Επιτροπή Δημογραφικού: Απόρριψη 7000 αιτήσεων ασύλου για το 2021

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις μεταναστευτικές ροές και τα κενά που υπάρχουν στις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων πολιτικού ασύλου, συζήτησε η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΕΛΑΜ κ. Λίνος Παπαγιάννης τόνισε:

  • To 2021 απορρίφθηκαν 7000 αιτήσεις ασύλου. Παρ’ όλα αυτά, το κράτος δεν μεριμνά στο να προχωρήσει σε επαναπατρισμό των ατόμων που η αίτηση απορρίφθηκε και τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της Δημοκρατίας.
  • Η πολιτική της επαναπροώθησης πρέπει να εφαρμοστεί πιο δραστικά και στην Κύπρο.

Ο βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Χαράλαμπος Πάζαρος είπε:

  • Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που προβληματίζει την κυπριακή κοινωνία.
  • Το 4% του γενικού πληθυσμού είναι αιτητές πολιτικού ασύλου.
  • Η σχετική νομοθεσία πρέπει να εκσυγχρονιστεί.
  • Οφείλουμε να σεβαστούμε τις διεθνείς οδηγίες αλλά παράλληλα να προασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας επεσήμανε:

  • Στη Κύπρο σήμερα όποιος θέλει μπαίνε και βγαίνει.
  • Το κυριότερο πρόβλημα είναι πως όταν κάποιος απορριφθεί δεν επαναπατρίζεται άμεσα αλλά αφήνεται ελεύθερος. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
  • Τα φυλάκια που έκλισαν στην πράσινη γραμμή συνέβαλαν στην επιδείνωση του προβλήματος.
  • Υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν (εργάτες που αιτούνται πολιτικό άσυλο, εικονικοί φοιτητές, αφόρητες πιέσεις στα νοσοκομεία και τα γραφεία ευημερίας κ.α.).

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην