Επιτροπή Εργασίας: Νομοσχέδιο ρύθμισης της τηλεργασίας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τις συνέπειες της τηλεργασίας και της εξ αποστάσεως εργασίας για τους εργαζομένους και την ανάγκη κατάθεσης νομοσχεδίου που να διασφαλίζει πως η τηλεργασία δεν θα επηρεάζει δυσμενώς τους εργαζόμενους, συζήτησε μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Καυκαλιάς είπε πως:

  • Είναι γεγονός πως η τηλεργασία αποτελεί μείζονα πρόκληση.
  • Μερικά από το πιο σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν ένεκα της τηλεργασίας είναι οι αρκετές ώρες απλήρωτης εργασίας, η μόνιμη εφημερία των εργαζομένων, το αυξημένο ωράριο, η διατάραξη της οικογενειακής ισορροπίας κ.α..
  • Δρομολογούνται οι διαδικασίες για ένταξη της τηλεργασίας ως μιας εκ των επιλογών εργοδότησης.
  • Καλέσαμε τους αρμόδιους να επεξεργαστούν και να καταθέσουν νομοσχέδιο που να διασφαλίζει πως η τηλεργασία δεν θα επηρεάζει δυσμενώς τους εργαζόμενους.
  • Σε αυτό να συμπεριλαμβάνεται το δικαίωμα των εργαζομένων για αποσύνδεση με το πέρας της εργασίας τους και να διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Αντρέας Αποστόλου είπε:

  • Ο εργοδοτούμενους θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί να εργαστεί μέσω τηλεργασίας.
  • Οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα, αν τους το επιτρέπει η φύση της εργασίας, να προτείνουν στους εργοδοτούμενους τους την επιλογή της τηλεργασίας.
  • Οι νέες μητέρες να έχουν την επιλογή της τηλεργασίας.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα