Oxygono και Nomoplatform μαζί στο φετινό European Researchers’ Night

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

O μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Oxygono και το ηλεκτρονικό νομοθετικό παρατηρητήριο Nomoplatform, συμμετέχουν μαζί στην εκδήλωση European Researchers’ Night 2021.

Η εκδήλωση αποτελεί την μεγάλη γιορτή της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης και διοργανώνεται από το 2006 στην Κύπρο από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ). Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη εποχή, εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ε.Ε..

Το Oxygono συντονίζει μια προσπάθεια για αύξηση της διαφάνειας, καθιστώντας τη διαδικασία χάραξης πολιτικής πιο προσιτή στο ευρύτερο κοινό. Μέσω της πλατφόρμας Nomoplatform, η οποία παρέχεται με τη στήριξη του start-up Zenox Public Affairs, οι πολίτες είναι πλέον σε θέση να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες κατάθεσης νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου χωρίς κανένα κόστος. Το Nomoplatform φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει περαιτέρω τους πολίτες, είτε αυτοί προέρχονται από τον ακαδημαϊκό, τον επιχειρηματικό κόσμο ή και την κοινωνία των πολιτών προκειμένου να συμμετέχουν πιο ενεργά στην παραγωγή πολιτικής.

Η Άννα, η ψηφιακή παρουσιάστρια του Nomoplatform, αποτελεί αναπαράσταση μιας εκ των ψηφιακών περσόνων της Synthesia, μιας εταιρείας λογισμικού, η οποία με την χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI-driven systems) μπορεί να παράγει οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Αυτή η καινοτόμα μέθοδος παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε στους χρήστες μας μια πιο άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση για όλα όσα γίνονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο και απολαύστε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάστηκε για εσάς.

Κάντε την εγγραφή σας τώρα στο www.research.org.cy και κάντε είσοδο στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην