Επιτροπή Εργασίας: Νομοσχέδιο ρύθμισης της τηλεργασίας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τις συνέπειες της τηλεργασίας και της εξ αποστάσεως εργασίας για τους εργαζομένους και την ανάγκη κατάθεσης νομοσχεδίου που να διασφαλίζει πως η τηλεργασία δεν θα επηρεάζει δυσμενώς τους εργαζόμενους, συζήτησε μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Καυκαλιάς είπε πως:

  • Είναι γεγονός πως η τηλεργασία αποτελεί μείζονα πρόκληση.
  • Μερικά από το πιο σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν ένεκα της τηλεργασίας είναι οι αρκετές ώρες απλήρωτης εργασίας, η μόνιμη εφημερία των εργαζομένων, το αυξημένο ωράριο, η διατάραξη της οικογενειακής ισορροπίας κ.α..
  • Δρομολογούνται οι διαδικασίες για ένταξη της τηλεργασίας ως μιας εκ των επιλογών εργοδότησης.
  • Καλέσαμε τους αρμόδιους να επεξεργαστούν και να καταθέσουν νομοσχέδιο που να διασφαλίζει πως η τηλεργασία δεν θα επηρεάζει δυσμενώς τους εργαζόμενους.
  • Σε αυτό να συμπεριλαμβάνεται το δικαίωμα των εργαζομένων για αποσύνδεση με το πέρας της εργασίας τους και να διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Αντρέας Αποστόλου είπε:

  • Ο εργοδοτούμενους θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί να εργαστεί μέσω τηλεργασίας.
  • Οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα, αν τους το επιτρέπει η φύση της εργασίας, να προτείνουν στους εργοδοτούμενους τους την επιλογή της τηλεργασίας.
  • Οι νέες μητέρες να έχουν την επιλογή της τηλεργασίας.

Δείτε Περισσότερα

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εκατοντάδες ιατρεία χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ, στασιμότητα για το «Κόκκινο Κουμπί»

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 25/09/2023, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:  Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε το ανθρώπινο δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.  Καταγγελίες στη Βουλή για εκατοντάδες ιατρεία χωρίς

Οικονομικών

Ομόφωνη απόρριψη αποδέσμευσης υπερωριών υπαλλήλου στην Προεδρία από Επ. Οικονομικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 25/09/2023, μελέτησε αριθμό αιτημάτων για αποδεσμεύσεις κονδυλίων και εξαιρέσεις από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων.      Οι αποδεσμεύσεις κονδυλίων αφορούν την Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο, το Υφυπουργείο Τουρισμού, τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Οικονομικών.  Οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση πλήρωσης κενών