Επιτροπή Περιβάλλοντος: Αξιολόγηση και διαχείριση περιβαλλοντικού θορύβου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 06/04/2022, εξέτασε το ακόλουθο σχέδιο νόμου:

Ο περί Αξιολόγησης και Διαχείρισης του Περιβαλλοντικού Θορύβου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022

Η Επιτροπή συζήτησε κατά προτεραιότητα το πιο πάνω σχέδιο νόμου, σκοπός του οποίου είναι η εναρμόνιση με τις διατάξεις της κατ’ εξουσιοδότηση οδηγίας (ΕΕ) 2021/1226 της Επιτροπής της 21ης Δεκεμβρίου του 2020 για την τροποποίηση, με σκοπό την προσαρμογή στην επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, του παραρτήματος II της οδηγίας 2002/49/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τις κοινές μεθόδους αξιολόγησης του θορύβου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε να εναρμονιστεί με σχετική Οδηγία το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021. Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι αυτή η χρονική προθεσμία έχει ήδη παρέλθει, έχει διαβιβαστεί στη Δημοκρατία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιητική επιστολή ημερομηνίας 28 Ιανουαρίου 2022.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην