥ για να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα και να επανέλθει με προτάσεις.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Χαράλαμπος Πάζαρος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στη Πάφο και πρόσθεσε πως θα ήταν θεμιτό η δημιουργία της κλινικής να συμπεριληφθεί στο σχέδιο ανακαίνισης και επέκτασης του νοσοκομείου Πάφου.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Σάβια Ορφανίδου αναφέρθηκε στο θέμα της ανακαίνισης και επέκτασης της μονάδας εντατικής νοσηλείας του Μακάριο Νοσοκομείου, λέγοντας πως τα έργα προχωρούν κανονικά και πως για την υλοποίησή τους αναμένεται να δαπανηθούν €3,3 εκατ. για την επέκταση και €1,8 εκατ. για την ανακαίνιση.

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 17/06/2024 – 21/06/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:              Δευτέρα 17/06/2024                      Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..  Τρίτη 18/06/2024                        Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..                Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                                Επιτροπή για τη

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία