Βήμα διαφάνειας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Το Nomoplatform χαιρετίζει την πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου για σύσταση Γραφείου Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων, εκπληρώνει έναν από τους πρωταρχικούς στόχους που είχε θέσει η Πρόεδρος του Σώματος κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεχούς καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών μέσω δελτίων Τύπου, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον θεσμό αλλά και την ανάδειξη του έργου που επιτελείται από το κοινοβούλιο.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου, θα ετοιμάζονται δελτία Τύπου από τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, θα αποστέλλονται στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και θα αναρτώνται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Βουλής, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεχούς καθημερινής ροής των οικείων δελτίων τύπου στο ευρύ κοινό.

Ως ήδη εξήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, πρωτοβουλία αναμένεται να αναληφθεί και για την αναβάθμιση της επίσημης ιστοσελίδας της Βουλής κατά το πρότυπο ξένων κοινοβουλίων, ώστε αυτή να καταστεί ελκυστική, ζωντανή και διαδραστική. Παράλληλα θα συνεχιστεί και η προσπάθεια που είχε αρχίσει από την προηγούμενη Βουλευτική Περίοδο για απάλειψη κατά το δυνατόν της χρήσης χαρτιού.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην