Επιτροπή Δημογραφικού: Σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τους αυξανόμενους αριθμούς αιτητών ασύλου και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας, συζήτησε η Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής ανέφερε πως:

Για την χρονική περίοδο 2015-2021:

  • Είχαμε 73,399 γεννήσεις εκ των οποίων οι 53,915 αφορούν Ελληνοκύπριους (73%), οι 14,913 αφορούν αλλοδαπούς (20,4%) και οι 4,571 αφορούν Τουρκοκύπριους (6,2%).
  • Έγιναν 209,284 εγγραφές στο μητρώο αλλοδαπών εκ των οποίων οι 121,284 αφορούν αλλοδαπούς και οι 88,019 πολίτες της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λίνος Παπαγιάννης είπε:

  • Σήμερα έχει αποδειχτεί ότι το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τα όρια.
  • Υπάρχουν δημοτικά που από τους 18 μαθητές οι 14 έχουν μεταναστευτική βιογραφία.
  • Επίδομα προίκας του παιδιού, το 65% δίδεται σε αλλοδαπούς.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, του ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλία και της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης επεσήμαναν πως τα στοιχεία που ακούστηκαν σήμερα είναι ανησυχητικά και πως θα πρέπει άμεσα να προβούμε στις ενέργειες εκείνες που να επιλύουν δραστικά τα εν λόγω προβλήματα.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην