Επιτροπή Ελέγχου: Ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου πολεοδομικού πλάνου που να προνοεί την αδειοδότηση ανέγερσης ψηλότερων κτηρίων στις πόλεις, ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η οποία έγινε με αφορμή την έκδοση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή και βουλευτής ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας επεσήμανε πως η καθ’ ύψος ανάπτυξη «γλυτώνει» αρκετή γη, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία πιο πολλών χώρων πρασίνου ενώ τόνισε πως θα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση, αν ο συντελεστής δόμησης στις πόλεις αυξηθεί από τους 3 ορόφους στους 6.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά, συμφώνησε πως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τον σχεδιασμό ενός νέου πολεοδομικού πλάνου ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν.

Όσον αφορά την υπόθεση αδειοδότησης για ανέγερση ψηλού κτηρίου στην επαρχία Λεμεσού, η Επιτροπή συμφώνησε πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν νομότυπες, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην