Επιτροπή Εργασίας: Νομοσχέδιο ρύθμισης της τηλεργασίας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τις συνέπειες της τηλεργασίας και της εξ αποστάσεως εργασίας για τους εργαζομένους και την ανάγκη κατάθεσης νομοσχεδίου που να διασφαλίζει πως η τηλεργασία δεν θα επηρεάζει δυσμενώς τους εργαζόμενους, συζήτησε μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Καυκαλιάς είπε πως:

  • Είναι γεγονός πως η τηλεργασία αποτελεί μείζονα πρόκληση.
  • Μερικά από το πιο σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν ένεκα της τηλεργασίας είναι οι αρκετές ώρες απλήρωτης εργασίας, η μόνιμη εφημερία των εργαζομένων, το αυξημένο ωράριο, η διατάραξη της οικογενειακής ισορροπίας κ.α..
  • Δρομολογούνται οι διαδικασίες για ένταξη της τηλεργασίας ως μιας εκ των επιλογών εργοδότησης.
  • Καλέσαμε τους αρμόδιους να επεξεργαστούν και να καταθέσουν νομοσχέδιο που να διασφαλίζει πως η τηλεργασία δεν θα επηρεάζει δυσμενώς τους εργαζόμενους.
  • Σε αυτό να συμπεριλαμβάνεται το δικαίωμα των εργαζομένων για αποσύνδεση με το πέρας της εργασίας τους και να διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Αντρέας Αποστόλου είπε:

  • Ο εργοδοτούμενους θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί να εργαστεί μέσω τηλεργασίας.
  • Οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα, αν τους το επιτρέπει η φύση της εργασίας, να προτείνουν στους εργοδοτούμενους τους την επιλογή της τηλεργασίας.
  • Οι νέες μητέρες να έχουν την επιλογή της τηλεργασίας.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην