Επιτροπή Προσφύγων: Αδυναμίες και ελλείψεις στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων συνεδρίασε την Τρίτη 7.9.21, με κύρια θέματα συζήτησης την ανάγκη για εφαρμογή σχεδίου αναδόμησης των πολυκατοικιών εντός των κυβερνητικών οικισμών, με άμεση προτεραιότητα τις πολυκατοικίες που έχουν κριθεί ως μη επισκευάσιμες, την πορεία των εργασιών για την αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών και την πολιτική ανέγερσης νέων κατοικιών και την ενημέρωση για την εφαρμογή του περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμοι του 1989 έως του 2019.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Νίκος Κέττηρος – Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων και βουλευτής ΑΚΕΛ:

  • Από το 2019 το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα αδυνατεί να δώσει επαρκείς απαντήσεις αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κυβερνητικών οικισμών.
  • Δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών.
  • Το κράτος παρέδωσε ακατάλληλες κατοικίες στους πολίτες μαζί με την ευθηνή συντήρησής τους.
  • Εξετάστηκε το κατά πόσο τηρείται η νομοθεσία του περί Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και δόθηκε παράταση 45 ημερών στο αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα για να επανέλθει με απαντήσεις.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/04/2024, εξέτασε τις ακόλουθες προτάσεις νόμου: Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση

Nomopress

Συμμετοχική δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση και νεολαία

Η τρίτη έκδοση του Nomopress είναι γεγονός. Ενημερωθείτε για τη συμμετοχική δημοκρατία, τη σημασία των ευρωεκλογών για την Κύπρο, τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση της διακυβέρνησης, τα 20 χρόνια πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, το μεταναστευτικό, τον πρωτογενή τομέα στην