Διαγνωστικά τεστ, ψηφιακές αίθουσες και επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομού Προδρόμου, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού. Μεταξύ άλλων, στην συνεδρία αναφέρθηκε πως στο πλάνο του Υπουργείου συμπεριλαμβάνονται:

-Διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε παιδιά προδημοτικής, πρώτης και δευτέρας δημοτικού ούτως ώστε να φανεί αν υπάρχουν τυχόν κενά στη μάθηση ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού.

-Συνεργασία με Πανεπιστήμια με σκοπό την διεξαγωγή προγράμματος εμβολιασμού με πρόνοιες επέκτασης και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

-Μετατροπή όλων των αιθουσών σε ψηφιακές μέσω της αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού.

-Επιδότηση 14.000 παιδιών για την απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

-Συζήτηση αναπροσαρμογής του αναλυτικού προγράμματος με την ένταξη μαθημάτων εκμάθησης  ψηφιακών δεξιοτήτων και προγραμμάτων STEM (Science, technology, engineering, and mathematics).

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ο Υπουργός ανέφερε πως τα βασικά μέτρα υγειονομικής προστασίας θα συνεχίσουν να ισχύουν και πως το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με ειδικούς ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα αναπροσαρμογής των υφιστάμενων μέτρων.

Σχετικά με το θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς, ο κ. Προδρόμου  επισήμανε πως το Υπουργείο βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες των περιοχών που έχουν πληγεί από τη φονική πυρκαγιά, μεριμνώντας για την έκτακτη λειτουργία σχολείων υποδοχής και απασχόλησης και παροχής ψυχολογικής στήριξης σε μαθητές και μαθήτριες της πληγείσας περιοχής.

Τέλος, ο Υπουργός δέχτηκε ερωτήσεις από τους Βουλευτές και έδωσε απαντήσεις αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνου, την στελέχωση των σχολείων, την ειδική εκπαίδευση, την τεχνική εκπαίδευση και την ευρύτερη πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 26/02/2024 – 01/03/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:            Δευτέρα 26/02/2024            Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..   Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..        Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, 11:00 π.μ..  Τρίτη 27/02/2024             Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..           Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                     Επιτροπή για

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ζήτησαν φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας οι βουλευτές, έντονη κριτική με αφορμή μέτρα για πρόσφυγες

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/02/2024, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, ύψους €5.710.717 και €353.38 αντίστοιχα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Προϋπολογισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024   Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο