Έκτακτη κατάθεση νομοσχεδίου για μείωση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η εκτελεστική εξουσία επιθυμεί όπως συζητηθεί και ψηφιστεί κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας του σώματος με τη μορφή του Κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Φόρων Κατανάλωσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2022».

Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή Οικονομικών θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρία εντός της ημέρας για να αποφανθεί επί του θέματος.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο:

Ο περί Φόρων Κατανάλωσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2022

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του Πρώτου Παραρτήματος των περί Φόρων Κατανάλωσης Νόμων του 2004 έως 2021, στην έκταση που αφορά τους συντελεστές ειδικού φόρου κατανάλωσης με τους οποίους επιβαρύνονται τα προϊόντα των κλάσεων 1), 2), 3), 4), 6), 7), 9),10), 11) και 13) του υπό αναφορά Παραρτήματος.

Με την τροποποίηση σκοπείται η προσωρινή και για καθορισμένο χρονικό διάστημα μείωση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης με τους οποίους επιβαρύνονται τα προϊόντα των ανωτέρω κλάσεων του Πρώτου Παραρτήματος, προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση του οικονομικού κόστους με το οποίο επιβαρύνονται το καταναλωτικό κοινό ως επίσης και οι επιχειρήσεις στη Δημοκρατία, στα πλαίσια της προώθησης πολιτικών άμβλυνσης των επιπτώσεων από την Ουκρανική κρίση και δη στις τιμές των καυσίμων.

Nomoplatform

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Φρένο στις μετατροπές οχημάτων, αναβολή για εταιρικό τέλος και ευρωεκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2023, υπερψήφισε την πρόταση νόμου που προνοεί τη θέσπιση διαδικασίας, ούτως ώστε σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση, να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.  Επιπρόσθετα, αναβλήθηκε