Διαγνωστικά τεστ, ψηφιακές αίθουσες και επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομού Προδρόμου, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού. Μεταξύ άλλων, στην συνεδρία αναφέρθηκε πως στο πλάνο του Υπουργείου συμπεριλαμβάνονται:

-Διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε παιδιά προδημοτικής, πρώτης και δευτέρας δημοτικού ούτως ώστε να φανεί αν υπάρχουν τυχόν κενά στη μάθηση ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού.

-Συνεργασία με Πανεπιστήμια με σκοπό την διεξαγωγή προγράμματος εμβολιασμού με πρόνοιες επέκτασης και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

-Μετατροπή όλων των αιθουσών σε ψηφιακές μέσω της αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού.

-Επιδότηση 14.000 παιδιών για την απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

-Συζήτηση αναπροσαρμογής του αναλυτικού προγράμματος με την ένταξη μαθημάτων εκμάθησης  ψηφιακών δεξιοτήτων και προγραμμάτων STEM (Science, technology, engineering, and mathematics).

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ο Υπουργός ανέφερε πως τα βασικά μέτρα υγειονομικής προστασίας θα συνεχίσουν να ισχύουν και πως το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με ειδικούς ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα αναπροσαρμογής των υφιστάμενων μέτρων.

Σχετικά με το θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς, ο κ. Προδρόμου  επισήμανε πως το Υπουργείο βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες των περιοχών που έχουν πληγεί από τη φονική πυρκαγιά, μεριμνώντας για την έκτακτη λειτουργία σχολείων υποδοχής και απασχόλησης και παροχής ψυχολογικής στήριξης σε μαθητές και μαθήτριες της πληγείσας περιοχής.

Τέλος, ο Υπουργός δέχτηκε ερωτήσεις από τους Βουλευτές και έδωσε απαντήσεις αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνου, την στελέχωση των σχολείων, την ειδική εκπαίδευση, την τεχνική εκπαίδευση και την ευρύτερη πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 

Δείτε Περισσότερα

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία

Εσωτερικών

Αφαίρεσε πρόνοια για αύξηση έως 14% στα τιμολόγια νερού η Επιτροπή Εσωτερικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω