Κανονισμοί λιμουζινών: Επίσημη απόσυρση δύο μήνες μετά την κατάθεσή τους

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Αποσύρονται επίσημα δύο μήνες μετά την κατάθεσή τους οι Κανονισμοί που αφορούν την επαναφορά του δικαιώματος χρήσης υπηρεσιακού οχήματος επί 24ώρου βάσεως από συγκεκριμένους κρατικούς αξιωματούχους.

Οι εν λόγω Κανονισμοί συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Ολομέλειας ημερομηνίας 10/03/2022 – (Κεφάλαιο Πρώτο) και αναμένεται να αποσυρθούν επίσημα από το Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κανονισμοί είχαν κατατεθεί στην Βουλή στις 20/01/2022, εντούτοις μετά από έντονες αντιδράσεις, στις 24/01/2022 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς.

Αναλυτικά οι Κανονισμοί που αποσύρονται:

Οι περί Υπηρεσιακών Οχημάτων του Κρατικού Τομέα και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2022

Σκοπός των Κανονισμών είναι οι τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό αγοράς υπηρεσιακών οχημάτων, την αρμοδιότητα και ευθύνη συντήρησης υπηρεσιακών οχημάτων, τη διαδικασία ανανέωσης υπηρεσιακού οχήματος και τη συμπερίληψη σε παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος για αποκλειστική χρήση* στους Πρόεδρο Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Πρόεδρο Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Γενικοί Διευθυντές Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργείων, Υφυπουργείων, και Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Επίτροπο Προεδρίας, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

*«αποκλειστική χρήση» σημαίνει την επί εικοσιτετραώρου βάσεως χρήση παραχωρούμενου υπηρεσιακού οχήματος σε καθορισμένο δικαιούχο.

Nomoplatform

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Αρχή κατά Διαφθοράς για στάση Εισαγγελίας, συμπερίληψη Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα στο πόθεν έσχες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 15/05/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής κατά Διαφθοράς Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.  Ανησυχία από Βουλευτές-Αρχή κατά Διαφθοράς για στάση Εισαγγελίας στην υπόθεση Κατσουνωτού Την