Κοινή συνεδρία 3 Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τις πυρκαγιές συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με επιστολή προς τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Περιβάλλοντος εισηγείται κοινή συνεδρία των 3 Επιτροπών στις 9.00 το πρωί την Πέμπτη με  θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές στις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, στην παρουσία των αρμόδιων Υπουργών.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή, στην επιστολή η κ. Δημητρίου αναφέρει ότι  ύστερα από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, οι οποίες ως γνωστόν άρχισαν από το χωρίο Αρακαπά και επεκτάθηκαν στην περιοχή Ορεινής Λάρνακας, «κρίνω ως επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση των καθ΄ ύλην αρμόδιων Επιτροπών για σκοπούς ενημέρωσης και συντονισμού με την εκτελεστική εξουσία αναφορικά με πλείστα όσα θέματα έχουν προκύψει και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης».

Προσθέτει ότι είναι αντιληπτό ότι  άμεσης στήριξης με τη λήψη των ανάλογων αποφάσεων χρήζουν όλοι οι πληγέντες σε διάφορα επίπεδα, με απώτερο στόχο την ταχύτερη αποκατάσταση των επαγγελματικών και κτηνοτροφικών υποστατικών τα οποία έχουν καταστραφεί και τη στέγαση πολιτών οι οποίοι έχουν εκτοπισθεί.

Αναφέρει επίσης ότι  απαραίτητη κρίνεται  η επισκόπηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων για τυχόν υπάρχοντα κενά και αδυναμίες και ταυτόχρονη ενημέρωση για το ακουλουθηθέν εν προκειμένω σχέδιο επιχειρηματικής δράσης πυρόσβεσης.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ίδρυση Υφ. Μετανάστευσης, κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών και κατάργηση ετήσιου τέλους €350

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/02/2024, υπερψήφισε την ίδρυση Υφυπουργείου Μετανάστευσης, τα κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών, την κατάργηση του ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες, την επέκταση της άδειας μητρότητας στο πρώτο παιδί, την παράταση στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του μήνα, την εφαρμογή του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά